Mam mały problem Pierwszy raz robie ogórki konserwowe i nie wiem ile czasu potrzebują aby były gotowe do zjedzenia
Konserwowe powinny być dobre już po ostygnięciu.
Prawdziwy smak będzie po 2-3 tyg. wszystko musi się przegryść. Oczywiście można jeść i szybciej.
A czy z papryką marynowaną i piklami jest tak samo?
Myślę, że z wszystkimi marynatami jest tak samo.Można jeść jak wystygną a ich prawdziwy smak jest po jakimś 2-3 tyg. Ja się tego trzymam.
Takie marynaty powinny być dobre po miesiącu, ale jak postają dłużej to będą lepsze.
Mam mały problem
Pierwszy raz robie ogórki konserwowe i nie wiem ile czasu potrzebują aby były gotowe do zjedzenia
Konserwowe powinny być dobre już po ostygnięciu.
Prawdziwy smak będzie po 2-3 tyg. wszystko musi się przegryść. Oczywiście można jeść i szybciej.
A czy z papryką marynowaną i piklami jest tak samo?
Myślę, że z wszystkimi marynatami jest tak samo.Można jeść jak wystygną a ich prawdziwy smak jest po jakimś 2-3 tyg. Ja się tego trzymam.
Takie marynaty powinny być dobre po miesiącu, ale jak postają dłużej to będą lepsze.