witam szukam ciekawych stron o kuchni i o wszystkim co wokół kuchni włoskiej się dzieje może macie jakieś sprawdzone strony? pisane przez prawdziwego pasjonata? pozdrawiam serdecznie
Jeśli tylko zaczniesz pisać blog to proszę daj znać! A co mnie interesuje? hm właściwie wszystko przez kilka lat pracowałam z Włochami i zarazili mnie swoim podejściem do życia,radością,podejściem do jedzenia, niestety to byli sami mężczyżni więc tylko chwalili lub opowiedali o jedzeniu a chciałabym poznać wszystko, co mają w kuchni[urządzenia,przyprawy], co robią na co dzień a co gotują na niedzielę lub święta,na śniadanie,obiad,kolację, ciekawostki dla nich oczywiste a warte przeniesienia do nas dania proste,najprostsze i te bardziej skomplikowane wiadomości z pierwszej ręki żeby można było się wczytywać,wgryżdż,chłonąć wszystkimi zmysłami
żeby było sprawiedliwie dodam że Ci których znam uwielbiają nasz żurek,bigos,kluski śląskie,pierogi ruskie,pyzy z mięsem,rolady śląskie,kapustę zasmażaną,surówki,pieczywo
może uda się te dwie kuchnie zgrabnie połączyć? pozdrawiam serdecznie i czekam na jakieś wieści!
mniammmmmm, uwielbiam wloska kuchnie!!! U nas idzie seria pod tytulem : "Sloneczne jedzenie" . Cos wspanialego, ze wszystkich regionow wloskich sa reportarze i sposob przygotowania typowych dan. Ostatnio pokazali maly sklepik ze wszystkimi winami swiata i z piwnica 15 metrow pod ziemia, dziadek chodzi kilkadziesiat razy dziennie schodami po towary:))))
Tu link, po szwedzku ale gotowanie rissotto mozna zrozumiec:)
Tineczko, jesteś wielka, ta strona jest cudowna, co za krajobrazy:) już się stała moją ulubioną:) a jaka muzyka, super , bardzo Ci dziękuję za tą strone, czuje się jakbym tam teraz była.
Ja wprawdzie nie o blogu,a jedzonku w restauracji włoskiej. Wczoraj miałam ogromną ochotę na pizzę NAPOLITANA z anchois i oliwkami,więc wybraliśmy się do typowo włoskiej,ulubionej ... Od czerwca ceny poszły ostro do góry,jednak pizza straciła-naliczyłam kilka oliwek i cztery słone rybki ... Sos czosnkowy był gratis,teraz dodatkowo na rachunku 2 zł. Pamiętam,że nigdy nie mogłam zjeść do końca pizzy,bo i wielkość i farsz,pani zwykle pakowała do domu,ale nie tym razem ... Danie bardzo skromne ... Pustki na sali z wyjątkiem spotkania biznesowego ... To tak na marginesie ...
witam
szukam ciekawych stron o kuchni i o wszystkim co wokół kuchni włoskiej się dzieje
może macie jakieś sprawdzone strony?
pisane przez prawdziwego pasjonata?
pozdrawiam serdecznie
Witam.Jeśli znasz l'italiano to może skorzystasz.http://www.youtube.com/watch?v=dyTE42M_spk&feature=related
Świetne!!
Dziękuję!!
Mysle nad takim blogiem, mieszkam we Wloszech juz bardzo dlugo, jak potrzebujesz cos konkretnego sluze pomoca. Pozdrawiam!
Jeśli tylko zaczniesz pisać blog to proszę daj znać!
A co mnie interesuje? hm właściwie wszystko
przez kilka lat pracowałam z Włochami i zarazili mnie swoim podejściem do życia,radością,podejściem do jedzenia, niestety to byli sami mężczyżni więc tylko chwalili lub opowiedali o jedzeniu a chciałabym poznać wszystko, co mają w kuchni[urządzenia,przyprawy], co robią na co dzień a co gotują na niedzielę lub święta,na śniadanie,obiad,kolację,
ciekawostki dla nich oczywiste a warte przeniesienia do nas
dania proste,najprostsze i te bardziej skomplikowane
wiadomości z pierwszej ręki
żeby można było się wczytywać,wgryżdż,chłonąć wszystkimi zmysłami
żeby było sprawiedliwie dodam że Ci których znam uwielbiają nasz żurek,bigos,kluski śląskie,pierogi ruskie,pyzy z mięsem,rolady śląskie,kapustę zasmażaną,surówki,pieczywo
może uda się te dwie kuchnie zgrabnie połączyć?
pozdrawiam serdecznie i czekam na jakieś wieści!
Witaj:)
znalazlam taki blog:
http://spaghetti.blox.pl/html
mniam mniam!!
dziękuję!!
mniammmmmm, uwielbiam wloska kuchnie!!!
U nas idzie seria pod tytulem : "Sloneczne jedzenie" . Cos wspanialego, ze wszystkich regionow wloskich sa reportarze i sposob przygotowania typowych dan. Ostatnio pokazali maly sklepik ze wszystkimi winami swiata i z piwnica 15 metrow pod ziemia, dziadek chodzi kilkadziesiat razy dziennie schodami po towary:))))
Tu link, po szwedzku ale gotowanie rissotto mozna zrozumiec:)
http://svtplay.se/t/102828/solens_mat
Tineczko, jesteś wielka, ta strona jest cudowna, co za krajobrazy:) już się stała moją ulubioną:) a jaka muzyka, super , bardzo Ci dziękuję za tą strone, czuje się jakbym tam teraz była.
Ja wprawdzie nie o blogu,a jedzonku w restauracji włoskiej.
Wczoraj miałam ogromną ochotę na pizzę NAPOLITANA z anchois i oliwkami,więc wybraliśmy się do typowo włoskiej,ulubionej ...
Od czerwca ceny poszły ostro do góry,jednak pizza straciła-naliczyłam kilka oliwek i cztery słone rybki ...
Sos czosnkowy był gratis,teraz dodatkowo na rachunku 2 zł.
Pamiętam,że nigdy nie mogłam zjeść do końca pizzy,bo i wielkość i farsz,pani zwykle pakowała do domu,ale nie tym razem ...
Danie bardzo skromne ...
Pustki na sali z wyjątkiem spotkania biznesowego ...
To tak na marginesie ...
Super blog o kuchni włoskiej i nie tylko(mozna także kupić 2 cz. książki)jest tu:http://toskania.matyjaszczyk.com/
http://toskania.matyjaszczyk.com/
Proszę uprzejmie,aktywny :)
Przy okazji sama zajrzę...
DZIĘKUJĘ!!!!