Witam, szukam przepisu (nietety nie pamiętam czyjego) na szarlotkę z bezą na wierzchu. Charakterystyczne w tym przepisie było duszenie jabłek nie z cukrem waniliowym, a z laską wanilii. Również dosypanie do wyrabianego ciasta startej skorki z cytryny. Może ktoś pamięta ten przepis? Będę bardzo wdzięczna. Pzdr
Agulek74, dzięki Ci bardzo! O ten przepis wlasnie mi chodziło, tylko nie pamiętałam, że ona jest "królewska". Pamiętalam tylko, że mi smakowała. Właśnie zrobiłam ciasto "na oko" i mi się rozsypuje, chyba zrobię je od nowa. Jeszcze raz wielkie dzięki za przepis i Twój czas.
Witam, szukam przepisu (nietety nie pamiętam czyjego) na szarlotkę z bezą na wierzchu. Charakterystyczne w tym przepisie było duszenie jabłek nie z cukrem waniliowym, a z laską wanilii. Również dosypanie do wyrabianego ciasta startej skorki z cytryny.
Może ktoś pamięta ten przepis? Będę bardzo wdzięczna.
Pzdr
Znalazłam coś takiego ale w tym przepisie dodaję się do jabłek cukier http://wielkiezarcie.com/recipe4773.html
Agulek74, dzięki Ci bardzo!
. Pamiętalam tylko, że mi smakowała.
O ten przepis wlasnie mi chodziło, tylko nie pamiętałam, że ona jest "królewska"
Właśnie zrobiłam ciasto "na oko" i mi się rozsypuje, chyba zrobię je od nowa. Jeszcze raz wielkie dzięki za przepis i Twój czas.
Cieszę się że mogłam pomóc. Może i ja skorzystam z tego przepisu i zobaczę czy faktycznie jest taka "Królewska":)
Pozdrawiam :)