kochani od czasu do czasu nachodzi mnie chęć na zrobienie czegoś dla mnie nietypowego tym razem są to przetwory,niedużo ,żeby się nie zniechęcić na początek i tu moje pytania czy mogę ocet zwykły zastąpić jakimś innym, delikatniejszym? kiedyś robiłam dżem ze smażonych jabłek i pełne słoiki po zakręceniu ustawiałam do góry nogami,nie pasteryzowałam czy do warzyw też tak można? przetrzymają do zimy? chciałabym zrobić jakąś kapustę,leczo pozdrawiam
dziękuję przyznaję że ten podwójny wątek znalazłam wcześniej , przeczytałam i nie znalazłam odpowiedzi na moje pytania ale może czytałam zbytnio ''po łebkach'', wrócę do nich z większą uwagą Twoje zapasy są imponujące,gratulacje! pozdrawiam
kochani
od czasu do czasu nachodzi mnie chęć na zrobienie czegoś dla mnie nietypowego
tym razem są to przetwory,niedużo ,żeby się nie zniechęcić na początek
i tu moje pytania
czy mogę ocet zwykły zastąpić jakimś innym, delikatniejszym?
kiedyś robiłam dżem ze smażonych jabłek i pełne słoiki po zakręceniu ustawiałam do góry nogami,nie pasteryzowałam czy do warzyw też tak można?
przetrzymają do zimy?
chciałabym zrobić jakąś kapustę,leczo
pozdrawiam
Jest juz watek o przetwarzaniu,tam sa zebrani eksperci, zapraszam:)
http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=369883&post=369883&offset=0
dziękuję
przyznaję że ten podwójny wątek znalazłam wcześniej , przeczytałam i nie znalazłam odpowiedzi na moje pytania ale może czytałam zbytnio ''po łebkach'', wrócę do nich z większą uwagą
Twoje zapasy są imponujące,gratulacje!
pozdrawiam
Powtorz twoje pytanie w watku o przetwarzaniu i zaraz dostaniesz dobre rady i przepisy:)
Pozdrawiam serdecznie:)