Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Laptop MSi

• Autor: jaska2503 Data: 2010-08-21 13:19:37

Jeśli ktoś ma styczność z w/w firmą to poproszę o opinie.Jest to dość nowa firma na rynku i ciekawi mnie jak się sprawdza(tzn.awryjność,dostęp do części i akcesirii i inne ogólne spostrzeżenia).Konkretnie interesuje nas ten model
    http://allegro.pl/item1196445192_laptop_msi_cr610_m320_3gb_320gb_hd4200_hdmi_led.html
    Dziwi mnie niska cena a dość dobre parametry komputera.

• Autor: Shanna Data: 2010-08-21 20:41:55

Troche poszukalam ale niewiele znalazlam, ogolnie o kompie MSI. Moze choc tyle sie przyda :http://www.nhl.pl/index.php?showtopic=4128   
    Kupujac kompa wez pod uwage do czego go potrzebujesz, bo jesli tylko do netu plus jakas pisanina to jest super. Jak jesli ma byc tez do gier, to moze jednak pomyslec o wiekszej pojemnosci dysku i dokupieniu innej karty graficznej bo te zintegrowane nie do konca zawsze dzialaja tak jak powinny. Wiem z doswiadczenia - nowy komp kupilam w styczniu i pierwsza byla wymieniana karta.

• Autor: aggusia35 Data: 2010-08-22 21:01:09

Jest to najtańszy producent sprzętu komputerowego na Tajwanie. Produkuje go bardzo dużo i w miare dobrej jakości. Jest liderem w  produkcji netbooków. Serwis w miare, awaryjność przeciętna. W tych pieniądzach godne polecenia.

• Autor: Somebody Data: 2010-08-23 00:00:38

No bez żartów OK....?
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Micro-Star_International
    Firma powstała w sierpniu 1986.

Powiem za to wam inną rzecz: demontaż podstawek pod minitory LCD. Poproszono mnie bym spakował do pudła i nadał monitor i zajęło mi to dwa dni. Nie mogłem "wypiąć" podstawki monitora i bałem się, iż coś połamię. Zawezwałem znajomego, zaczeli dochodzić do prawdy, okazalo sie że producent DAŁ CIAŁA, umieścił instrukcję do tego modelu błędną, Nie pasowała.
    Sami więc jakoś dopasowaliśmy właściwą instrukcję i z  wielkiem strachem w końcu go złożyliśmy do pudełka., Zajęło nam to łącznie ok. 6 godzin.
    Teraz mam monitor firmy DELL i on ma to idealnie zrobione > wciska się taki duzy guzik z tyłu ktory zwalnia zaczep i sam ekran możemy już wtedy swobodnie unosić do góry.

Powiem wam tylko tyle, jak będziecie zmuszeni spakować WASZ monitor do pudełka to wtedy przypomnicie sobie o moich słowach :)). Tylko nie płaczcie z desperacji. (oczywiście nie dotyczy to wszystkich modeli > ten nasz to był LG chyba)

• Autor: caroline1983 Data: 2010-08-23 08:49:52

Na allegro mozna znaleźć niedrogo całkiem dobre produkty. Niedawno zamawiałam radio CB. Zapłaciłam za nie 160zł a zasięg ma bardzo dobry. Teraz tylko przydałaby sie wieksza antena bo kupilismy z braku pieniedzy z najkrótszą ale mąż miał styczność z różnymi CB i to jest naprawdę dobre.

Ogladałam tego laptopa i jak na tego rodzaju sprzęt to moim zdaniem parametry ma bardzo dobre. Tego typu sprzęt zazwyczaj ma nieciekawe parametry bo jest robiony pod oprogramowanie biurowe i internet a na tym modelu nawet by dało sie pograć w niezbyt rozbudowane gry (jak na te czasy).

Zastanów sie tylko czy napewno chcesz komputer przenosny a nie stacjonarny bo na przenośnych niewygodnie sie pisze, źle sie oglada filmy i bedziesz musiała dokupic mysz bo to okienko jest zupełnie niefunkcjonalne.

• Autor: jaska2503 Data: 2010-08-23 15:03:50

Laptop ma służyć córce do przeglądania internetu i innych spraw związanych z nauką w szkole i do kontaktu z nami przez gg lub skype,ewentualnie drobne rozrywki typu gry(Simsy- jedyna graw jaką córka gra ze względu na hobby- projektowanie wnętrz-jak twierdzi:)))) ).
    Będzie mieszkała w internacie odległym o 100 km od domu,a dziasiaj w szkole bez komputera i internetu ani rusz.
    Myślę,że parametry kompa są aż za dobre,ale ta cena nie daje mi spokoju,bo jest po prostu bardzo niska.Myśleliśmy o zakupie używanego,ale chyba zaryzykujemy i kupimy w/w.

• Autor: jareksz Data: 2010-08-23 15:07:38

Simsy to akurat mają takie wymagania, że niekażdy stacjonarny pociągnie.

• Autor: caroline1983 Data: 2010-08-23 22:54:09

W takim przypadku to przenosny jak najbardziej sie sprawdzi, tylko dla wygody polecam dokupic myszke.

• Autor: Somebody Data: 2010-08-23 23:29:23

polecam myszke optyczna Logitecha

• Autor: jaska2503 Data: 2010-09-01 12:44:18

Może się komuś przyda moje info,więc tak:
    Msi nie kupiliśmy ze względu na małą popularność tej marki.Po zasięgnięciu informacji z różnych źródeł wybraliśmy Acer
    http://allegro.pl/nowy-acer-e725-t4200-3gb-250gb-vista-fv22-wys-0zl-i1207358628.html
    Przetestowany i zastrzerzeń jak na razie nie ma.
    Wg mnie godny polecenia sprzęt.

Przejdź do pełnej wersji serwisu