Kochani jesteście świetnymi fachowcami w każdej dziedzinie nie ma lepszych od Was, więc mam dla Was nową formę rozrywki, jeśli ktoś ma ochotę pobawić sie w dekoratora wnętrz to zapraszam. Otóż mam pomalowane pokoje w bajeczne kolory, bardzo mi się podobają ale ... no właśnie nie dokońca wiem w jakich kolorach dobrać dodatki typu dywany, lampy, pościele, firany, lambrekiny itp. tak więc:
1. SYPIALNIA - wielkość 5 m x 7 m dobrze oświetlona z dużym oknem balkonowym, kolor ścian śliwka węgierka (mocny fiolet), podłogi i mebli olcha miodowa 2. Pokój 7 - latka - wielkość 5m x 4,7 m dobrze oświetlona, duże okno, kolor indiańskie lato (mocny stonowany pomarańcz), podłogi i meble j.w. 3. Pokój 5 - latki - wielkość 5m x 5 m dobrze oświetlona, duże okno, kolor morska bryza (błękitny wpadający w turkus), podłogi i meble j.w. 4. Pokój - gabinet - wielkość 3m x 6 m dwa okna balkonowe , kolor alpejska łąka (soczysta zieleń oliwkowa), podłogi i meble marchewkowe tzn rudawy ciemny.
pomalowaliśmy wszystko i zastanawiam się czy kolory dodatków jakie zamierzam zastosować są ok, lubię prosty styl, bez wielkiego cudowania, ale ma być miło i przytulnie. Do sypialni chciałam jakieś biało czarne dodatki lub zamiast czarnego coś z popielą, pokój 2, coś w brązach, 3 - tu mam wizję zastosowania różu, fioletu, morskiego, i białego ale w pastelach, a w gabineciku wymiękłam. Przeglądałam neta ale nie natrafiłam na nic ciekawego, problem w tym, że nie dokońca wiem gdzie szukać.
Skrzydelko czy nózka zastanów się z sypialnią. Czy aby na pewno za życia chcsz sie czuć jak w domu podrzebowym. Masz śliwkę na ścianach i chcesz czarne lub szare dodatki. Pomyśl o rozjaśnieniu dodaniu uroku sypialni. Trudno mi doradzać jak nie widzę odcieni jak jest mozliwość wstawienia zdjęc kolorów to było by łatwiej doradzać pkt 2 pomarańcz z brązem się zleje. Pokój stanie się nudnawy bez wyraźnie zaznaczonych akcentów ( ciemny pomarańcz) pkt 3 - ok moga być : :) ale zrezygnuj z bieli )):) , Jeszcze żółty, beżowy, jak lubisz kontrowersyjne zestawienia to czerwień pkt 4 - ja widziałam zestawienie Oliwki z granatem, czarwienią, olchą miodową bardzo dfajnie wyglądała, Ponadto beż Traktuj to co napisałam z przymróżeniem oka gdyż takie doradzanie nie widząc kolorów to jak opowiadanie ślepemu o kolorach.. :):)
Jak już są bardzo konkretne kolory ścian to nie bardzo można poszaleć z kolorami dodatków, bo się zrobi "maniana". Trzeba pamiętać,że kolor we wnętrzu stanowią też drewniane dodatki typu podłoga, meble. A jak jest w jednym pokoju więcej niż 2-3 kolory to już zbyt wiele, tym bardziej,że piszesz,że lubisz prosty styl. Jeżeli dobrze rozumiem to już coś masz w tych pokojach. Łatwiej byłoby coś powiedzieć widząc zdjęcia. Pozdrawiam:)
Hej :)) Sypialnię mamy widzę w podobnej kolorystyce :) Śliwka węgierka na ścianach- z tym że u mnie- na jednej ścianie- tapeta w kiwaty fioletowo różowo- białe- u mnie do tego jasno kremowa wykładzina bukowa szafa. Do tego fioletu, przychylam się do aggusi- absolutnie bym nie dała czarno białych dodatków- moim zdaniem to nie zrobi "przytulności" - ja poleciałabym raczej w zieleń (fiolet i zieleń- w naturze- bez :)) ) albo granat, albo róż (i to mam- własnie nabyłam różowe pudrowe zasłonki, a na ścianie mam wielki obraz z różową różą :)) ) . Do Mlodego- do tego pomarańczu- ja bym poleciała w niebieskie albo zielone..I znów przychylę się do aggusi- z brązami się zleje.. A to jednak jest pokój prawie nastolatka- kolorowy będzie bardziej "dziecięco- młodzieżowy" :) Do młodej..hm.. Szczerze mówiąc, mnie się turkus podoba z brązem- najbardziej, ale czy to są kolory odpowiednie dla 5-latki.. >> Twój pomysł z różem i fioletem wydaje mi sie niezły :) (Jaj mam łazienkę ciemnobrązową z turkusową mozaiką i dodatkami :)) A gabinet- skoro ściany sa w pięknej oliwce a podłogi i meble rudawe, to moim zdaniem to już są fajne kolory.. Ewentuane dodatki, jak na mój gust- kremowe :) Oczywiście to są moje wizje..
Na pokojach dziecięcych się nie znam... Pokój-gabinet to pokój dzienny czy jak ? Nie sądziłam,że fiolety są tak popularne,a już na pewno nie pomyślałam,ze ma to związek z domem pogrzebowym ... W sypialni mam wszelkie odcienie fioletu,wrzosu,lila,śliwki,różu i tzw.brudnego różu ... Mebelki to jasny klon,nad łożem obraz-akt,wszelkie inne pierdołki-dodatki to stare złoto ...
ja mam sypialnie w śliwce węgierce,tez jasny pokój i oprócz tego szafa wenge z lustrami i srebrnymi wstawkami koło luster, komoda wenge,szafka pod czarny TV wenge,łóżko czarne skóro podobne(zawsze pościel w odcieniach fioletu) firany białe makarony,wszystko rozjaśniłam sofą skóro-podobną w kolorze budyniu waniliowego i fioletowo-różową wykładziną na całej podlodze
Kochani jesteście świetnymi fachowcami w każdej dziedzinie nie ma lepszych od Was, więc mam dla Was nową formę rozrywki, jeśli ktoś ma ochotę pobawić sie w dekoratora wnętrz to zapraszam. Otóż mam pomalowane pokoje w bajeczne kolory, bardzo mi się podobają ale ... no właśnie nie dokońca wiem w jakich kolorach dobrać dodatki typu dywany, lampy, pościele, firany, lambrekiny itp. tak więc:
1. SYPIALNIA - wielkość 5 m x 7 m dobrze oświetlona z dużym oknem balkonowym, kolor ścian śliwka węgierka (mocny fiolet), podłogi i mebli olcha miodowa
2. Pokój 7 - latka - wielkość 5m x 4,7 m dobrze oświetlona, duże okno, kolor indiańskie lato (mocny stonowany pomarańcz), podłogi i meble j.w.
3. Pokój 5 - latki - wielkość 5m x 5 m dobrze oświetlona, duże okno, kolor morska bryza (błękitny wpadający w turkus), podłogi i meble j.w.
4. Pokój - gabinet - wielkość 3m x 6 m dwa okna balkonowe , kolor alpejska łąka (soczysta zieleń oliwkowa), podłogi i meble marchewkowe tzn rudawy ciemny.
pomalowaliśmy wszystko i zastanawiam się czy kolory dodatków jakie zamierzam zastosować są ok, lubię prosty styl, bez wielkiego cudowania, ale ma być miło i przytulnie. Do sypialni chciałam jakieś biało czarne dodatki lub zamiast czarnego coś z popielą, pokój 2, coś w brązach, 3 - tu mam wizję zastosowania różu, fioletu, morskiego, i białego ale w pastelach, a w gabineciku wymiękłam. Przeglądałam neta ale nie natrafiłam na nic ciekawego, problem w tym, że nie dokońca wiem gdzie szukać.
Skrzydelko czy nózka zastanów się z sypialnią. Czy aby na pewno za życia chcsz sie czuć jak w domu podrzebowym. Masz śliwkę na ścianach i chcesz czarne lub szare dodatki. Pomyśl o rozjaśnieniu dodaniu uroku sypialni. Trudno mi doradzać jak nie widzę odcieni jak jest mozliwość wstawienia zdjęc kolorów to było by łatwiej doradzać
pkt 2 pomarańcz z brązem się zleje. Pokój stanie się nudnawy bez wyraźnie zaznaczonych akcentów ( ciemny pomarańcz)
pkt 3 - ok moga być : :) ale zrezygnuj z bieli )):) , Jeszcze żółty, beżowy, jak lubisz kontrowersyjne zestawienia to czerwień
pkt 4 - ja widziałam zestawienie Oliwki z granatem, czarwienią, olchą miodową bardzo dfajnie wyglądała, Ponadto beż
Traktuj to co napisałam z przymróżeniem oka gdyż takie doradzanie nie widząc kolorów to jak opowiadanie ślepemu o kolorach.. :):)
zobacz na połączenie różu i fioletu
Hej :))

Sypialnię mamy widzę w podobnej kolorystyce :)
Śliwka węgierka na ścianach- z tym że u mnie- na jednej ścianie- tapeta w kiwaty fioletowo różowo- białe- u mnie do tego jasno kremowa wykładzina bukowa szafa. Do tego fioletu, przychylam się do aggusi- absolutnie bym nie dała czarno białych dodatków- moim zdaniem to nie zrobi "przytulności" - ja poleciałabym raczej w zieleń (fiolet i zieleń- w naturze- bez :)) ) albo granat, albo róż (i to mam- własnie nabyłam różowe pudrowe zasłonki, a na ścianie mam wielki obraz z różową różą :)) ) .
Do Mlodego- do tego pomarańczu- ja bym poleciała w niebieskie albo zielone..I znów przychylę się do aggusi- z brązami się zleje.. A to jednak jest pokój prawie nastolatka- kolorowy będzie bardziej "dziecięco- młodzieżowy" :)
Do młodej..hm.. Szczerze mówiąc, mnie się turkus podoba z brązem- najbardziej, ale czy to są kolory odpowiednie dla 5-latki.. >> Twój pomysł z różem i fioletem wydaje mi sie niezły :) (Jaj mam łazienkę ciemnobrązową z turkusową mozaiką i dodatkami :))
A gabinet- skoro ściany sa w pięknej oliwce a podłogi i meble rudawe, to moim zdaniem to już są fajne kolory.. Ewentuane dodatki, jak na mój gust- kremowe :)
Oczywiście to są moje wizje..
Na pokojach dziecięcych się nie znam...
Pokój-gabinet to pokój dzienny czy jak ?
Nie sądziłam,że fiolety są tak popularne,a już na pewno nie pomyślałam,ze ma to związek z domem pogrzebowym ...
W sypialni mam wszelkie odcienie fioletu,wrzosu,lila,śliwki,różu i tzw.brudnego różu ...
Mebelki to jasny klon,nad łożem obraz-akt,wszelkie inne pierdołki-dodatki to stare złoto ...
ja mam sypialnie w śliwce węgierce,tez jasny pokój i oprócz tego szafa wenge z lustrami i srebrnymi wstawkami koło luster, komoda wenge,szafka pod czarny TV wenge,łóżko czarne skóro podobne(zawsze pościel w odcieniach fioletu) firany białe makarony,wszystko rozjaśniłam sofą skóro-podobną w kolorze budyniu waniliowego i fioletowo-różową wykładziną na całej podlodze