Mam pytanko CO TO ZA ROŚLINA?? bardzo mi sie spodobała a zupełnie nie wiem co to jest .dzięki i pozdrawiam.
Piękny rododendron
Użytkownik LT napisał w wiadomości:
> Piękny rododendron
Oczywiście, że rododendron:)
też wydaje mi się, że to piękny okaz różanecznika. A widziałaś może jak kwitnie?
Zdecydowanie rododendron .... ))) W tym roku wiosną widziałam ich setki i rózaneczniki też ... )) . Te ostanie mają drobniejsze listowie ..
Różanecznik to jest polska nazwa rośliny nazywającej się po łacienie Rhododendron :)
Dziękuje wszystkim za szybką odpowiedz, postanowiłam posadzic sobie taki kraczek. Niestety nie widziałam jak kwitnie ale bez kwiatów tez mi się podoba .Pozdrawiam bardzo serdecznie.
Oczywiście że to rododendron zwany też różanecznikiem - mam taki i chcę powiedzieć że trzeba go nawozić dwa razy w roku aby pięknie kwitł.
Mam pytanko CO TO ZA ROŚLINA?? bardzo mi sie spodobała a zupełnie nie wiem co to jest .dzięki i pozdrawiam.
Piękny rododendron
Użytkownik LT napisał w wiadomości:
> Piękny rododendron
Oczywiście, że rododendron:)
też wydaje mi się, że to piękny okaz różanecznika. A widziałaś może jak kwitnie?
Zdecydowanie rododendron .... ))) W tym roku wiosną widziałam ich setki i rózaneczniki też ... )) . Te ostanie mają drobniejsze listowie ..
Różanecznik to jest polska nazwa rośliny nazywającej się po łacienie Rhododendron :)
Dziękuje wszystkim za szybką odpowiedz, postanowiłam posadzic sobie taki kraczek. Niestety nie widziałam jak kwitnie ale bez kwiatów tez mi się podoba .
Pozdrawiam bardzo serdecznie.
Oczywiście że to rododendron zwany też różanecznikiem - mam taki i chcę powiedzieć że trzeba go nawozić dwa razy w roku aby pięknie kwitł.