Laskowik otrzymał Grand Prix w Opolu. Cieszę się niewymownie. Mój krajan, którego znam osobiście (jednak nie jako gwiazdora, a jako listonosza, który codziennie pukał do moich drzwi przynosząc mi pocztę.) dostał to na co sobie naprawdę zasłużył. Nawet nie wiecie jaki to sympatyczny i fajny facet. To nie "woda sodowa" ....to wielka indywidualność. Niech ten jego powrót na scenę będzie jak najbardziej owocny i udany. Tego życzę mu z całego serca. Bahus
Oczywiście poważnie. Laskowik na początku lat 90 wycofał się z czynnego życia artystycznego i pracował jako listonosz. Taka decyzja była (jak sam to mówił) skutkiem nadużywania alkoholu. Powrócił na scenę w 2003 roku prezentując w ramach stworzonej razem z Władysławem Sikorą Platformy Artystycznej O.B.O.R.A - spektakl "Niespodziewane powroty czyli twórzmy klimacik" Od roku razem z Waldemarem Malickim i Jackiem Fedorowiczem, prowadzą program "Filharmonia dowcipu" Bahus
Niestety artystycznie nie rozwinął sie stanął na etapie gierek słownych .! Za swoje odgrzwane dowcipy i kunszt aktorski za całokształt ...a niech mu będzie ! Jaki festiwal tacy laureaci ... !
Jesli piszesz o samym festiwalu to zgadzam sie to juz nie to samo co kiedys .... komercja , natomiast Laskowik jest ok Pamietam go z dawnych czasow i wlasnie wtedy razem z Bogusiem potrafili nas bawic do lez
Tez sie ciesze bo Laskowik to ikona polskiej rozrywki. Jako dziecko znalam na pamiec "Z tylu sklepu warzywniczego - Konsumy-80". do dzisiaj czasem zmywajac gary nuce: ja sobie wybuduje szklarnieeee.."Super
Laskowik otrzymał Grand Prix w Opolu. Cieszę się niewymownie. Mój krajan, którego znam osobiście (jednak nie jako gwiazdora, a jako listonosza, który codziennie pukał do moich drzwi przynosząc mi pocztę.) dostał to na co sobie naprawdę zasłużył. Nawet nie wiecie jaki to sympatyczny i fajny facet. To nie "woda sodowa" ....to wielka indywidualność. Niech ten jego powrót na scenę będzie jak najbardziej owocny i udany. Tego życzę mu z całego serca.
Bahus
Ja też Go lubię i cieszę się ,że dostał zasłużoną nagrodę. Pozdrawiam !
O tym listonoszu, to poważnie piszesz?
Laskowik... człowiek legenda - uwielbiam te dawne kabarety, o rety :)
I też liczę na dobre nowe!
Oj jak to bylo dawno !!! Laskowik i Smolen alez oni dawali czadu:))
Tak , tak on byl listonoszem
Oczywiście poważnie. Laskowik na początku lat 90 wycofał się z czynnego życia artystycznego i pracował jako listonosz. Taka decyzja była (jak sam to mówił) skutkiem nadużywania alkoholu. Powrócił na scenę w 2003 roku prezentując w ramach stworzonej razem z Władysławem Sikorą Platformy Artystycznej O.B.O.R.A - spektakl "Niespodziewane powroty czyli twórzmy klimacik"
Od roku razem z Waldemarem Malickim i Jackiem Fedorowiczem, prowadzą program "Filharmonia dowcipu"
Bahus
Filharmonia dowcipu- jest nudnawa, szkoda Laskowika na takie wymuszanie uśmiechu.
Niestety artystycznie nie rozwinął sie stanął na etapie gierek słownych .!
Za swoje odgrzwane dowcipy i kunszt aktorski za całokształt ...a niech mu będzie !
Jaki festiwal tacy laureaci ... !
Jesli piszesz o samym festiwalu to zgadzam sie to juz nie to
samo co kiedys .... komercja , natomiast Laskowik jest ok
Pamietam go z dawnych czasow i wlasnie wtedy razem z Bogusiem
potrafili nas bawic do lez
Tez sie ciesze bo Laskowik to ikona polskiej rozrywki. Jako dziecko znalam na pamiec "Z tylu sklepu warzywniczego - Konsumy-80". do dzisiaj czasem zmywajac gary nuce: ja sobie wybuduje szklarnieeee.."Super