Witam ,proszę osprawdzone przepisy na szaszłyki z piersi kurczaka. Szykuje mi się impreza i muszę je zrobić.Jakiego należy użyć boczku wędzonego,czy surowego? Dziękuję i pozdrawiam
jesli maja byc z boczkiem to lepsze beda z wedzonym ale ja robilam inaczej kroilam piers w dlugie cienkie paski i doprawialam curry sola i troszke przyprawa do drobiu z kotani i polewalam odrobinke olejem i do lodowki na minimum godzinke a po tym czasie nawlekalam na patyki zygzakowato i na grilla
Użytkownik Kicia150 napisał w wiadomości: > Aleex bardzo ciekawe przepisy są na Twoim blogu,.Zastanawia mnie tylko w > jakim celu należy namoczyć patyczki przed nałożeniem składników.\
Dobrze jest namoczyć wcześniej patyczki, pomoga to potem dobrze nadziewać składniki (nie oddziela się wiór drewienka - co czasem sie zdarza), a również po to żeby podczas pieczenia patyczki sie nie paliły. Pozdrówka miłego grilowania
Kawałki kurczaka przygotuje dzień wcześnij, pózniej nałożę wszyskie składniki na patyczki. Mam pytanie i co dalej? Czy całość łącznie z boczkiem i dodatkami smaruje sie jeszcze olejem( ewentualnie marynatą ,w której trzymałam mięso)? Czy zrobić to przed grillowaniem,czy lepiej ,żeby poleżało z tym tłuszczem dłużej? Przepraszam za drobiazgowe pytani,ale to wyjątkowy grill i nie chcę" dać plamy".
Witam ,proszę osprawdzone przepisy na szaszłyki z piersi kurczaka. Szykuje mi się impreza i muszę je zrobić.Jakiego należy użyć boczku wędzonego,czy surowego? Dziękuję i pozdrawiam
jesli maja byc z boczkiem to lepsze beda z wedzonym ale ja robilam inaczej kroilam piers w dlugie cienkie paski i doprawialam curry sola i troszke przyprawa do drobiu z kotani i polewalam odrobinke olejem i do lodowki na minimum godzinke a po tym czasie nawlekalam na patyki zygzakowato i na grilla
Ja używam wędzonego boczku. Szaszłyki robię z piersią kurczaka zamarynowaną w ziołach, anasem, kolorową papryką, czerwoną cebulą i boczkiem.
Dziękuję za przepisy.Jeśli ktoś ma fajny przepis na sałatkę na grila to bardzo proszę o przepis (również na ciekawą z szynką).
Przepisy na szaszłyki, kawałki kurczaka, karkówkę, kaszankę i wiele sałatek do grilla znajdziesz na moim blogu. Pozdrawiam, Aleex.
Aleex bardzo ciekawe przepisy są na Twoim blogu,.Zastanawia mnie tylko w jakim celu należy namoczyć patyczki przed nałożeniem składników.
Użytkownik Kicia150 napisał w wiadomości:
> Aleex bardzo ciekawe przepisy są na Twoim blogu,.Zastanawia mnie tylko w
> jakim celu należy namoczyć patyczki przed nałożeniem składników.\
Dobrze jest namoczyć wcześniej patyczki, pomoga to potem dobrze nadziewać składniki (nie oddziela się wiór drewienka - co czasem sie zdarza), a również po to żeby podczas pieczenia patyczki sie nie paliły. Pozdrówka miłego grilowania
http://wielkiezarcie.com/recipe60753.html polecam :)
Kawałki kurczaka przygotuje dzień wcześnij, pózniej nałożę wszyskie składniki na patyczki. Mam pytanie i co dalej? Czy całość łącznie z boczkiem i dodatkami smaruje sie jeszcze olejem( ewentualnie marynatą ,w której trzymałam mięso)? Czy zrobić to przed grillowaniem,czy lepiej ,żeby poleżało z tym tłuszczem dłużej? Przepraszam za drobiazgowe pytani,ale to wyjątkowy grill i nie chcę" dać plamy".
http://wielkiezarcie.com/recipe44350.html mi sie jeszcze ten przepis podoba