Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Ile kosztuje zamek do samochodu

• Autor: ekkore Data: 2010-09-03 20:38:19

W nocy ktoś próbował dostać sie do naszych samochodów.

Może nie dostać - bo to raczej akt wandalizmu - do żadnego samochodu nikt nie wszedł fizycznie, w jednym nawet były dokumenty (że ludzie sie nie boją) i niczego nie ukradł. Niemniej zamki są uszkodzone w większosci samochodów, ktore stały na podwórku.
    Ja swój zamek zauważyłam po południu - bo wydawało mi się, że wygladał inaczej - ale w zyciu nei wiązałabym tego z próbą włamania - dopiero potem, po rozmowach na podwórku.

Sprawa zgłoszona na policji - choć nie złoszona - bo jak przyszło do spisywania to nikt nie chciał. Ja tam zgłosiłam - nie chodzi nawet o szukanie sprawcy, s (bo podobno wiadomo kto to - człowiek chory psychicznie) - ale o patrolowanie w przyszłości.

Ale nie o tym.
    Może ktoś z Was wie ile kosztuje zamek do samochodu (plus minus)- nie mam pojęcia, gdzie szukać takich informacji (przez internet nikt zamka nie kupuje). Chciałabym wiedzieć na ile mam sie przygotować - to zwykły zamek (ewentualnie 3, bo domyślam się że trzeba wymienić wszystkie), z jakimś zabezpieczeniem w kluczyku (zamku) - bo dorobienie było trudne i kosztowne

• Autor: jaska2503 Data: 2010-09-03 20:41:41

Cena zależy od marki samochodu,a pamiętaj przy wymianie zamków o wymianie stacyjki,chyba,że zrobisz inny kluczyk do stacyjki,a inny do drzwi

• Autor: ekkore Data: 2010-09-03 20:47:00

O tym nie pomyślałam...Brrr...

• Autor: jaska2503 Data: 2010-09-03 20:52:27

W moim passacie nawaliła stacyjka i jak dowiedziałam się o kosztach wymiany wszystkich zamków to ręce mi opadły...stanowczo wolę mieć 2 kluczyki(jeden do drzwi i 1 do stacyjki)niż ok 600 zł mniej w portfelu

• Autor: as Data: 2010-09-03 21:49:28

Ktoś się uczy włamywać do samochodów.

• Autor: Mari Data: 2010-09-03 22:44:11

Niedawno wymianialismy zamki i klucze do starej sierry - kosztowalo troche ponad 1000 zl /w przeliczeniu/.
    O sporo drozsza jest wymiana w "japonczykach".
    Jak masz uszkodzony tylko jeden zamek to wymien tylko ten jeden, na takim cmentarzysku wrakow sprzedadza Ci za 20 zl zamek z kluczykiem.
    Najwyzej bedziesz miala dwa kluczyki,

• Autor: ania86 Data: 2010-09-04 00:35:23

Napisz mi, może być wiadomość prywatna, markę auta, rok prod., może nie mieć znaczenia ale na wszelki wypadek podaj też poj. silnika i moc (KM albo kW). Prowadzę sklep motoryzacyjny, więc mogę zobaczyć ile kosztuje, ale dopeiro w pon będę w pracy. Pozdrawiam

• Autor: BlackOnion Data: 2010-09-05 08:15:37

Wymieniałem w tym roku stacyjkę w mercedesie w124. Bo padła.... Koszt wymiany (częsci + robota) to było ok.250 zł.
    W drzwiach nie wymieniałem, bo szkoda mi było kasy . Przez pierwszych kilka dni kląłem, bo oczywiście zawsze nie ten klucz trafiał do stacyjki (lub
    drzwi), który powinien. Teraz nie sprawia mi to żadnego kłopotu. A wymiana zamków do drzwi kosztowałaby ok.350 zł więcej....
    O ceny najszybciej dowiesz się w jakimkolwiek sklepie z częściami, wystarczy żebys miała przy sobie dowód rejestracyjny samochodu - resztę znajdą.
    Dolicz do tego jeszcze cenę robocizny - a to już jest zależne od miejscowości w której mieszkasz.

• Autor: bahus Data: 2010-09-07 13:20:06

Peugeot 306 ok. 400 zł nowy (wraz ze stacyjką). (używany ok 180 zł)
    Bahus

Przejdź do pełnej wersji serwisu