Forum

Kuchenne porady

Jak uzyskać efekt płynnej czekolady w ciastku?

  • Autor: sheyanja Data: 2010-08-13 13:04:37

    Witam, czy ktoś może wie co zrobić, żeby czekolada w kruchym ciastku lub rogaliku (po ostudzeniu) pozostała płynna???
    pozdrawiam!

  • Autor: gabisia Data: 2010-08-13 13:42:22

    użyc nutelli ?? 

  • Autor: sheyanja Data: 2010-08-13 14:13:02

    Pewnie najpierw nutelle schłodzić w lodówce? żeby była konsystencja stała (jak kostka czekolady) i dało się ją wkładać do ciastka? Muszę kiedyś wypróbować:)))

  • Autor: gabisia Data: 2010-08-13 14:31:00

    można, acz nie trzeba. Spójrz tu, widac, że nakładana w temperaturze pokojowej: http://wielkiezarcie.com/recipe61035.html

  • Autor: gabisia Data: 2010-08-13 14:32:02

    a tak poza tym, to polecam te rogaliki, bo są przepyszne!! ;) 

  • Autor: Basiek23 Data: 2010-08-13 15:26:43

    a ja mam fajny wyprubowany babciny sposób wiec na rozwałkowane ciasto daję kawałek masła+kakao+cukier i to zawijam jak rogalik podczas pieczenia ładnie się wszystko łaczy i wychodzi jak rogaliki z mięką czekoladą, wiec jesli nie mamy w domu czekolady ani nutelli to mozna sobie coś takiego zrobić ;-)

Przejdź do pełnej wersji serwisu