Witam zrobiłam grzyby w solance odgotowałam je zalałam wodą z solą póżniej w słoikach pasteryzowałam 20 min.jeden słoik mi się nie zamknął jak go otworzyłam wyleciała mi ta zalewa a grzyby pachniały jakby kiszonką. teraz nie wiem czy coś źle zrobiłam i czy te grzyby się nadają do jedzenia?
Wywaliłabym ten słoik, po prostu go źle dokręciłaś. Grzyby w soli w słoikach pasteryzuję około 40 minut i na drugi dzień znów tyle samo. I stawiam na koniec do góry denkiem, żeby mieć pewność, że są dokręcone i się nie popsują.
Witam zrobiłam grzyby w solance odgotowałam je zalałam wodą z solą póżniej w słoikach pasteryzowałam 20 min.jeden słoik mi się nie zamknął jak go otworzyłam wyleciała mi ta zalewa a grzyby pachniały jakby kiszonką. teraz nie wiem czy coś źle zrobiłam i czy te grzyby się nadają do jedzenia?
Wywaliłabym ten słoik, po prostu go źle dokręciłaś. Grzyby w soli w słoikach pasteryzuję około 40 minut i na drugi dzień znów tyle samo. I stawiam na koniec do góry denkiem, żeby mieć pewność, że są dokręcone i się nie popsują.
Grzyby solone nie pachną kiszonką - lepiej ten słoik wywal.....
dzieki już to zrobiłam a jaka szkoda była tych grzybów