Witam!Jestem nową użytkowniczką, ale mam nadzieję, że zagoszczę tu na stałe :-) Ponieważ dopiero początkuję w kuchni, mój problem może wydać się błahy, ale bardzo liczę na Waszą pomoc :-) Otóż próbowałam zrobić wafelki (przepis: http://wielkiezarcie.com/recipe40119.html ). O ile masa wyszła pyszna, o tyle jest ona bardzo rzadka. I tu moje pytanie - co zrobiłam nie tak? Wydaje mi się, że wszystko robiłam zgodnie z przepisem... Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję za każdą odpowiedź :-)
Tez mam taka nadzieje,tylko czy zoltka surowe w taki upal,to dobry pomysl? Ja kupuje mleko w puszce i gotuje,lub gotowa mase krowkowa i dodaje wlasnie chalwe,orzechy,kokos itd itd wychodzi wafelek pyszny:) pozdrawiam
Również robiłam tę masę,ale nie dodawałam ani żółtek,ani śmietany.Ilość cukru zredukowałam do 1/2 szkl i wcisnęłam troszkę soku z cytryny.Masa wyszła raczej normalna z racji pory letniej trochę rzadka,ale po schłodzeniu w lodówce spokojnie dało się smarowac wafle.A smak oczywiście bardzo ok!Pozdrawiam!
Witam!Jestem nową użytkowniczką, ale mam nadzieję, że zagoszczę tu na stałe :-) Ponieważ dopiero początkuję w kuchni, mój problem może wydać się błahy, ale bardzo liczę na Waszą pomoc :-) Otóż próbowałam zrobić wafelki (przepis: http://wielkiezarcie.com/recipe40119.html ). O ile masa wyszła pyszna, o tyle jest ona bardzo rzadka. I tu moje pytanie - co zrobiłam nie tak? Wydaje mi się, że wszystko robiłam zgodnie z przepisem... Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję za każdą odpowiedź :-)
Nie robiłam co prawda masy z tego przepisu, ale może spróbuj ją trochę schłodzić. W przepisie jest masło, a temperatura w domkach jeszcze dość wysoka.
dziękuję :-) wrzuciłam wszystko do lodówki - albo mi ją zaleje, albo będzie pychota :-) a tak poważnie - miło tu u Was :-)
Mam nadzieję że jednak będzie pychota.
Napewno będzie
Tez mam taka nadzieje,tylko czy zoltka surowe w taki upal,to dobry pomysl?
Ja kupuje mleko w puszce i gotuje,lub gotowa mase krowkowa i dodaje wlasnie chalwe,orzechy,kokos itd itd
wychodzi wafelek pyszny:) pozdrawiam
Również robiłam tę masę,ale nie dodawałam ani żółtek,ani śmietany.Ilość cukru zredukowałam do 1/2 szkl i wcisnęłam troszkę soku z cytryny.Masa wyszła raczej normalna z racji pory letniej trochę rzadka,ale po schłodzeniu w lodówce spokojnie dało się smarowac wafle.A smak oczywiście bardzo ok!Pozdrawiam!