Witam Was. Mam pytanie, otóż kilka razy zdarzyło mi się jeść piersi z kurczaka w bardzo chrupiącej panierce, np w chinskiej restauracji, czy też na weselach. Nigdzie nie mogę znaleźć przepisu na takie danie. Nadmienię, że nie jest to ciasto naleśnikowe, ani piwne(juz próbowałam to nie to), jest bardzo chrupiące. Będę wdzięczna za porady
Też tak się zastanawiałam, czy to może płatki, ale nie jestem pewna, bo to raczej było ciasto. Ostatnio zapytałam kucharkę na weselu, jednak nie chciała mi powiedzieć w czym tkwi tajemnica
Kiedyś próbowałam robić to ciasto, z tym, że nie miałam mąki kukurydzianej(może to dzięki niej ciasto jest takie chrupiące), więc dodałam mąkę ziemiaczaną, jednak to nie było to.
Ciasto na tempurę możesz zrobic nawet tylko z maki pszennej, chociaż dodatek kukurydzianej jest wskazany i podnosi walory potrawy. Ważne,żeby woda dodawana do ciasta była lodowata.Smażone na głebokim tłuszczu, zamoczone w takim cieście dobre są nie tylko kawałki piersi drobiowej ale resztę mięs, ryby, warzywa i orzechy :) Ciasto jest delikatne i chrupiące zarazem.
Witam Was. Mam pytanie, otóż kilka razy zdarzyło mi się jeść piersi z kurczaka w bardzo chrupiącej panierce, np w chinskiej restauracji, czy też na weselach. Nigdzie nie mogę znaleźć przepisu na takie danie. Nadmienię, że nie jest to ciasto naleśnikowe, ani piwne(juz próbowałam to nie to), jest bardzo chrupiące. Będę wdzięczna za porady
Może zmiażdżone płatki kukurydziane zamiast bułki tartej? Ale to nie ciasto tylko panierka będzie:(
Też tak się zastanawiałam, czy to może płatki, ale nie jestem pewna, bo to raczej było ciasto. Ostatnio zapytałam kucharkę na weselu, jednak nie chciała mi powiedzieć w czym tkwi tajemnica
A nie był to rodzaj ciasta tempura?
Kiedyś próbowałam robić to ciasto, z tym, że nie miałam mąki kukurydzianej(może to dzięki niej ciasto jest takie chrupiące), więc dodałam mąkę ziemiaczaną, jednak to nie było to.
Ciasto na tempurę możesz zrobic nawet tylko z maki pszennej, chociaż dodatek kukurydzianej jest wskazany i podnosi walory potrawy. Ważne,żeby woda dodawana do ciasta była lodowata.Smażone na głebokim tłuszczu, zamoczone w takim cieście dobre są nie tylko kawałki piersi drobiowej ale resztę mięs, ryby, warzywa i orzechy :)
Ciasto jest delikatne i chrupiące zarazem.
Powiem szczerze, to nie za bardzo skupiałam się na temperaturze wody, może to w tym tkwi problem. Spróbuję z lodowatą. Dziękuję