Pewnie najpierw nutelle schłodzić w lodówce? żeby była konsystencja stała (jak kostka czekolady) i dało się ją wkładać do ciastka? Muszę kiedyś wypróbować:)))
a ja mam fajny wyprubowany babciny sposób wiec na rozwałkowane ciasto daję kawałek masła+kakao+cukier i to zawijam jak rogalik podczas pieczenia ładnie się wszystko łaczy i wychodzi jak rogaliki z mięką czekoladą, wiec jesli nie mamy w domu czekolady ani nutelli to mozna sobie coś takiego zrobić ;-)
Witam, czy ktoś może wie co zrobić, żeby czekolada w kruchym ciastku lub rogaliku (po ostudzeniu) pozostała płynna???
pozdrawiam!
użyc nutelli ??
Pewnie najpierw nutelle schłodzić w lodówce? żeby była konsystencja stała (jak kostka czekolady) i dało się ją wkładać do ciastka? Muszę kiedyś wypróbować:)))
można, acz nie trzeba. Spójrz tu, widac, że nakładana w temperaturze pokojowej: http://wielkiezarcie.com/recipe61035.html
a tak poza tym, to polecam te rogaliki, bo są przepyszne!! ;)
a ja mam fajny wyprubowany babciny sposób wiec na rozwałkowane ciasto daję kawałek masła+kakao+cukier i to zawijam jak rogalik podczas pieczenia ładnie się wszystko łaczy i wychodzi jak rogaliki z mięką czekoladą, wiec jesli nie mamy w domu czekolady ani nutelli to mozna sobie coś takiego zrobić ;-)