Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Z jakim kolorem połączyc niebieski???

• Autor: ulla73 Data: 2010-09-24 23:45:50

Witam ,moi mali mężczyzni chcieli żeby ich pokój był w kolorze niebieskim i teraz nie mam pomysłu na dodatki do pokoju. Może pomozecie  i podpowiecie z jakim kolorem dobrze sie komponuje niebieski?

• Autor: tineczka Data: 2010-09-25 00:03:13

Kolorow niebieskich i ich niuansow jest setki :) Pokaz kolor jakim chcesz pomalowac pokoj to moze cos wymislimy:)

• Autor: mint Data: 2010-09-25 03:06:48

Może tutaj znajdziesz podpowiedż : http:abcgospodyni.pl/kolo_barw.pdf

• Autor: jolka60 Data: 2010-09-25 04:46:07

Na pewno z zółtym,poza tym zielonym.Jeśli znajdę poradnik,w którym m.in był zestaw kolorów i ich dobór,dopiszę.

• Autor: kwiatek09 Data: 2010-09-25 07:28:09

Niebieski czy błękit to tzw.zimne kolory,więc przyciąga ciepłe barwy,np.czerwony...
    Dla mnie osobiście najładniej łączy się z żółtym...

• Autor: frankafiranka Data: 2010-09-25 10:10:18

Może dodatki w stylu marynistycznym? Wtedy do niebieskiego biel i ewentualnie czerwień.

• Autor: Aniula27 Data: 2010-09-25 15:59:49

Moje dzieci miały pokój pomalowany na niebiesko, połączony z żółta tapetą, wyglądało to bardzo dobrze.

• Autor: edyyta Data: 2010-09-25 16:11:28

Kiedyś miałam jasny niebieski połączony z groszkowym.Też pasowało

• Autor: aggusia35 Data: 2010-09-25 16:19:06

czekoladowy brąz

• Autor: ireth Data: 2010-09-25 16:25:45

hej,

na tej stronie www.colorcombos.com ,masz gotowe palety, tworzone przez uzytkowników, mozesz popatrzyc co Ci do gustu przypadnie, a na tej stronie http://www.easyrgb.com/index.php?X=HARM  mozesz wybrac sobie kolor bazowy,w Twoim wypadku niebieski i program sam pokazuje Ci, które kolorki pasują do wybranego. Kolor niebieski to R:00 G:00 B:255. 

Tutaj masz spis wartosci kolorow, ktore mozesz uzywac w drugiej stronie(zaraz nad zółtym przyciskiem start).http://www.gurunet.pl/paletakolorow.html

• Autor: Dorotaxx Data: 2010-09-25 20:54:49

Użytkownik ulla73 napisał w wiadomości:
    >  Może

> pomozecie  i podpowiecie z jakim kolorem dobrze sie komponuje niebieski?

Zdecydowanie z brązowym

• Autor: as Data: 2010-09-25 21:29:24

Może nie szaleć tylko niebieski w innym odcieniu?

• Autor: as Data: 2010-09-27 11:10:36

Te niebieskie dodatki to nie do końca dobry pomysł.Lepiej bardziej neutralne np brąze jak radzą inni. Za kilka lat znowu będziesz malować pokój i jak dasz niebieskie dodatki to będziesz miała mały wybór na nowy kolor. Jak dasz brązowe dodatki to przy następnym malowaniu więcej kolorów będziesz mogła wybrać.

• Autor: emeska1974 Data: 2010-09-25 23:02:17

meble w brązie a dodatki cytrynowe lub żółte

• Autor: ursula Data: 2010-09-26 00:45:37

Paint Colors - match colors to themebrown and blue bedroomblue little boy roomChildrens Room Decor - Geometric patterns
    Boy's nautical room painted with Benjamin Moore colors: breath of fresh air, 806; stunning 826; lemon drops, 2019-50; and deep rose, 2004-10.Teen Rooms - unique skateboard beddingTeddy Bedding SetFootball Wall ClockFireman Twin Quilt with Pillow ShamChambray and Chocolate Beach Stripe Fabric by the YardNew Arrivals Inc Fabric - Hampton Stripe in Blue & Chocolate
    best boys room designs

• Autor: ursula Data: 2010-09-26 01:19:55

witaj,
    nie napisalas ile maja Twoi mali mezczyzni lat, a to bardzo wazne, inaczej dekoruje sie pokoj 5 latka, a inaczej 12 latka,
    1.chlopcy musza byc w to zaangazowani...
    2. musicie wybrac styl i temat, jesli chlopcy maja ulubiony charakter z bajki, czy jakies hobby...(moga byc samochody, cos ze sportu, zwierzeta, piraci, ocean, samoloty, statki kosmiczne, dinozaury  itd itd,
    3. wybierzcie material (na zaslony, posciel),
    4. wybierzcie kolor sciany (latwiej jest dopasowac farbe do materialu, niz odwrotnie), jesli material ma 3 lub wiecej kolorow- to wybierz 1 z nich,
    5. wybierzcie kolor dodatkowy (drugi kolor z materialu), on moze byc mocniejszy, bedzie na poduszki, ramki obrazow i temu podobne...
    6. pamietaj, ze meble tez maja kolor
    moj wybor-  niebiesko-brazowy
    powodzenia

• Autor: ulla73 Data: 2010-09-26 09:56:58

Witam, dziękuje wszystkim za pomysły.Myslałam o brązie tylko zastanawiałam sie czy nie bedzie za smutno ale widze ,ze ładnie sie komponuje,jeszcze pomyslimy a moze róznie odcienie niebieskiego.Jeszcze raz dziękuj ei czekam jeszcze na propozycje.Moi chłopcy to juz mali mezczyzni 14 i 11 lat.

• Autor: piszczalka Data: 2010-09-27 09:04:55

Moj syn od razu powie z pomaranczowym :)
    On tez ma sciany blekitne a sofe do spania pomaranczowa a meble jasny braz :)

• Autor: ulla* Data: 2010-09-27 11:04:21

Duży pokój,salon-główny kolor tapet to pomarańczowy/brzoskwiniowy. Paski na około pokoju prawie przy suficie niebieskie(kilka odcieni niebieskie-ciemne i błękit), ramki na zdjęcia niebieskie,fotele niebieskie,serwetka niebieska,ciemnobrązowy stół z krzesłami,pomarańczowa serweta,niebieskie świeczki,dekoracje na oknie pomarańczowo-niebieskie,lekkie zasłonki(tiul)dekoracyjne w pomarańczu.Tak jest u mnie.

Jeżeli u Ciebie jest odwrotnie,czyli główny kolor niebieski,to dodatki mogą być w pomarańczu,nie takim rażącym,ale takim ciepłym odcieniu,np.pomarańczowe lampki na biurko i lapmpa wisząca,ramki na obrazy czy zdjęcia jak macie, pudełka,zasłonki również mogą być w pomarańczu...itp.Jeżeli masz tapetę niebieską to paski pomarańczowe...
    Ale nagadałam

Przejdź do pełnej wersji serwisu