Forum

Kuchenne porady

Grzyby w solance

  • Autor: MYSZA99 Data: 2010-09-21 11:19:01

    Witam zrobiłam grzyby w solance odgotowałam je zalałam wodą z solą póżniej w słoikach pasteryzowałam 20 min.jeden słoik mi się nie zamknął jak go otworzyłam wyleciała mi ta zalewa a grzyby pachniały jakby kiszonką. teraz nie wiem czy coś źle zrobiłam i czy te grzyby się nadają do jedzenia?

  • Autor: tapta Data: 2010-09-21 14:41:06

    Wywaliłabym ten słoik, po prostu go źle dokręciłaś. Grzyby w soli w słoikach pasteryzuję około 40 minut i na drugi dzień znów tyle samo. I stawiam na koniec do góry denkiem, żeby mieć pewność, że są dokręcone i się nie popsują.

  • Autor: BlackOnion Data: 2010-09-21 16:13:40

    Grzyby solone nie pachną kiszonką - lepiej ten słoik wywal.....

  • Autor: MYSZA99 Data: 2010-09-22 05:15:28

    dzieki już to zrobiłam a jaka szkoda była tych grzybów

Przejdź do pełnej wersji serwisu