Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Czyste szaleństwo ;)

• Autor: kwiatek09 Data: 2010-09-07 11:16:34

Wpadła Wam kaska - tylko i wyłącznie na własną rozrzutność,powiedzmy 10-20 tys.zł.
    Co kupujecie , jak się ''uszczęśliwicie" ? Nie wpłacamy na konto,trzeba to wydać na siebie ! Nie żałujemy :)
    Mój przypadek widzi to tak : perfumy Chanel , jakieś SPA, seksowne butki, wycieczka po krajach Skandynawii ...
    Jak na razie :)   ...

• Autor: makusia Data: 2010-09-07 11:27:34

Wczasy, nad naszym pięknym Bałtykiem(okolice Kołobrzegu) z mężusiem, synem, synową i wnusią

• Autor: kwiatek09 Data: 2010-09-07 17:42:44

Użytkownik makusia napisał w wiadomości:
    > Wczasy, nad naszym pięknym Bałtykiem(okolice Kołobrzegu) z 
    > mężusiem, synem, synową i wnusią
    Wygląda na to , że makusia to idealna żona,cudowna babcia i świetna teściowa - żadnego egoizmu :)

• Autor: makusia Data: 2010-09-07 20:26:48

Staram się :) A troszkę egoizmu jest, bo uwielbiam z Nimi przebywac, a bez Nich to dla mnie katorga :)

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2010-09-07 11:41:42

No aż tak rozrzutna to ja nie jestem:) nie wydałabym na pewno na perfumy,( mój mąż często kupuje mi ładne perfumy)buty czy inne zbędne rzeczy, moja kasa więc zakupiłabym coś fajnego do nowego domku.

• Autor: Olciaa Data: 2010-09-07 12:04:16

nowy samochód, z racji małego budzetu(10-20 tys jak napisalas) uzywany. i jakies pierdołki dla synusia(duzo pierdołek)

• Autor: słodki buraczek Data: 2010-09-07 12:42:25

Spelnilabym sobie marzenie, jakim od kilkunastu lat jest podroz do i po Rosji... Ech, ale sie rozmarzylam...

P.S. Fajny, marzycielski watek - pozwala na chwile uciec od rzeczywistosci :-)

• Autor: bahus Data: 2010-09-07 13:11:36

Użytkownik kwiatek09 napisał w wiadomości:
    > Wpadła Wam kaska - tylko i wyłącznie
    > na własną rozrzutność,powiedzmy 10-20 tys.zł.Co kupujecie , jak
    > się ''uszczęśliwicie" ? Nie wpłacamy na konto,trzeba to wydać na
    > siebie ! Nie żałujemy :)Mój przypadek widzi to tak :
    > perfumy Chanel , jakieś SPA, seksowne butki, wycieczka po krajach Skandynawii
    > ...Jak na razie :) ...

A ja usiadłbym i gorzko zapłakał; "dlaczego tak mało?" Moje nieziszczalne marzenia zaczynają się od 100 000 zł
    Bahus

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2010-09-07 13:39:49

Chętnie wezmę twoją pule:))))

• Autor: kwiatek09 Data: 2010-09-07 17:38:50

Użytkownik bahus napisał w wiadomości:
    > Użytkownik kwiatek09 napisał w wiadomości: > Wpadła Wam kaska
    > - tylko i wyłącznie > na własną rozrzutność,powiedzmy
    > 10-20 tys.zł.Co kupujecie , jak > się ''uszczęśliwicie" ? Nie wpłacamy
    > na konto,trzeba to wydać na > siebie ! Nie żałujemy
    > :)Mój przypadek widzi to tak : > perfumy Chanel , jakieś SPA,
    > seksowne butki, wycieczka po krajach Skandynawii > ...Jak na razie
    > :)   ...A ja usiadłbym i gorzko zapłakał; "dlaczego tak mało?"
    > Moje nieziszczalne marzenia zaczynają się od 100 000 zł Bahus
    Ależ Ty nienapasiony :))  Zabawki drożeją wraz z wiekiem mężczyzny :)

• Autor: bahus Data: 2010-09-07 21:03:38

Chyba masz rację
    Bahus

• Autor: ekkore Data: 2010-09-07 13:11:54

Ja bym pojechała na wycieczkę - na tak długo na ile starczy pieniędzy. Europa za 20 tys. zł..Własnym samochodem - aby być niezależną. Z mężem, bo jest najlepszy w organizowaniu i planowaniu czasu zwiedzania..Noclegi nie maja znaczenia - byle było czysto (powiedzmy poziom F! wystarczy mi w zupelności) - wolę kasę przeznaczyć na zwiedzanie. Jedzenie - śniadania mogą byc przygotowywane indywidualnie (ale nie muszą), zaczynając od pory obiadowej - lokalne przysmaki i napitki - kiedy mam ochotę i gdzie mam ochotę...
    Na długo by mi chyba kasy nei starczyło...
    Z dziećmi - to juz niekoniecznie - bo nie zawsze mają ochotę realizowac narzucony program i marudzą...Może na ten czas wysłałabym ich na jakis obóz - byliby w towarzystwie rówieśników i nei musieli narzekać jakich to zwariowanych rodziców mają...

• Autor: Aleksandra1973 Data: 2010-09-07 14:16:37

Ja podobnie jak Ekkore wybralabym wycieczke,tylko ja bym wybrala Indonezje badz Azje.Mysle ,ze przypadlaby mi do gustu objazdowa wycieczka po Indonezji i mysle,ze na tej liscie znalazlaby sie Jawa ,Borneo,Sumatra i Bali.

Badz 6 pieknych miejsc Azji-Tajlandia,Wietnam, Kambodza i kompleks swiatyn Angkor,jak rowniez zwiedzenie obozu S21 i pol smierci-dla mnie to by byla naprwde super wycieczka,Singapur,Malezja i konczymy wycieczke na indonezyjskiej wyspie Bali-znajoma byla w tym roku na takiej wycieczce,powiedziala ,ze bylo pieknie,ale niestety Bali ja najbardziej rozczarowala.

Intryguja mnie rowniez Indie i Chiny.Jedne i drugie panstwo jest przeludnione i dosc znaczny procent tych ludzi zyje na granicy ubostwa,ale rowniez sa krajami ,ktore sie szybko rozwijaja przemyslowo.Czesto pokazuje sie nam turystom ,tylko fajne miejsca,kwaterujemy w luksusowych hotelach,a ja chcialabym te panstwa zobaczyc od podszewki,od strony mieszkancow,ktorzy mieszkaja i zmagaja sie z zyciem codziennym,chcialabym je zobaczyc od srodka ,ze sie tak wyraze.

Mysle ,ze trzeba by do tych 20tys ,dorzucic jeszcze z 10tys i moglabym pojechac z mezem ,na ktoras tutaj wymieniona wycieczke...Kieszonkowe juz zorganizuje w wlasnym zakresie

Uff...dosc marzen,musze do pracy sie zbierac.Zycze wam milego dzionka...Ale moze kiedys,te moje marzenia sie spelnia....

• Autor: ekkore Data: 2010-09-07 15:25:46

Twoja eskapada droższa - dlatego pozostałam przy Europie - mając do dyspozycji "tylko" 20 tys...

Ja - z racji pracy dużo zwiedzam. Im wiecej - tym bardziej zdaję sobie sprawę ze swojej ignorancji, z tego jak mało widziałam, w ilu miejscach byłam wcześniej i nawet nie myślałam o czekających mnie atrakcjach - a tu patrz. No i oczywiścei w ilu nie byłam...Aby zobaczyć to co bym chciała - ale nie po łebkach, w myśl zasady "Na prawo las, na lewo beczki - jedziemy dalej proszę wycieczki", nie żeby móc powiedzieć, że byłam - tylko w miarę dokładnie (nie koneicznie tak dokładnie jak to czyni mój mąż) - nie starczyłoby mi trzech żyć. Nic innego nie robiąc tylko zwiedzając...

• Autor: Aleksandra1973 Data: 2010-09-07 23:06:25

Ekkore,oj jak bardzo dobrze cie rozumiem.Tez chcialabym zobaczyc wiele miejsc nie po lebkach,ale ogranicznikiem jest jak zwykle przyziemna kasa. Zazdroszcze ci(ale pozytywnie),ze mozesz z racji swojej pracy podrozowac wiele.

Przypomnialo mi sie pewna historia.Jakies 17 lat temu kuzynka meza bedac na Dominikanie,chciala zobaczyc jak zyja jej rdzenni mieszkancy i wziela z mezem taksowke i pojechali w glab wyspy.Nie bylo ich caly dzien,wrocili wieczorem,pan z recepcji widzial jak wysiadaja z taksowki,zapytal gdzie byli,wiec zgodnie z prawda odpowiedzieli,od razu zostali przywolani do porzadku.ze nie powinni sie zapuszczac,bo to niebezpieczne itd.Terefere,tak naprawde nie chcieli,aby turysci zobaczyli jaka maja biede tubylcy,a turysci przebywali przewaznie w luksusowych hotelach i jesli bywali na jakichkolwiek wycieczkach,to na takich dokad ich zawiezli rezydenci.Kuzynka mowila,ze tam byla taka bieda,ze az sie poplakala.

• Autor: ania86 Data: 2010-09-07 14:25:37

A ja uwielbiam wydawać kasę na kosmetyki i ciuchy i pewnie tak by się to skończyło... :D

• Autor: kwiatek09 Data: 2010-09-07 17:35:31

Użytkownik ania86 napisał w wiadomości:
    > A ja uwielbiam wydawać kasę na kosmetyki i ciuchy i pewnie tak by się to
    > skończyło... :D
    To rozumiem - czysty egoizm ;))

• Autor: ania86 Data: 2010-09-08 11:44:02

Podobnie jak u Ciebie:)

• Autor: Shanna Data: 2010-09-07 15:29:28

Buty od Manolo Blahnika. Przy tej kasie to od razu ze 2 pary. Do jednych wzdycham, ale kosztuja jakies 600 funtow (!!!).

• Autor: kwiatek09 Data: 2010-09-07 17:36:23

Użytkownik Shanna napisał w wiadomości:
    > Buty od Manolo Blahnika. Przy tej kasie to od razu ze 2 pary. Do jednych
    > wzdycham, ale kosztuja jakies 600 funtow (!!!).
    Prawdziwa dama i kobieta :)) To się rozumie ...

• Autor: łezka Data: 2010-09-07 19:53:14

Najchętniej to święty spokój.

• Autor: aggusia35 Data: 2010-09-07 21:06:49

Wszystko co chciałam to mam wspanałą rodzinę. Miłość, poczucie bezpieczeństwa. Zastanawiam się i zastanawiam na co bym wydała i uwierz  nie wiem co napisać.
    Ciuchy niet ileż można mieć tych szmat, nawet najlepszych marek. Gdzie to poukładać. Producenci kuszą nas co sezon przecenami a ja na przekór postanowilam, że nie będę kupywać kolejnego swetra ( bo przecena) te co mam są ok.  Buty mam dużo a i tak chodze w jakiś 2 parach ulubionych  :):)  Więc po co mi  kolejne buty. Perfumy Chanel. To nigdy nie było moje marzenie. Nie podobają mi się. Nie wiem na co wydać bo ja jakieś tam rozrzutności bez potrzeby nie lubie. Nie lubię, może Cię zaskocze bez sensu kupywać dla samego kupywania. Potrzeb na chwile obecną nie mam. Chociaż hmmm jest  :) jakieś małe autko by mi sie przydało do 10.000 tyś. by mnie w zupełności zadowoliło. Hmm jak mam marzyć to marze dalej najlepiej żeby to był VW Golf. :): ) Oj tak tak ja chce wygrać Hi Hi tylko w co jak ja nigdy nie wygrywam bo w nic nie gram za to mąż z corką co chwile coś. Mąż w lipcu wygrał aparat fotograficzny, córka 2 razy w tej samej gazecie miesiąc po miesiącu wygrała nagrodę. :) To była zabawka ale ile było radości. Gdzieś na początku roku mąż wygrał 400 zł w Totka. a ja ja ja wybrałam ich wszystkich na Loterii zycia. :)

• Autor: as Data: 2010-09-07 21:47:52

Pospłacała bym długi obecne i przyszłe i była bym szczęśliwa. Za resztę jakaś wycieczka z mężem. Trochę na ubrania dla dzieci. 

• Autor: megi65 Data: 2010-09-07 23:00:49

A  więc ..dla twego lubego złatwiamy abonamencik w dobrej '' jadłodalni '' i panią raz w tyg ..sprzątanie , pranie i prasowanie !
    A my przed siebie z plecakami , gdzie nas oczy poniosą .. ( oczywiscie kasa musi być na '' bilet powrotny '' )
    Hmm .. podoba się ?? ;)) Oczywiście pasaże handlowe też uwzgędnimy ...  hiihihiihi
    Wydaje mi się ,że za daleko nie ujedziemy ... moze w Bieszczady albo pod Tatry .. ))

• Autor: kwiatek09 Data: 2010-09-08 16:16:26

A co z seksem ?! :))  Zrób to sam ?! :)) Pan złota rączka ?!  :))
    Jestem na tak , nie byłam ani w Tatrach ani w Bieszczadach ...

• Autor: SBL Data: 2010-09-11 00:16:35

albo dokladam i kupuje samochod, albo kupuje turbine, intercooler, pompki, pompę paliwa od Seata Ibizy 6L cupry, felgi jakies BBS lub OZ, szerokie opony, robie chip, tarcze, zaciski, klocki, zawieszenie gwintowane, i chyba mi starczy :D

• Autor: K-rin-k Data: 2010-09-24 10:39:16

Może trochę szaleństwa w postaci szybkiego pojazdu dwukołowego?;>

Przejdź do pełnej wersji serwisu