Pierwszy raz weszlam na forumi mam pytanie.Znalazłam tu fajny przepis marynowany winogron są super bardzo smaczne.Pisze autor ,ze mogą byc do śledzi.Wlaśnie moje pytanie czy ktoś wie jak zrobić te śledzie.Bardzo prosze o pomoc.
Użytkownik alidab napisał w wiadomości: > W komentarzach do przepisu na winogrona napisałam w jaki sposób ja > robię takie śledzie i jak mozna wykorzystać marynowane winogrona. Dziękuje zaraz zobacze ,ale winogronka są pyszne
Zrobiłam śledzie.Wymoczone śledzie przełożyłam sparzoną cebulą,trochę,dodałam pieprzu i zalłam zalewą z winogron.Moja rodzina powiedziała niebo w gębie.Miałam winogron ciemny nero,on ma taki fajny posmaczek. Moje śledzie były różowe hi hi
Właśnie się pasteryzują. Jak nie wyjdą przepyszne to kogoś uduszę. Jeden słoiczek zamierzam sprezentować a nie będę miał czasu przetestować organoleptycznie:)
Pierwszy raz weszlam na forumi mam pytanie.Znalazłam tu fajny przepis marynowany winogron są super bardzo smaczne.Pisze autor ,ze mogą byc do śledzi.Wlaśnie moje pytanie czy ktoś wie jak zrobić te śledzie.Bardzo prosze o pomoc.
W komentarzach do przepisu na winogrona napisałam w jaki sposób ja robię takie śledzie i jak mozna wykorzystać marynowane winogrona.
Użytkownik alidab napisał w wiadomości:
> W komentarzach do przepisu na winogrona napisałam w jaki sposób ja
> robię takie śledzie i jak mozna wykorzystać marynowane winogrona.
Dziękuje zaraz zobacze ,ale winogronka są pyszne
...:)))
Wrzuc linka bo własnie zaczyna u mnie dojrzewać winogron a skoro sa takie pyszne to skusiłabym sie na nie :)
http://wielkiezarcie.com/recipe26289.html.Pierwszy raz coś takkiego robie,jeżeli żle prosze o wybaczenie .Dopiero sie ucze tu wszystkiego
Dzięki :)
Zrobiłam śledzie.Wymoczone śledzie przełożyłam sparzoną cebulą,trochę,dodałam pieprzu i zalłam zalewą z winogron.Moja rodzina powiedziała niebo w gębie.Miałam winogron ciemny nero,on ma taki fajny posmaczek. Moje śledzie były różowe hi hi
No i namówiłyście mnie na te winogrona. Tylko mam jedno pytanie: rzeczywiście pół kilograma cukru?
Ja zrobiłam ściśle wg przepisu i naprawde rewelacja .Poczęstowałam dziś kleżanki śledziem i winogronkiem i wiadomo przepisik poleciał dalej.
dzięki. lecę po winogrona:)
Na 6 pozycji to jest moja odpowiedż jest podany.
Właśnie się pasteryzują. Jak nie wyjdą przepyszne to kogoś uduszę. Jeden słoiczek zamierzam sprezentować a nie będę miał czasu przetestować organoleptycznie:)