Witaj!! Ja uwielbiam w takiej postaci-pokroić według uznania, zalać wodą(nie za dużo), dodać pokrojoną cebulke, przyprawy i ugotować. Na koniec zabielić śmietaną uprzednio wymieszaną z mąką ziemniaczaną-ma się zrobić taki gęsty sosik. Tym sosem zalać świeżo ugotowane i ciut rozgniecione ziemniaczki. Dla mnie rewelacja!!
Polecam: "Rolada drożdżowa z grzybami" z tutejszych zbiorów (coś mi się linki nie chcą wklejać, a przepisywać mi się nie chce...) Do farszu dodaję dodatkowo boczek wędzony. PALCE LIZAĆ! Przepis co jesień wędruje do różnych członków rodziny oraz w świat.
Witam. Zebrałam sporo podgrzybków. Chciałabym zrobić coś z nich na obiad. Może macie jakies sprawdzone propozycje? Pozdrawiam:)
Witaj!! Ja uwielbiam w takiej postaci-pokroić według uznania, zalać wodą(nie za dużo), dodać pokrojoną cebulke, przyprawy i ugotować. Na koniec zabielić śmietaną uprzednio wymieszaną z mąką ziemniaczaną-ma się zrobić taki gęsty sosik. Tym sosem zalać świeżo ugotowane i ciut rozgniecione ziemniaczki. Dla mnie rewelacja!!
Ja polecam to http://wielkiezarcie.com/recipe1780.html zamiast pieczarek daj podduszone podgrzybki :)
Polecam: "Rolada drożdżowa z grzybami" z tutejszych zbiorów (coś mi się linki nie chcą wklejać, a przepisywać mi się nie chce...)
Do farszu dodaję dodatkowo boczek wędzony. PALCE LIZAĆ! Przepis co jesień wędruje do różnych członków rodziny oraz w świat.
Tu są fajne pomysły na smaczne potrawy z grzybami http://wielkiezarcie.com/recipe36810.html
Pozdrawiam.
Na obiad? Oczywiście kotlety z grzybów ! Są re-we-la-cyj-ne !!! Doskonale zastępują mięso, ale trzeba spróbować. Pozdrawiam, Aleex.
Ja też mam dużo grzybów. Ostatni robiłam naleśniki z grzybami, a jutro planuję gołąbki;) Pozdrawiam, Ala.