za pomysłem Wkn proponuje zrobic głosowanie wśród wielkożerców ;)
głosujemy za potrawą dnia ;))) w tym wątku zbieramy propozycje i pomysły na potrawę, która to będzie miała swoje święto w kalendarzu wielkożerców... co wy na to?? :)
Bardzo lubimy zupe pomidrowa ale nie w poniedzialek :))) Wlasnie dlatego ze w domu w poniedzialki zawsze ta zupa byla i my teraz z mezem chcemy i robimy inaczej :)
Ja jestem zecydowanie za pierogami :) z mięsem, kapustą i grzybami , z samym mięsem, z serem, ruskie, oraz uszka, z czystym ,czerwonym barszczem na rosole.co za pyszności.Niech się reszta chowa:))razem z oklepaną pomidorówką.
piszczalka, as... dokladnie mniej wiecej o to chodzi ;)))) tylko trzeba zachecic innych wielkozercow do udzialu w glosowaniu i pomocy w wyborze dnia i dania ;p
A może miesiące potraw, np. listopad miesięc bigosu, grudzień miesiąc pierogów, wrzesień miesiąc leczo, lipiec miesiąc chłodnika litewskiego:) Do tego oczywiście poszczególne dni innych potraw, ozorka w sosie chrzanowym....mniam:)
za pomysłem Wkn proponuje zrobic głosowanie wśród wielkożerców ;)
głosujemy za potrawą dnia ;))) w tym wątku zbieramy propozycje i pomysły na potrawę, która to będzie miała swoje święto w kalendarzu wielkożerców...
co wy na to?? :)
czekam na propozycje ;))))
poniedziałek-dzien pomidorówki z makaronem ( bo chyba wiekszosc z rosołu robi pomidorówke)
Bardzo lubimy zupe pomidrowa ale nie w poniedzialek :))) Wlasnie dlatego ze w domu w poniedzialki zawsze ta zupa byla i my teraz z mezem chcemy i robimy inaczej :)
Proszę o więcej szczegółów....;)
BAHUS wpadlam na pomysl, zeby wymyslic jakies nowe swieto w kalendarzu, oczywiscie tlyko dla osob, ktore tutaj są zalogowane ;)
chcialabym, zeby potrawa, ktora zdobedize najwiecej glosow byla uznana, za najlepsza i wymyslimy dzien, w kotrym bedzie jej swieto ;)))
rozumiesz?? :)
zachecam do glosowania!!! :))))))
Jeśli święto to oczywiście "Święto Bigosu" ;)
ludzie głosowac ;)))
zróbmy sobie swój kalendarz świąt wielkożerców :)
Na pewno chciałabym aby bylo swieto klusek slaskich + rolada z sosem + kapusta modra :)))
Za swietem bigosu tez jestem bo uwielbiam kapuche
I jeszcze bym chciała swieto fast foodów bo uwielbiam hamburgery, zapiekanki, pizze ;)
Ja jestem zecydowanie za pierogami :) z mięsem, kapustą i grzybami , z samym mięsem, z serem, ruskie, oraz uszka, z czystym ,czerwonym barszczem na rosole.co za pyszności.Niech się reszta chowa:))razem z oklepaną pomidorówką.
Pierogi tez lubie ale tylko jesc :) niestety nie potrafie ich robic :/
Ja pierogi robić mogę. Nie lubię ich gotować:D
hmm... to moze w ogole wymyslmy na kazdy dzien roku inne swieto?? :)
Dla jasnosci, chcesz w roku zrobic swieto roznych potraw/dania tak? :)))
Pomysł ciekawy. Zrobić kalendarz i na każdy dzień określić potrawę
piszczalka, as... dokladnie mniej wiecej o to chodzi ;)))) tylko trzeba zachecic innych wielkozercow do udzialu w glosowaniu i pomocy w wyborze dnia i dania ;p
Jakos inni nie sa chetni a szkoda
napisalam na wyjcu juz... moze jakos sie rusza ;(
A może miesiące potraw, np. listopad miesięc bigosu, grudzień miesiąc pierogów, wrzesień miesiąc leczo, lipiec miesiąc chłodnika litewskiego:) Do tego oczywiście poszczególne dni innych potraw, ozorka w sosie chrzanowym....mniam:)