Witam. Tuż z zakończeniem emisji S07 Hells Kitchen odkryłem, iż równolegle jest nadawany nowy serial kulinarny MasterChef.US.Po poszperaniu okazało się, iż rok wcześniej, czyli w 2009 roku ten serial był emitowany w Australii, a teraz nadszedł czas na US (Stany Zjednoczone). Oczywiście w Australii mieli innych sędziów niż w USA. Ale schemat serialu jak inne rzeczy są już identyczne.Pobrałem nawet 2 odcinki (bo więcej już nie ma) aby popatrzeć. Teraz - wraz z rozpoczęciem sezonu 1 w Stanach, pobrałem wszystkie dotychczasowe odcinki (5 odcinków - 18.08.2010 emisja ostatniego odcinka o 8:00 PM czasu USA). Następnego dnia jest to już do pobrania z internetu. Długość ok 52 minuty (bez reklam) 1. Czy ktoś tutaj to ogląda? Chętnie pogadam o uczestnikach i potrawach. 2. W polandii w wakacje i w okresy okołoświąteczne nie ma emisji żadnych seriali typu: Majewski, Wojewódzki itd. itp. Czy może mi więc ktoś wytłumaczyć jakimi prawami kierują się ONI, że "stać" ich w lipcu rozpoczynać emisję nowego serialu. Oraz kończyć S07 Hells Kitchen też w lipcu. Tam żyją ludzie w innej rzeczywistości czy jak? Pytam bo pewnie nigdy w zyciu tam nie będę a znam ten kraj jedynie z filmów hollywodzkich i podziwiam ich wspaniałe drogi oraz ogólny poziom rozwoju cywilizacyjnego. Ba jak oglądam te ich seriale (w oryginale oczywiście) momentami się czuję jak jakiś Amerykanin :))))
Przy okazji mam wiadomość dla fanów Magdy Gessler i jej serialu. Niestey, ten serial to kalka "zachodniego" formatu (odkryłem to na you tubie), a przyznam - sądziłem, iż to autorskie dzieło TVN - myliłem się więc srodze. Wkrótce powinny być emisje nowych odcinków.
Witaj.Ja uwielbiam ten pogram,ogladam go tutaj,w UK, i powiem Ci,ze MasterChef.UK trwa juz dosyc dlugo...Nigdy nie widzialam amerykanskiej wersji,ale pewnie jest podobna.Tutaj,w uk widzialam kiedys odcinek,w ktorym wsrod uczestnikow byla Polka,niestety odpadla w drugiej turze.Ten program jest swietny.
Toż nie wiedziałem o edycji UK, ale numer hehehe. Poszperam na You Tubie. Te seriale muszą być podobne bo to format międzynarodowy jest :)))) Słuchaj kobieto, jak chcesz oglądać, a teraz jest prawie początek to szukaj w sieci fraz: MasterChef.US.S01E04E05.HDTV.XviD-LOL.avi tylko w miejsce E05 wstawiaj mniejsze cyferki
Oglądaj to bedziemy komentować razem itd. i typować zwyciężców :)
witaj Somebody, ogladalam 5 odcinkow, mysle, ze Mike i Sharone maja szanse dojsc daleko, za slabszych uwazam Faruq, Slim i Whitney, a Ty kogo typujesz?
Witaj. Mike to mój number one :)) I want huge problem with this dish: pauza, skupienie, oczekiwanie na przekleństwa a tu: I don't stop eating. Its delicious. Tyle - bo mówi strasznie szybko Gordonisko. :)
David 29 lat jest niezły i taki śmieszny..... Sharone - hmmmmm właśnie specjalnie go szukam, znalazłem w końcu (po imionach ich nie znam, ale po twarzach) i rzeczywiście plasuje się wysoko: jak to powiedział Gordon w górnej trójce (jak oceniali potrawy z mandarynkowym sosem) Właśnie szperam w wolnych chwilach po ich stronce WWW, nawet są tam przepisy Mike'a. http://www.fox.com/masterchef/recipes/recipe-1/index.php Ale widzę, że składniki zbyt expensive więc to danie chyba na święta najblizsze :)))))
Ps. dziś wieczorkim kolejna emisja
Ps2. co się stało tydzień temu, że nadali we srodę a nie we wtorek?
witaj, od zeszlego tygodnia MasterChef bedzie nadawany w srode wieczorem, ja tak ogladam, Ty kilka godzin pozniej... jutro robia cupcake... David jest troche arogancki i za bardzo sie wzrusza, nie mam nic przeciwko emocjom, sama jestem spontaniczna, ale on mi nie odpowiada, wole Tony (server, chyba 31, bardzo spokojny, ale mily) albo Jake (grubasek, construction worker), mile zaskoczyla mnie mloda Whitney, ktora nigdy w zyciu nie robila pork chop, a wygrala i podoba mi sie Joe (sedzia), po jego twarzy nie mozna poznac, czy jest za tak, czy nie, oczywiscie nie wspomne o Gordonie...
witaj, oczywiscie, ze byla, cale 2 godziny, duzo sie dzialo, jestem pewna, ze to tylko opoznienie w transmisji, wiec moze nie czytaj mojego sprawozdania, jesli nie chcesz znac wynikow...
najpierw piekli cupcakes (babeczki), wygral Sharone, ktory twierdzi, ze to byla 1 w jego zyciu, wygladala yummy!!! Jake i Whitney (znow mila niespodzianka, dziewczyna radzi sobie calkiem dobrze) zostali rowniez wyroznieni, Sharone, jako zwyciezca musial wybrac danie (nie skladnik), ktory wszyscy beda robic, ale tu byl twist, do programu zaproszono Iron Chef - Cat Cora i ona przygotowala 3 dania i 1 z nich wszyscy robili, Sharone wybral halibuta, byla live presentation (Cat Cora zrobila na ich oczach ten dish), aha, Sharone, jako zwyciezca nie gotowal z innymi, ale (za kotara) on i Cat Cora gotowali osobno, gdyby ja pobil, awansowalby od razu do najlepszej 4, ale oczywiscie mu sie to nie udalo, mimo to, jego halibut byl bardzo dobry, niestety halibut Mika nie byl udany, znalazl sie w 3 najgorszych, odpadl Faruq, a ryba Jake zostala uznana za najlepsza (pamietaj, ze Sharone walczyl z Cat Cora a nie z innymi),
a potem robili hamburgery dla kierowcow TIR (Boze, ja nie wiem, jak to napisac - truck drivers), zostali podzieleni na 2 grupy tz. Jake, jako zwyciezca wybral swoja grupe, on najwidoczniej nie lubi Sharone (wiadomo rywal), wiec ten byl w slabszej grupie, wszyscy zdecydowali sie robic all beef (tylko wolowe hamburgery), David mial pomysl dodania blue cheese do srodka i to byla zgubna decyzja, bo zaczal wyciekac, przywieralo do grilla i zaczelo sie palic, zapadla wiec decyzja robienia nowego miesa, ale kierowcy juz byli blisko, Jake jest dobrym liderem, dobrze deleguje, byl porzadek i oni pierwsi zaczeli serwowac, a w grupie Sharone byl chaos, byli spoznieni, ale nagle okazalo sie, ze zaczeli prowadzic i wygrali, na koniec kazdy z grupy Jake mial za zadanie wymienic najwiecej skladnikow z 25, niektore byly bardzo latwe, ale byly tez egzotyczne i niestety Tony wymienil tylko 9 i odpadl, szkoda, bo pisalam Ci, ze go lubie... Gordonowi tez chyba zaimponowal, bo na koniec zyczyl mu powodzenia ... a potem powiedzial, ze jak nic nie znajdzie, zeby do niego zadzwonil!!!
ja chcialabym znac przepis na sos bbq, ktory robi Sharone, robil go ostatnio i wczoraj znowu i wszyscy go zachwalaja... za tydzien maja przygotowac danie romantyczne...
masz swój przepis hehe: http://www.fox.com/masterchef/recipes/recipe-3/index.php w zakładce recipes jest ich więcej: http://www.fox.com/masterchef/ heh 2 dni temu były tylko 2 przepisy, a teraz jest ich już 6.
TIR to popularny w PL zwrot więc nie trzeba go tłumaczyć :)))
Miło, że mam ciebie, liczę na cotygodniowe relacje tłumaczeniowe, bo mój poziom znajomości języka jest mierny. Ale zauważyłem, że im więcej razy ogladam tym coraz więcej rozumiem :) Oni po prostu mówią za szybko, jak by mówili tak jak Hilary Clinton gdy była w Chinach (widziałem na BBC News) byłooby o niebo lepiej :)))
Somebody, ja uzylam TIR, bo nie wiedzialam, jak napisac" truck " drivers - moze kierowcy ciezarowek? tak, to chyba dobrze brzmi, mnie czasami trzeba czasu, czasami po prostu nie wiem , bo takie slowa kiedys nie istnialy (w tym momencie przyszlo mi do glowy "muffins", ale tego jest mnostwo), a czasami nawet nie zdaje sobie sprawy, ze to po angielsku, dzwonie do domu, rozmawiam z mama, a ona nagle "dziecko, o czym ty mowisz?"
ja wlasnie tak zaczynalam, ogladalam wiadomosci po 4-5 razy dziennie, na roznych programach i za kazdym razem wylapalam cos nowego, albo jakies talk-show (nie dlatego, ze je lubie, ale sa powtarzane kilka razy dziennie na roznych programach),
teraz jest internet, wiec masz wiele mozliwosci, mozesz np. ogladac wiadomosci na CNN, to fajnie, ze dodaja przepisy, bede teraz sprawdzac, a moze kupie ksiazke... dziekuje za przepis, pozdrawiam
Uwielbiam tego typu programy i namiętnie wręcz oglądam Mistrza Kuchni -Australia. (Nadają to teraz na BBC Lifestyle). Niestety do innych takich seriali nie mam dostępu... Co do programu MAgdy Gessler to pierwowzorem śą chyba kuchenne koszmar Gordona Ramseya? Bardzo lubiłam to oglądac. Tak poza tym to podpatruję program "Kolacja z wrogiem" i "James Martin gotuje":)
Niestety do innych takich seriali nie mam dostępu...
Przecież wyraźnie napisałem skąd można je pobierać, są dostępne tuż po emisji w USA, tyle że w PL jest wtedy noc, więc mozna spokojnie - po południu - po pracy - sobie pobrać i obejrzeć. Napisz mi, dokładnie gdzie oglądasz te pozycje: "Kolacja z wrogiem" i "James Martin gotuje" Co do Mistrza Kuchni -Australia "Nadają to teraz na BBC Lifestyle" to ja nie mam telewizji i nie wiem skąd to wziąć, muszę pomyśleć, na torentach tego nie dają, widocznie jest zbyt małe zainteresowanie. Btw. a wiesz, że na vod.onet.pl są odcinki Hells Kitchen po Polsku, tyle, że one są tam czasowo - więc nie podaję szczegołów, należy zajrzeć tutaj: http://vod.onet.pl/tv,katalog-tv,,36,0,Title_ASC,1,0,podkategoria.html (niestety Hells Kitchen już nie ma - co nie znaczy, że w przyszłości znowu się nie pojawią). Jest np. EDMUND nie lubi gotować:http://vod.onet.pl/edmund-nie-lubi-gotowac,4521,serial.html
Może źle się wyraziłam, chodzi mi raczej o to, że nie mam czasu by oglądac coś przy komputerze i jeszcze się skupic na tym co mówią przy moim szkolnym angielskim, a tak kiedy dzieciaki idą spac włączam tv rozstawiam deskę do prasowania i mam przyjemne z pożytecznym, bo na bbc lifestyle jest cały blok kulinarny od godz 22.00. Jeśli chcesz to tu masz ich angielską stronkę, może coś wyczytasz na temat programów:) www.bbc.co.uk/lifestyle/ ale coś mi się wydaje, że w pl oglądam wszystko z opóźnieniem, a tam już mają nową ramówkę... a no i dzięki za namiary, po pl z chęcią coś obejrzę:-)
Witam. Tuż z zakończeniem emisji S07 Hells Kitchen odkryłem, iż równolegle jest nadawany nowy serial kulinarny MasterChef.US.Po poszperaniu okazało się, iż rok wcześniej, czyli w 2009 roku ten serial był emitowany w Australii, a teraz nadszedł czas na US (Stany Zjednoczone). Oczywiście w Australii mieli innych sędziów niż w USA. Ale schemat serialu jak inne rzeczy są już identyczne.Pobrałem nawet 2 odcinki (bo więcej już nie ma) aby popatrzeć.
Teraz - wraz z rozpoczęciem sezonu 1 w Stanach, pobrałem wszystkie dotychczasowe odcinki (5 odcinków - 18.08.2010 emisja ostatniego odcinka o 8:00 PM czasu USA). Następnego dnia jest to już do pobrania z internetu. Długość ok 52 minuty (bez reklam)
1. Czy ktoś tutaj to ogląda? Chętnie pogadam o uczestnikach i potrawach.
2. W polandii w wakacje i w okresy okołoświąteczne nie ma emisji żadnych seriali typu: Majewski, Wojewódzki itd. itp.
Czy może mi więc ktoś wytłumaczyć jakimi prawami kierują się ONI, że "stać" ich w lipcu rozpoczynać emisję nowego serialu. Oraz kończyć S07 Hells Kitchen też w lipcu. Tam żyją ludzie w innej rzeczywistości czy jak?
Pytam bo pewnie nigdy w zyciu tam nie będę a znam ten kraj jedynie z filmów hollywodzkich i podziwiam ich wspaniałe drogi oraz ogólny poziom rozwoju cywilizacyjnego.
Ba jak oglądam te ich seriale (w oryginale oczywiście) momentami się czuję jak jakiś Amerykanin :))))
Przy okazji mam wiadomość dla fanów Magdy Gessler i jej serialu. Niestey, ten serial to kalka "zachodniego" formatu (odkryłem to na you tubie), a przyznam - sądziłem, iż to autorskie dzieło TVN - myliłem się więc srodze. Wkrótce powinny być emisje nowych odcinków.
Witaj.Ja uwielbiam ten pogram,ogladam go tutaj,w UK, i powiem Ci,ze MasterChef.UK trwa juz dosyc dlugo...Nigdy nie widzialam amerykanskiej wersji,ale pewnie jest podobna.Tutaj,w uk widzialam kiedys odcinek,w ktorym wsrod uczestnikow byla Polka,niestety odpadla w drugiej turze.Ten program jest swietny.
Toż nie wiedziałem o edycji UK, ale numer hehehe. Poszperam na You Tubie. Te seriale muszą być podobne bo to format międzynarodowy jest :))))
Słuchaj kobieto, jak chcesz oglądać, a teraz jest prawie początek to szukaj w sieci fraz: MasterChef.US.S01E04E05.HDTV.XviD-LOL.avi tylko w miejsce E05 wstawiaj mniejsze cyferki
Oglądaj to bedziemy komentować razem itd. i typować zwyciężców :)
http://en.wikipedia.org/wiki/MasterChef_%28U.S._TV_series%29
http://www.fox.com/masterchef/
http://en.wikipedia.org/wiki/MasterChef_%28UK_TV_series%29
Poczytalam sobie troche,i okazuje sie ,ze jest to produkcja angielskiej BBC i trwa juz od 1990 roku.
Oj,ogladac to ja z Toba teraz nie bede,uciekam juz.
Dobranoc.
witaj Somebody,
ogladalam 5 odcinkow, mysle, ze Mike i Sharone maja szanse dojsc daleko, za slabszych uwazam Faruq, Slim i Whitney,
a Ty kogo typujesz?
Witaj.
Mike to mój number one :))
I want huge problem with this dish: pauza, skupienie, oczekiwanie na przekleństwa a tu:
I don't stop eating. Its delicious. Tyle - bo mówi strasznie szybko Gordonisko. :)
David 29 lat jest niezły i taki śmieszny.....
Sharone - hmmmmm właśnie specjalnie go szukam, znalazłem w końcu (po imionach ich nie znam, ale po twarzach) i rzeczywiście plasuje się wysoko: jak to powiedział Gordon w górnej trójce (jak oceniali potrawy z mandarynkowym sosem)
Właśnie szperam w wolnych chwilach po ich stronce WWW, nawet są tam przepisy Mike'a.
http://www.fox.com/masterchef/recipes/recipe-1/index.php
Ale widzę, że składniki zbyt expensive więc to danie chyba na święta najblizsze :)))))
Ps. dziś wieczorkim kolejna emisja
Ps2. co się stało tydzień temu, że nadali we srodę a nie we wtorek?
witaj,
od zeszlego tygodnia MasterChef bedzie nadawany w srode wieczorem, ja tak ogladam, Ty kilka godzin pozniej...
jutro robia cupcake...
David jest troche arogancki i za bardzo sie wzrusza, nie mam nic przeciwko emocjom, sama jestem spontaniczna, ale on mi nie odpowiada,
wole Tony (server, chyba 31, bardzo spokojny, ale mily) albo Jake (grubasek, construction worker), mile zaskoczyla mnie mloda Whitney, ktora nigdy w zyciu nie robila pork chop, a wygrala i podoba mi sie Joe (sedzia), po jego twarzy nie mozna poznac, czy jest za tak, czy nie, oczywiscie nie wspomne o Gordonie...
oj wiesz ten Joe jest bardzo seksi, i taki zadbany i w ogóle. Przypuszczam, że ma powodzenie wśród kobiet. :))))
tez tak mysle (sexy)
hmmmm, była wczoraj emisja? bo na moich stronach nie ma świeżych odcinków....?
witaj,
oczywiscie, ze byla, cale 2 godziny, duzo sie dzialo,
jestem pewna, ze to tylko opoznienie w transmisji, wiec moze nie czytaj mojego sprawozdania, jesli nie chcesz znac wynikow...
najpierw piekli cupcakes (babeczki), wygral Sharone, ktory twierdzi, ze to byla 1 w jego zyciu, wygladala yummy!!!
Jake i Whitney (znow mila niespodzianka, dziewczyna radzi sobie calkiem dobrze) zostali rowniez wyroznieni,
Sharone, jako zwyciezca musial wybrac danie (nie skladnik), ktory wszyscy beda robic, ale tu byl twist,
do programu zaproszono Iron Chef - Cat Cora i ona przygotowala 3 dania i 1 z nich wszyscy robili, Sharone wybral halibuta, byla live presentation (Cat Cora zrobila na ich oczach ten dish),
aha, Sharone, jako zwyciezca nie gotowal z innymi, ale (za kotara) on i Cat Cora gotowali osobno, gdyby ja pobil, awansowalby od razu do najlepszej 4, ale oczywiscie mu sie to nie udalo, mimo to, jego halibut byl bardzo dobry,
niestety halibut Mika nie byl udany, znalazl sie w 3 najgorszych, odpadl Faruq, a ryba Jake zostala uznana za najlepsza (pamietaj, ze Sharone walczyl z Cat Cora a nie z innymi),
a potem robili hamburgery dla kierowcow TIR (Boze, ja nie wiem, jak to napisac - truck drivers), zostali podzieleni na 2 grupy tz. Jake, jako zwyciezca wybral swoja grupe, on najwidoczniej nie lubi Sharone (wiadomo rywal), wiec ten byl w slabszej grupie, wszyscy zdecydowali sie robic all beef (tylko wolowe hamburgery),
David mial pomysl dodania blue cheese do srodka i to byla zgubna decyzja, bo zaczal wyciekac, przywieralo do grilla i zaczelo sie palic, zapadla wiec decyzja robienia nowego miesa, ale kierowcy juz byli blisko,
Jake jest dobrym liderem, dobrze deleguje, byl porzadek i oni pierwsi zaczeli serwowac, a w grupie Sharone byl chaos, byli spoznieni, ale nagle okazalo sie, ze zaczeli prowadzic i wygrali,
na koniec kazdy z grupy Jake mial za zadanie wymienic najwiecej skladnikow z 25, niektore byly bardzo latwe, ale byly tez egzotyczne i niestety Tony wymienil tylko 9 i odpadl, szkoda, bo pisalam Ci, ze go lubie...
Gordonowi tez chyba zaimponowal, bo na koniec zyczyl mu powodzenia ... a potem powiedzial, ze jak nic nie znajdzie, zeby do niego zadzwonil!!!
ja chcialabym znac przepis na sos bbq, ktory robi Sharone, robil go ostatnio i wczoraj znowu i wszyscy go zachwalaja...
za tydzien maja przygotowac danie romantyczne...
masz swój przepis hehe: http://www.fox.com/masterchef/recipes/recipe-3/index.php
w zakładce recipes jest ich więcej: http://www.fox.com/masterchef/ heh 2 dni temu były tylko 2 przepisy, a teraz jest ich już 6.
TIR to popularny w PL zwrot więc nie trzeba go tłumaczyć :)))
Miło, że mam ciebie, liczę na cotygodniowe relacje tłumaczeniowe, bo mój poziom znajomości języka jest mierny. Ale zauważyłem, że im więcej razy ogladam tym coraz więcej rozumiem :) Oni po prostu mówią za szybko, jak by mówili tak jak Hilary Clinton gdy była w Chinach (widziałem na BBC News) byłooby o niebo lepiej :)))
Somebody,
ja uzylam TIR, bo nie wiedzialam, jak napisac" truck " drivers - moze kierowcy ciezarowek? tak, to chyba dobrze brzmi, mnie czasami trzeba czasu, czasami po prostu nie wiem , bo takie slowa kiedys nie istnialy (w tym momencie przyszlo mi do glowy "muffins", ale tego jest mnostwo), a czasami nawet nie zdaje sobie sprawy, ze to po angielsku, dzwonie do domu, rozmawiam z mama, a ona nagle "dziecko, o czym ty mowisz?"
ja wlasnie tak zaczynalam, ogladalam wiadomosci po 4-5 razy dziennie, na roznych programach i za kazdym razem wylapalam cos nowego, albo jakies talk-show (nie dlatego, ze je lubie, ale sa powtarzane kilka razy dziennie na roznych programach),
teraz jest internet, wiec masz wiele mozliwosci, mozesz np. ogladac wiadomosci na CNN,
to fajnie, ze dodaja przepisy, bede teraz sprawdzac, a moze kupie ksiazke...
dziekuje za przepis, pozdrawiam
Uwielbiam tego typu programy i namiętnie wręcz oglądam Mistrza Kuchni -Australia. (Nadają to teraz na BBC Lifestyle).
Co do programu MAgdy Gessler to pierwowzorem śą chyba kuchenne koszmar Gordona Ramseya? Bardzo lubiłam to oglądac.
Tak poza tym to podpatruję program "Kolacja z wrogiem" i "James Martin gotuje":)
Proszę tak nie pisać:
Przecież wyraźnie napisałem skąd można je pobierać, są dostępne tuż po emisji w USA, tyle że w PL jest wtedy noc, więc mozna spokojnie - po południu - po pracy - sobie pobrać i obejrzeć.
Napisz mi, dokładnie gdzie oglądasz te pozycje: "Kolacja z wrogiem" i "James Martin gotuje"
Co do Mistrza Kuchni -Australia "Nadają to teraz na BBC Lifestyle" to ja nie mam telewizji i nie wiem skąd to wziąć, muszę pomyśleć, na torentach tego nie dają, widocznie jest zbyt małe zainteresowanie.
Btw. a wiesz, że na vod.onet.pl są odcinki Hells Kitchen po Polsku, tyle, że one są tam czasowo - więc nie podaję szczegołów, należy zajrzeć tutaj: http://vod.onet.pl/tv,katalog-tv,,36,0,Title_ASC,1,0,podkategoria.html (niestety Hells Kitchen już nie ma - co nie znaczy, że w przyszłości znowu się nie pojawią).
Jest np. EDMUND nie lubi gotować:http://vod.onet.pl/edmund-nie-lubi-gotowac,4521,serial.html
Może źle się wyraziłam, chodzi mi raczej o to, że nie mam czasu by oglądac coś przy komputerze i jeszcze się skupic na tym co mówią przy moim szkolnym angielskim, a tak kiedy dzieciaki idą spac włączam tv rozstawiam deskę do prasowania i mam przyjemne z pożytecznym, bo na bbc lifestyle jest cały blok kulinarny od godz 22.00.
Jeśli chcesz to tu masz ich angielską stronkę, może coś wyczytasz na temat programów:) www.bbc.co.uk/lifestyle/ ale coś mi się wydaje, że w pl oglądam wszystko z opóźnieniem, a tam już mają nową ramówkę... a no i dzięki za namiary, po pl z chęcią coś obejrzę:-)