Witam. Mam problem, bo niedługo zaczynam studia a pochodzę z małego miasta i kompletnie nie znam Warszawy:( Czy ktoś mógłby mi pomóc i wskazać jak dojechać z ulicy Rozłuckiej 2 (to chyba jest Praga) na ulicę Łucką 11 (to chyba jest Wola). Interesuje mnie przejazd komunikacją miejską bo nie jestem zmotoryzowana. Będę naprawdę bardzo, bardzo wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam
No, faktycznie namieszałem:) Plac, nie rondo i Daszyńskiego, nie ONZ. Choć od ONZ też daleko nie jest... a jakby 10'tka jeździła normalną trasą... Zaraz się okaże, że już jeździ:)
Bardzo wygodne. Zwłaszcza w przypadku tramwajów lub metra, polecam. Z centrum tramwajem, lub metrem w 20 minut można dojechać niemalże na rogotaki. Są też 40 minutowe i 24h. Dodatkowa zaleta: w ramach czasu przesiadasz się jak chcesz.
http://warszawa.jakdojade.pl/ W lewym górnym rogu wpisz ulicę początkową i końcową, potem wciśnij "Szukaj" i wyznacza trasę zaznaczając punkty początkowe, końcowe i przesiadkowe
Witam. Mam problem, bo niedługo zaczynam studia a pochodzę z małego miasta i kompletnie nie znam Warszawy:( Czy ktoś mógłby mi pomóc i wskazać jak dojechać z ulicy Rozłuckiej 2 (to chyba jest Praga) na ulicę Łucką 11 (to chyba jest Wola). Interesuje mnie przejazd komunikacją miejską bo nie jestem zmotoryzowana. Będę naprawdę bardzo, bardzo wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam
Hmm ja bym doszedł do Waszyngtona, potem dowolny tramwaj do ronda Zawiszy i pieszkom Towarową w lewo. 20'to minutowy bilet powinien wystyarczyć.
Aha, od ronda zawiszy można też jeden przystanek podjechać do ronda ONZ. Myślę, że na tym samym bilecie się da.
Z placu Zawiszy(o rondzie nie słyszałam, chociaż fizycznie faktycznie jest to rondo) nie jest niestety 1 przystanek do ronda ONZ
No, faktycznie namieszałem:) Plac, nie rondo i Daszyńskiego, nie ONZ. Choć od ONZ też daleko nie jest... a jakby 10'tka jeździła normalną trasą... Zaraz się okaże, że już jeździ:)
bilet kupowany na minuty jazdy? hmm a jak sie to ma przy "korku" w godzinach szczytu?
w moim miescie jest bilet ulgowy,strudencki i normalny za stała kwote.jade z konca miasta na drugi koniec za 2 zł z groszem
Bardzo wygodne. Zwłaszcza w przypadku tramwajów lub metra, polecam. Z centrum tramwajem, lub metrem w 20 minut można dojechać niemalże na rogotaki. Są też 40 minutowe i 24h. Dodatkowa zaleta: w ramach czasu przesiadasz się jak chcesz.
http://warszawa.jakdojade.pl/
W lewym górnym rogu wpisz ulicę początkową i końcową, potem wciśnij "Szukaj" i wyznacza trasę zaznaczając punkty początkowe, końcowe i przesiadkowe