Forum

Kuchenne porady

jak ustawić piekarnik?

• Autor: anko72 Data: 2010-09-25 22:35:14

Czy można w piekarniku na dwóch róźnych półkach piec różne potrawy? Pytam, bo mam nowy piekarnik, bardziej wypasiony od poprzedniego (amica) i nie wiem jeszcze jak się go użytkuje. Myślę na górną półkę dać blachę z ziemniakami i karczkiem, a niżej zapiec brokuły pod beszamelem. Czy to się da? I jak ustawić piekarnik? Będę wdzieczna za szybką odpowiedź, bo to będzie obiad na jutro.

• Autor: bahus Data: 2010-09-25 22:42:05

Oczywiście, że można....najlepiej się sprawdza : na jednej półce pyszny sernik...na drugiej pieczeń barania w czosnku...
    Bahus

• Autor: anko72 Data: 2010-09-25 23:10:01

Widzę, ze dobrze się bawisz. Zastanów się czasem zanim głupio komuś odpiszesz.

• Autor: bahus Data: 2010-09-25 23:26:26

Użytkownik anko72 napisał w wiadomości:
    > Widzę, ze dobrze się bawisz. Zastanów się czasem zanim głupio
    > komuś odpiszesz.

Jakie pytanie taka odpowiedź...A na żartach to się raczej nie znasz. ;)
    Bahus

• Autor: anko72 Data: 2010-09-25 23:38:27

Może i głupie pytanie, ale ja zapytałam serio. Słyszałam, że tak można, więc jeżeli to prawda to pytam jakim sposobem? Na żartach znam się, ale drwin nie lubię.

• Autor: anboku Data: 2010-09-25 23:38:19

O matko-ale się uśmiałam. Dzięki!!! Idę spać z dobrym humorkiem;)

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2010-09-26 10:48:52

Bahus Ty cholerniku

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2010-09-26 10:52:03

Można piec , moja córka zawsze pierniczki piecze na  dwóch blachach na raz,piekłąm kiedyś na jednej pasztet, a na drugiej mięso, ale uważam że lepiej się piecze pojedyńczo. Bo szybciej, a tak jedna z blach zatrzymuje ciepło i pieczenie się wydłuża.:)
    Najlepiej poczytaj sobie instrukcję obsługi, tam jest napisane.
    Pozdrawiam:)

• Autor: anko72 Data: 2010-09-26 17:35:01

Dziękuję za odpowiedź:).

• Autor: crisen Data: 2010-09-26 14:02:39

Witaj! Jeśl masz nowy piekarnik to zapewne też masz instrukcję obsługi.  Przeczytaj i wszystkiego się dowiesz. Tutaj nikt nie wie jaki masz ten piekarnik i trudno coś Ci doradzić. Ja mam z termoobiegiem i mogę piec na 2 poziomach równocześnie.
    W instrukcji wszystko pisze nawet  w jakiej temperaturze. Życzę miłej lektury. A tak w nawiasie to zawsze kupując nowy sprzęt to pierwsze co robię to czytam instrukcję obsługi. To jest najważniejsze żeby nawet przez przypadek coś nie zepsuć. Pozdrawiam.

• Autor: anko72 Data: 2010-09-26 17:33:52

Właśnie w mojej nic na ten temat nie pisze. Przeczytałam kilka razy:).

• Autor: Wkn Data: 2010-09-28 00:07:05

Zituj się i napisz może, jakie funkcje ten Twój wypasiony piekarnik posiada? Czy to z takich, co mają płytę oddzielającą dwa poziomy czy zwykły jednokomorowy? Jakie ma możliwości pieczenia? Góra, dół, góra+dół, termoobieg. Coto toto?
    Jeśli to zwykły jednokomorowy, to pieczenie na dwóch blachach jednocześnie wychodzi tak sobie. Miałam wypasioną Amicę i nie sprawdziło się.
    Teraz mam z płytą oddzielającą i doskonale piecze np. rybę i mięso, warzywa i mięso, jedno u góry, drugie na dole, najlepiej w przykrytych naczyniach, bo termoobieg, wiadomo, lubi wysuszać lub przypalać to i owo.
    Czego się łączyć nawet w takim piekarniku nie powinno, bahus już napisał :D

Przejdź do pełnej wersji serwisu