Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Sklepy firmowe przy zakładach produkcyjnych

• Autor: caroline1983 Data: 2010-09-10 21:21:26

Mam pytanie dla osób z Kalisza z lub okolic. Czy przy zakładach koncernu Nestle-Winiary funkcjonuje sklep firmowy? W moim mieście powiatowym przy zakładach mleczarskich TUREK istnieje taki sklep i często kupuję tam serki pleśniowe (duzo taniej niz w zwykłych sklepach). Czasami bywam w Kaliszu i chętnie skorzystałabym z możliwości zrobienia tańszych zakupów o ile jest taka możliwość.

• Autor: as Data: 2010-09-10 21:40:57

Nie znam tamtego miejsca ale wypowiem się co do sklepów przyzakładowych. Nie zawsze jest tam taniej. Mój tata chciał raz kupi masło z Garwolina bo jechał przez tamtą miejscowość na delegację. Zaskoczyło go, że masło było dużo droższe niż to samo masło 400 km dalej.

• Autor: dagusia_29 Data: 2010-09-10 21:46:15

To ja może nie o Kaliszu ale o sklepie firmowym JANA w środzie wlkp byłam tam co prawda raz ale kupiłam taniej sery pleśniowe a to dlatego że nie miały papierowego opakowania. Ale oczywiście pełnowartościowe.

• Autor: caroline1983 Data: 2010-09-10 21:53:42

No to tak jak sery TUREK, zawiniete sa w sreberka, ale nie maja kartonika. Różnice w cenie między zwykłym sklepem a tym przy mleczarni sięgaja ok. 1,5-2zł/szt A jak zostanie im 1-2 tygodnie do końca ważnosci to można je kupic nawet za 80gr. 
    Dzieki temu że mam ten sklep niedaleko to czesto robię sobie smazone camemberty :) Pycha :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu