Pytanie niby banalne, ale ni to cukinia, ni to kabaczek, ni to dynia... więc co konkretnie?Pomożecie...? :) Z góry dziękuję i pozdrawiam :)
Witam.To jest tykwa.
ślicznie dziękuję, pozdrawiam :)
Skorzystam z założonego wątku więc pytam:do czego tą tykwe sie dodaje?
Ja też się chętnie dowiem - bo u mojej babci to były one tylko i wyłącznie ozdobne - z wierzchu zrogowaciałe, twarde - nikt nie kroił, tylko układało się tykwy na meblach w koszach - jako ozoby jesienne.
Ekko, tykwe uzywa sie tak samo jak dynie do przetworow, do pieczenia i na zupy.Potrzebny jest tylko bardzo ostry noz, zeby ja pokroic:)
Ja niestety na temat tykwy,wiem tylko tyle, że może być używana jako naczynie na płyny.Lub do dekoracji mieszkania.Pozdrawiam.
Pytanie niby banalne, ale ni to cukinia, ni to kabaczek, ni to dynia... więc co konkretnie?
Pomożecie...? :) Z góry dziękuję i pozdrawiam :)
Witam.To jest tykwa.
ślicznie dziękuję, pozdrawiam :)
Skorzystam z założonego wątku więc pytam:do czego tą tykwe sie dodaje?
Ja też się chętnie dowiem - bo u mojej babci to były one tylko i wyłącznie ozdobne - z wierzchu zrogowaciałe, twarde - nikt nie kroił, tylko układało się tykwy na meblach w koszach - jako ozoby jesienne.
Ekko, tykwe uzywa sie tak samo jak dynie do przetworow, do pieczenia i na zupy.Potrzebny jest tylko bardzo ostry noz, zeby ja pokroic:)
Ja niestety na temat tykwy,wiem tylko tyle, że może być używana jako naczynie na płyny.Lub do dekoracji mieszkania.Pozdrawiam.