Witam wszytskich, Mam problem co do wyboru barwnika spożywczego (w żelu czy w płynie). Czytałam na net temat na internecie, a nie jest tego za dużo i wsędzie tkaie masło maślane. I tu zwracam się do tych co mają doczynienia z barwnikami spożywczymi: chce barwić kremy i masy do ciast (np. do babeczek itp) i nie wiem jaki barwnik wybrać. Podobno w płynie rozrzedzają kremy i kolor nie jest najlepszy, za to w żelu kolory są intensywniejsze. Myślałam żeby kupić barwniki w żelu firmy Wilton na tortownia.pl, a może używacie z innych firm? Jaką firmę polecacie- mówię od razu, że nie będę robić masy cukrowej do tortów. itp. Proszę o wypowiedzi tylko tych co używają barwników, a nie tych co są przeciwni i bedą piasać, że barwniki są szkodliwe, niezdrowe, bo zdecydowałam się na nie i nie będę zmieniać zdania. Pozdrawiam.
Ja korzystam z barwnikow w plynie. Nie rozrzedzaja masy/kremu poniewaz daje sie ich bardzo malo 1-2 krople chyba ze kolor ma byc intensywniejszy. Ale przyznam sie, ze nie zdarzylo mi sie nic takiego, a mialam sporo barwnika np. w lukrze do piernikow.
Ja używam tylko barwników w żelu właśnie z firmy Wilton. Są bardzo wydajne i przy większości wypadków można uzyskać intensywny kolor dodając małej ilości barwnika (co niestety nie sprawdza się z kolorem czarnym i czerwonym). Radziłbym Ci poszukać barwników na allegro lub na aledobre.pl Są tańsze niż w tortowni. W tortowni można kupić bardzo fajne barwniki w proszku (złoty i srebrny).
Witam.To i ja dołącze się do wątku,gdyż ostatnio usilnie poszukuję barwników spożywczych,ale nie mogę ich w żadnym sklepie dostać,czy wy macie jakieś dobre namiary i sprawdzone?
W zwykłym sklepie nie dostaniesz barwników. W Krakowie jest hurtownia z różnościami do dekoracji i tam też są barwniki. Z tego co wiem na allegro można znaleść barwniki. A co do barwników ja używam w proszku. Pozdrawiam.
Ja na allegro znalazlam, ale okazało się, że niektóre maja miesiąc do końca daty ważnosci i zamówiłam na tortownia.pl barwniki w żelu firmy Wiltona, wiem że dużo osób chwali sobie tą firmę, a co do ceny to an tortowni sa droższe tylko o 4 zł niż na allegro, ale mam zaufanie do tortowni, bo dużo rzeczy już tam zamawiałam:)
No dzięki:) Ale ja mam zniżkę na tortowni.pl, bo strasznie dużo rzeczy u nich zamawiam i posiadam masę punktów żeby obizyc cenę i wtedy nie opłaca mi się z innych stron zamawiać:) Napewno inni skorzystają z tego linka;)
Witam wszytskich,
Mam problem co do wyboru barwnika spożywczego (w żelu czy w płynie). Czytałam na net temat na internecie, a nie jest tego za dużo i wsędzie tkaie masło maślane. I tu zwracam się do tych co mają doczynienia z barwnikami spożywczymi: chce barwić kremy i masy do ciast (np. do babeczek itp) i nie wiem jaki barwnik wybrać. Podobno w płynie rozrzedzają kremy i kolor nie jest najlepszy, za to w żelu kolory są intensywniejsze. Myślałam żeby kupić barwniki w żelu firmy Wilton na tortownia.pl, a może używacie z innych firm? Jaką firmę polecacie- mówię od razu, że nie będę robić masy cukrowej do tortów. itp. Proszę o wypowiedzi tylko tych co używają barwników, a nie tych co są przeciwni i bedą piasać, że barwniki są szkodliwe, niezdrowe, bo zdecydowałam się na nie i nie będę zmieniać zdania. Pozdrawiam.
Ja korzystam z barwnikow w plynie. Nie rozrzedzaja masy/kremu poniewaz daje sie ich bardzo malo 1-2 krople chyba ze kolor ma byc intensywniejszy. Ale przyznam sie, ze nie zdarzylo mi sie nic takiego, a mialam sporo barwnika np. w lukrze do piernikow.
Ja używam tylko barwników w żelu właśnie z firmy Wilton. Są bardzo wydajne i przy większości wypadków można uzyskać intensywny kolor dodając małej ilości barwnika (co niestety nie sprawdza się z kolorem czarnym i czerwonym). Radziłbym Ci poszukać barwników na allegro lub na aledobre.pl Są tańsze niż w tortowni. W tortowni można kupić bardzo fajne barwniki w proszku (złoty i srebrny).
Ok, dziękuję bardzo. Wasze informacje pomogły mi:)
Witam.To i ja dołącze się do wątku,gdyż ostatnio usilnie poszukuję barwników spożywczych,ale nie mogę ich w żadnym sklepie dostać,czy wy macie jakieś dobre namiary i sprawdzone?
W zwykłym sklepie nie dostaniesz barwników. W Krakowie jest hurtownia z różnościami do dekoracji i tam też są barwniki.
Z tego co wiem na allegro można znaleść barwniki.
A co do barwników ja używam w proszku.
Pozdrawiam.
Nie ma barwników w marketach?
No u mnie w mieście też nie ma.. Nigdzie..:/ Ale może np w Warszawie czy Wrocławiu byś znalazł:) Zależy gdzie mieszkasz
Ja na allegro znalazlam, ale okazało się, że niektóre maja miesiąc do końca daty ważnosci i zamówiłam na tortownia.pl barwniki w żelu firmy Wiltona, wiem że dużo osób chwali sobie tą firmę, a co do ceny to an tortowni sa droższe tylko o 4 zł niż na allegro, ale mam zaufanie do tortowni, bo dużo rzeczy już tam zamawiałam:)
Następnym razem zamów tutaj
http://www.aledobre.pl/80,Pieczenie/2-98,Barwniki_kolorowe_cukry_posypki_perly_marcepan_inne_dodatki/
taniej niż w tortowni a jeśli zamawiasz kilka barwników to różnica wychodzi naprawde spora.
No dzięki:) Ale ja mam zniżkę na tortowni.pl, bo strasznie dużo rzeczy u nich zamawiam i posiadam masę punktów żeby obizyc cenę i wtedy nie opłaca mi się z innych stron zamawiać:) Napewno inni skorzystają z tego linka;)
Na allegro można dostać
http://allegro.pl/zestaw-barwnikow-spozywczych-wilton-8-sztuk-i1231601880.html
link aktywny http://allegro.pl/zestaw-barwnikow-spozywczych-wilton-8-sztuk-i1231601880.html