Forum

Kuchenne porady

Jak długo można przechowywać ciastka???

• Autor: bettinka Data: 2010-09-01 18:07:58

Chciałam dla córki upiec większą ilość ciastek, gdyż wyjeżdża na dłuższy czas. Jest strasznym łakomczuchem i uwielbia domowe wypieki. Dlatego zastanawiam się jak długo można przechowywać domowe ciasteczka typu: owsiane, maślane i inne. Może ktoś ma doświadczenie co do długości przechowywania przechowywania różnego rodzaju ciasteczek.

• Autor: Olciaa Data: 2010-09-01 18:57:13

jak beda szczelnie zamkniete np w pojemniku typu tupperware lub w puszce metalowej to nawet kilka tygodni.wazne zeby nie dostala sie do nich wilgosc bo bede miekkie i niesmaczne

• Autor: jaska2503 Data: 2010-09-01 19:05:34

Aż do zjedzenia....
    W szczelnym naczyniu typu słoik lub plastykowy pojemnik można przechowywać dość długo,(ale nigdy nie sprawdzałam jak długo,bo szybciej znikną)ale myślę,że ok 2-3 tygodnie z powodzeniem

• Autor: bettinka Data: 2010-09-01 19:43:07

Jak do tej pory nie miałam z tym problemu, gdyż żadne nie wytrzymały dłużej niż tydzień przy takim pożeraczu jak moja córka. Ale teraz chcę ją zaopatrzyć w pewien zapasik, żeby miała domowe takie jak lubi. Wyjeżdża na studia dość daleko od domu, wiec... Dobrze wiedzieć, że mogą leżeć tak długo, przynajmniej będę mogła jej podesłać mały zapasik od czasu do czasu

Przejdź do pełnej wersji serwisu