Forum

Pomysł czy Problem?

Pytanko

• Autor: martynka 13 Data: 2010-07-23 22:53:28

Dowiem się kto usunął mój przepis i dlaczego?

• Autor: toffik Data: 2010-07-23 23:17:31

Który? Jaką miał nazwę? I gdzie był? Kiedy zaginął?

• Autor: Pampas Data: 2010-07-23 23:43:18

To może podaj więcej informacji.
    Co to za przepis?
    Kiedy dodany?
    Kiedy zaginął?
    W jakich okolicznościach?

Tak pobieżnie sprawdziłem dwa ostatnie dni i nic nie było kasowane.
    Może całe zajście było wieki temu. A może przepis naruszał regulamin.

• Autor: martynka 13 Data: 2010-07-24 21:17:29

Przepis był w kategorii "torty". Tytuł: "Pomysł na..." Dodany chyba w lutym, a kiedy zniknął, nie wiem. Mialam taki sam problem, jak "czerwony buraczek" Nie moglam wejść na WŻ, w moim przypadku było to od 3 czerwca do 21 lipca. Kiedy w koncu tutaj jestem, ku mojemu zdziwieniu nie ma moich przepisów. Konkretnie chodzi mi o przepis 57811. Nadmieniem, że nic mi nie wiadomo o naruszeniu regulaminu.

• Autor: toffik Data: 2010-07-24 21:21:57

Ile było tych przepisów? A czy pomysł na był przepisem czy zbiorem zdjęć?

• Autor: as Data: 2010-07-24 21:43:31

Google znalazło taki ślad. Do środka nie da się wejść ale widać, że utworzony był 25 marca ma 12 komentarzy i 80 osób ma w ulubionych jeszcze to http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:nNJYqLetzbQJ:89.171.188.165/forum_watek.php%3Fid%3D341144%26post%3D341602%26offset%3D0+martynka13+wielkiezarcie&cd=2&hl=pl&ct=clnk&gl=pl

• Autor: Wkn Data: 2010-07-24 22:06:18

Przedstawię dwie potencjalne sytuacje:

1. sytuacja niesprawiedliwie potraktowanej mmm... dajmy na to tyranki 31
    - dodaje przepis instruktażowy, jak wykonać przepiękne ozdoby na piękne i smaczne torty
    - jakiś wredny i złośliwy moderator kasuje przepis
    - tyranka 31 pyta, co się stało z jej przepisem
    - wredni i złośliwi moderatorzy trzymają wstrętną sztamę i nie chcą się przyznać, że okropnie potraktowali bogu ducha winną dziewczynę i w paskudny potajemny sposób wywalili jej przepis w kosmos

2. oraz sytuacja naruszającej regulamin, dajmy na to, mmmm, a niech tam... tyranki 31
    - wstawia galerię licznych zdjęć tortów, na które nie daje przepisów
    - grzecznie poproszona przez jednego z moderatorów, aby przeniosła galerię zdjęć do odpowiedniego tematu na forum, ponieważ w przepisach powinny znajdować się przepisy, a nie same zdjęcia bez jakiegokolwiek kulinarnego instruktażu, odnosi się do autora prośby niestety niezbyt grzecznie
    - ponowną prośbę oraz tłumaczenie moderatorka pozostawia bez odpowiedzi
    - za jakiś czas ignoruje informację innego moderatora przesłaną na maila - o tym, że cofnął udostępnienie przepisu, ponieważ nie był to przepis, ale galeria zdjęć i jej miejsce jest na forum albo trzeba do zdjęć dopisać informacje, jak wykonać ozdoby - i moderator prosi, aby to zrobić (w momencie cofnięcia udostępnienia przepisu przez moderatora znika on z ulubionych)
    - na informację i prośbę reaguje ciszą (tutaj dopiszę, że jeśli ktoś uparcie przywraca udostępnienie przepisu cofnięte przez moderatora i wkurzy się administrator, który przepis w końcu wykasuje - też znika on z ulubionych - to rzecz uzasadniona - bo takie kasowanie oznacza, że materiał naruszał regulamin)

A teraz zastanów się martynko 13, która z sytuacji tych potencjalnych użytkowniczek mogła być Twoim udziałem i dopiero wówczas przejdź do dalszej dyskusji. Bo jeśli ta druga (czego oczywiście nie twierdzę, bo diabła warte nasze dowody w postaci wysłanych do Ciebie wiadomości, prawda?), to nawet wziąwszy pod uwagę przejściowe problemy z wejściem na stronę - nieuzasadnione jest oskarżanie innych o wykasowanie przepisu, skoro przepisem nie był wcale i proszono Cię o przeniesienie materiałów na forum - a wiadomość została odebrana i zrozumiana.

Burza w szklance wody i teoria spisowa na miarę trucicieli Napoleona, bo zdaje się wokół tego "przepisu", który przepisem wcale nie był, szumu robiono nad wyraz dużo i całkiem bez sensu.

Więc może zakończmy to śledztwo, wklej zdjęcia tortów do galerii na forum, tam gdzie będą cieszyć oko Żarłoków.

• Autor: Alll Data: 2010-07-25 09:53:29

Martynka 13 początkowo miała umieszczone tylko zdjęcia z propozycją dekoracji. Póniej edytowała i dodała przepisy. Nie była to więc już jakby galeria a konkretne przepisy.

• Autor: Pampas Data: 2010-07-25 11:17:54

Chyba piszemy o różnych przepisach. U Martynki nie było ani jednej literki tekstu.

• Autor: Alll Data: 2010-07-25 18:22:43

Pampasie, jest tylko jedna martynka 13 ?
    Napisałam wyraźnie. Na początku nie było przepisu, później martynka edytowała i wstawiła przepis. Myślę, że można to sprawdzić.

• Autor: Wkn Data: 2010-07-25 19:27:38

Tak, jest tylko jedna martynka 13 i doskonale pamiętamy, o jakie materiały chodzi, wszystko zostało dodĸładnie sprawdzone - w momencie którejkolwiek reakcji moderatorów nie było ani jednego zdania instruktażu do zdjęć wstawionych jako przepis-nie przepis.
    Przepis składał się z samych fotek - zostało to sprawdzone parokrotnie. I tylko dlatego udostępnienie przepisu było cofane, a w końcu materiał usunięty przez administratora - ponieważ autorka nie chciała się zastosować się do próśb przeniesienia galerii tortów na forum. Wystarczy też trochę pomysłowości i dobrej woli i przekopiowania autorskich fotek do artykułów, aby powstał tutorial, jak zrobić piękne ozdoby na tort - tutorial, który służyłby wszystkim.
    Łatwo jest oskarżać, trudniej zastosować się do obowiązujących zasad, które pozwalają na zachowanie jako takiego porządku na stronie.

• Autor: aloalo Data: 2010-07-27 08:15:22

Użytkownik Alll napisał w wiadomości:
    Napisałam wyraźnie. Na początku nie
    > było przepisu, później martynka edytowała i wstawiła przepis.

Popieram, ja też widziałam, ze został dodany przepis na tort. Łącznie ze zdjęciami wykonania poszczególnych etapów. Pamietam, ze tort był ze śmietaną, czekoladą i jakimś dźemem.

Może nie było instrukcji, jak wykonać dekorację pokazaną na fotkach, ale ogólnie był tekst, był przepis.

• Autor: martynka 13 Data: 2010-07-27 19:07:38

A jednak są osoby, które mój przepis widziały ( może literki były zbyt małe, skoro pampas ich nie widział). Nie pomyślałaś Wkn, żeby przyznać się do błedu i poprostu przeprosić? Oczywiście łatwiej było Ci napisać żałosny elaborat, robiąc ze mnie idiotkę, a tym samym ubliżyć mi.
    Serdecznie dziękuję Alll i aloalo teraz, nie wiem czy będę miała jeszcze okazję, ponieważ cyt: "wredni i złośliwi moderatorzy trzymają wstrętną sztamę... i w paskudny i potajemny sposób" tym razem wywalą moje konto w kosmos.

• Autor: toffik Data: 2010-07-27 20:10:43

Moja droga. Jednym z tych moderatorów jestem ja:) i powiem Ci szczerze, że żaden z nas moderatorów nie może Ci zlikwidować konta. To może zrobić tylko Pampas. A dodatkowo powiem Ci, że żaden z nas moderatorów nie wyrzucił Twojego przepisu. Wyrzucił go administrator. Więc nerwy i złość na nas moderatorów są nieuzasadnione.
    Jak masz zdjęcia to zamieść je razem z przepisem. Tym razem nikt go nie wyrzuci.

• Autor: martynka 13 Data: 2010-07-28 14:34:27

Toffik, chyba nie czytałaś od początku. Temat o moderatorach to był cytat z wypowiedzi ( a może steku bzdur) napisanych przez Wkn 24.07.
    A tak na marginesie, to widzę, że Ty też nie traktujesz mnie poważnie.  Skoro mój przepis razem z fotkami ( znowu słowa Wkn) został wywalony w kosmos,  to po co umieszczać go jeszcze raz? Taka zabawa mnie nie kręci. Ja tylko grzecznie zapytalam, co się stało z moim przepisem, a tutaj juz tydzien, wszyscy o wszystkim piszą, a ja dalej nie uzyskałam odp na moje pytanie. Ok, temat uwazam za zakonczony, nie ma z kim rozmawiac.

• Autor: toffik Data: 2010-07-28 19:27:35

Właśnie czytałam. I pierwszy punkt był wymyśloną sytuacją. Ja ją zrozumiałam, bo tam dokładnie pisze czym ten pierwszy punkt jest.
     Ja traktuję wszystkich poważnie. Nie ma dla mnie osób, które bym zbywała byłe jaką odpowiedzią.  Osobiście nie widziałam Twojego przepisu na tort, więc nie mogę zabrać głosu w tej sprawie. Wkn nie ma i nie może odpowiedzieć na Twoje pytania. Więc proszę byś się uspokoiła, bo jak tylko Wkn będzie miała możliwość na pewno odpowie na Twoje pytania.

• Autor: Czeslaw Data: 2010-07-25 04:44:19

Tu często coś komuś ginie. Taka strona :-((

• Autor: toffik Data: 2010-07-25 09:21:08

Czesław nie przesadzasz? Czytałeś wpis Wkn? Jak nie to przeczytaj a dowiesz się czemu zniknęły te przepisy, które wcale nimi nie były.

• Autor: Pampas Data: 2010-07-25 09:26:06

Proszę podaj przykłady.

• Autor: Czeslaw Data: 2010-07-25 16:30:40

Swego czasu obiecałeś, że sprawdzisz co się stało z moim wątkiem (o klikaniu na kaszubskie dzieciaki). W jakimś wątku (już nie pamiętam którym) wyparowała gałąź wątku - moje rozgowory z tineczką. Mam na pieńku zarówno z bahusem, jak i toffikiem, to wniosek nasuwa się sam. Zostaw w spokoju bahusa i toffika - jakoś na PW żeśmy się dogadali. Wszystkiemu winien SYSTEM - w każdym razie Oni tak twierdzą. A mi wisi czy moje wpisy są kasowane czy nie.

• Autor: Wkn Data: 2010-07-25 19:34:52

Odnoszę wrażenie, że jesteś mistrzem nadinterpretacji. Tak się składa, że zostało sprawdzone, czy którykolwiek z moderatorów cichaczem nie wykasował Twojego kawałka tematu na forum. Muszę Cię bardzo rozczarować - żaden z moderatorów ani administratorów tego nie zrobił.
    Twój post jest sformułowany w taki sposób, że równie dobrze można go odnieść do szkodliwych ufoludków z obcej planety, które tak naprawdę nie wiadomo, co opanowały - system administracyjny wużetu, czy może raczej zdolność racjonalnego myślenia użytkownika. Wyluzuj, weź parę głębszych oddechów i zacznij patrzeć z większym dystansem na innych i na siebie, w przeciwnym razie nie zauważysz, kiedy zamienisz się w trolla.

• Autor: kojonkosky Data: 2010-07-25 22:24:02

Wkn , ale ja pamiętam ten wątek ...
    I to , że nagle zniknął ...
    I to , że Czesław próbował ustalić , co się z nim stało ...
    I że się nie udało ...

Nie wiem , czy zostało to wyjaśnione na PW , ale sądząc z wypowiedzi Czesława raczej nie ...

Tylko nie dąsaj się na mnie i nazywaj trollem ;))))

• Autor: Wkn Data: 2010-07-25 22:38:11

Posty są kasowane wyłącznie, jeśli naruszają zasady netykiety lub regulamin. Nikt ich nie kasuje złośliwie. Wątki są też przenoszone do innych działów forum, jeśli ktoś doda je w nieodpowiednie miejsce. Wszystkie takie problematyczne sytuacje są wyjaśniane w największym stopniu jak tylko się da.

• Autor: kojonkosky Data: 2010-07-25 22:48:05

Rozumiem ...:)

Jednak ta sytuacja ( nie wyssana z palca przecież ) chyba nie została wyjaśniona po prostu .

Podobnie jak ( po wyjaśnieniu Alll ) " sprawa " autorki wątku .

Nie znam tych spraw " od podszewki " , ale na zewnątrz tak to właśnie wygląda .

• Autor: Wkn Data: 2010-07-25 23:27:07

Niestety nie masz racji - nie wyobrażam sobie wklejania licznej codziennej korespondencji mailowe, PW oraz gadu gadu na forum, aby wszyscy użytkownicy widzieli, jak często się reaguje oraz ile czasu się na takie sprawy poświęca.
    Sprawy są wyjaśniane, na ile się da. Natomiast w sprawie nieuzasadnionych podejrzeń niczego nie jesteśmy w stanie zrobić, one zwykle działają jak perpetum mobile, choć są odwrotnie do tego wynalazku prawdziwe.

• Autor: kojonkosky Data: 2010-07-26 14:09:10

Aaaa , jeżeli sprawa jest wyjaśniona , to nie ma tematu :)))
    Ja pisałam tylko o wrażeniu ... , które może być mylne .

A skoro już o tym mowa , to odniosłam wrażenie :) , że nie wierzysz , że wątek Czesława w ogóle powstał ...
    Ale wierzysz , prawda ?

P.S. Wiem , że sprawy są wyjaśniane , bo moja została wyjaśniona < pokłon wdzięczności > .:)

• Autor: as Data: 2010-07-26 09:49:43

O kaszubskich dzieciach też pamiętam że był wątek. Potem Czesław pytał gdzie się to podziało. Ja nie próbowałam szukać czy jest czy zniknął.

• Autor: Czeslaw Data: 2010-07-26 02:00:00

Użytkownik Wkn napisał w wiadomości:
    > Odnoszę wrażenie, że jesteś mistrzem nadinterpretacji. Tak się składa,
    > że zostało sprawdzone, czy którykolwiek z moderatorów
    > cichaczem nie wykasował Twojego kawałka tematu na forum. Muszę Cię bardzo
    > rozczarować - żaden z moderatorów ani administratorów tego nie
    > zrobił.
    Cytat z Twojej wypowiedzi (8)
    1. sytuacja niesprawiedliwie potraktowanej mmm... dajmy na to tyranki 31
    - dodaje przepis instruktażowy, jak wykonać przepiękne ozdoby na piękne i smaczne torty
    - jakiś wredny i złośliwy moderator kasuje przepis
    - tyranka 31 pyta, co się stało z jej przepisem
    - wredni i złośliwi moderatorzy trzymają wstrętną sztamę i nie chcą się przyznać, że okropnie potraktowali bogu ducha winną dziewczynę i w paskudny potajemny sposób wywalili jej przepis w kosmos

I mój temat został właśnie tak potraktowany.
    Z mojej strony EOT (End Of Theme)

• Autor: tineczka Data: 2010-07-25 09:49:10

A ja  jestem ciekawa ile masz lat , poniewaz juz dawno Dorota zza plota ci napisala, ze twoje przepisy sa tylko galeria zdjec a nie przepisami. Dowiem sie?

• Autor: Pampas Data: 2010-07-25 11:18:41

Co to ma do rzeczy? To pytanie jest troszkę nie na miejscu.

• Autor: tineczka Data: 2010-07-25 13:58:21

Wycofuje:)

• Autor: martynka 13 Data: 2010-07-25 14:23:19

Może ja króciutko i na temnat. Rozumiem, że nie kazdy zna się na pieczeniu, tutaj konkretnie tortów (ja też nie), ale skoro coś wyprodukowałam, smakowało i podobało się, postanowiłam sie tym podzielić. Ale to, że są tutaj osoby, które nie potrafią czytać, jest dla mnie szokiem. Fotki były, ale i przepis na zrobienie torta - dokladnie krok po kroku.
    Reasumując, kpiny sobie robicie, bylam tutaj krótko i chyba za długo ( zdecydowanie)
    Pozdrawiam (przede wszystkim Wkn)

• Autor: tineczka Data: 2010-07-25 23:51:32

Lo matko, to wstaw pelny przepis jeszcze raz, nikt Ci nie zlikwiduje przepisu na tort:)

• Autor: Wkn Data: 2010-07-26 09:56:06

O, i to jest wypowiedź stawiająca kropkę nad i, a raczej zaznaczająca ją pogrubioną linią i z wykrzyknikiem!

• Autor: Basiek23 Data: 2010-07-30 09:44:26

Dajcie tej dziewczynie spokuj dobrze ze jesteśmy tutaj dzielimy się przepisami to jest najwazniejsze. Lubimy wszyscy gotować piec wiec niech nad tym zostanie a nie jakimiś pierdołami się zajmować.;-) Miksery w ruch ;-)

Przejdź do pełnej wersji serwisu