Poszukuję dużego szklanego słoika,z grubego szkła do przechowywania ciastek.Interesuje mnie słoik ok.4 litrów, szkło czyste,bez żadnych wzorków.Powiedzcie gdzie mogę taki kupić.Allegro przeszukałam, nic takiego nie ma.Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Poszukaj w małych miejscowościach w sklepach GS (Gminnych Spóldzielni). A pomysł nr dwa - spróbuj porozmawiać z właścicielami barów serwującymi jako dodatek do jedzenia np paprykę konserwową. Kupują ją kilku-litrowych słojach - może uda Ci się taki słój od nich dostać.
Czy patrzyłaś w sklepach. Teraz sezon ogórkowy i jest bardzo dużo różnych słoi dużych do kiszenia ogórków .Tyle ,że te wielkie mają plastikowe ozdobne klorowe nakrętki z rączką do przenoszenia.
Spróbuj poszukać w dużych marketach..Na pewno, od czasu do czasu, pojawiają się takie słoje np. w LEclercu.. Więc myślę, że w innych dużych sklepach typu real, tesco czy auchan też są..:)
Wczoraj byłyśmy z mamą w Tesco i akurat wpadły mi takie słoiki w oko, trzeba szukac na działach gospodarstwa domowego:) Były one z grubego szkła, z fajnym zamknieciem, świetnie się nadają właśnie do przechowywania ciastek.
Można do tego wykorzystać3- 4 l słoik do kiszenia ogórków z plastykową pokrywką(nie wiem czy jeszcze kupisz,bo ja kupowałam w agd,a widziałam też w ogrodniczych z nasionami).Są też w sprzedaży tradycyjne słoiki z metalową zakrętką opodobnej pojemności A ewentualnie jak masz kogoś znajomego w sklepie spożywczym to poproś o plastykowy słoik po lizakach(chyba chupa-chups).Słoiki te można wykorzystać do przechowywania lizaków i nie tylko.
Ja proponuje Ci zajrzec do Ikei,choc za Ikea az tak bardzo nie przepadam to jednak lubie bardzo ich szklo za bardzo prosta i surowa forme no i akcesoria kuchenne tez sa ok.Ja mam taki duzy sloik ze szklana pokrywa,trzymam w nim platki sniadaniowe dorzucam nazwe z opakowania do sloika,bo wiecznie bylo zapytanie-jakie teraz platki sa wsypane.
Poszukuję dużego szklanego słoika,z grubego szkła do przechowywania ciastek.Interesuje mnie słoik ok.4 litrów, szkło czyste,bez żadnych wzorków.Powiedzcie gdzie mogę taki kupić.Allegro przeszukałam, nic takiego nie ma.Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Poszukaj w małych miejscowościach w sklepach GS (Gminnych Spóldzielni).
A pomysł nr dwa - spróbuj porozmawiać z właścicielami barów serwującymi jako dodatek do jedzenia np paprykę konserwową. Kupują ją kilku-litrowych słojach - może uda Ci się taki słój od nich dostać.
Poszukaj na internecie:)
Ja znalazlam taka firme:
http://www.honest.pl/gama_sloi.html
Czy patrzyłaś w sklepach. Teraz sezon ogórkowy i jest bardzo dużo różnych słoi dużych do kiszenia ogórków .Tyle ,że te wielkie mają plastikowe ozdobne klorowe nakrętki z rączką do przenoszenia.
Spróbuj poszukać w dużych marketach..Na pewno, od czasu do czasu, pojawiają się takie słoje np. w LEclercu.. Więc myślę, że w innych dużych sklepach typu real, tesco czy auchan też są..:)
Wczoraj byłyśmy z mamą w Tesco i akurat wpadły mi takie słoiki w oko, trzeba szukac na działach gospodarstwa domowego:) Były one z grubego szkła, z fajnym zamknieciem, świetnie się nadają właśnie do przechowywania ciastek.
Tutaj znajdziesz napewno. http://chomikgdow.home.pl/PRZETWORSTWO-k65-1-3-price.html
Niestety nie mogę wkleić aktywnego.
http://chomikgdow.home.pl/PRZETWORSTWO-k65-1-3-price.html
i aktywny :)
Dziękuję!
nie ma za co :)
Można do tego wykorzystać3- 4 l słoik do kiszenia ogórków z plastykową pokrywką(nie wiem czy jeszcze kupisz,bo ja kupowałam w agd,a widziałam też w ogrodniczych z nasionami).Są też w sprzedaży tradycyjne słoiki z metalową zakrętką opodobnej pojemności
A ewentualnie jak masz kogoś znajomego w sklepie spożywczym to poproś o plastykowy słoik po lizakach(chyba chupa-chups).Słoiki te można wykorzystać do przechowywania lizaków i nie tylko.
Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi.Pozdrawiam.
Ja proponuje Ci zajrzec do Ikei,choc za Ikea az tak bardzo nie przepadam to jednak lubie bardzo ich szklo za bardzo prosta i surowa forme no i akcesoria kuchenne tez sa ok.Ja mam taki duzy sloik ze szklana pokrywa,trzymam w nim platki sniadaniowe
dorzucam nazwe z opakowania do sloika,bo wiecznie bylo zapytanie-jakie teraz platki sa wsypane.
Właśnie takiego szklanego słoika poszukuję,jak ten pierwszy na zdjęciu ze szklaną pokrywą.Przepraszam,że odpisuję po tak długim czasie.Pozdrawiam.
Można kupić na Zielonym Rynku na Przymorzu w Gdańsku.