Czy można w piekarniku na dwóch róźnych półkach piec różne potrawy? Pytam, bo mam nowy piekarnik, bardziej wypasiony od poprzedniego (amica) i nie wiem jeszcze jak się go użytkuje. Myślę na górną półkę dać blachę z ziemniakami i karczkiem, a niżej zapiec brokuły pod beszamelem. Czy to się da? I jak ustawić piekarnik? Będę wdzieczna za szybką odpowiedź, bo to będzie obiad na jutro.
Może i głupie pytanie, ale ja zapytałam serio. Słyszałam, że tak można, więc jeżeli to prawda to pytam jakim sposobem? Na żartach znam się, ale drwin nie lubię.
Można piec , moja córka zawsze pierniczki piecze na dwóch blachach na raz,piekłąm kiedyś na jednej pasztet, a na drugiej mięso, ale uważam że lepiej się piecze pojedyńczo. Bo szybciej, a tak jedna z blach zatrzymuje ciepło i pieczenie się wydłuża.:) Najlepiej poczytaj sobie instrukcję obsługi, tam jest napisane. Pozdrawiam:)
Witaj! Jeśl masz nowy piekarnik to zapewne też masz instrukcję obsługi. Przeczytaj i wszystkiego się dowiesz. Tutaj nikt nie wie jaki masz ten piekarnik i trudno coś Ci doradzić. Ja mam z termoobiegiem i mogę piec na 2 poziomach równocześnie. W instrukcji wszystko pisze nawet w jakiej temperaturze. Życzę miłej lektury. A tak w nawiasie to zawsze kupując nowy sprzęt to pierwsze co robię to czytam instrukcję obsługi. To jest najważniejsze żeby nawet przez przypadek coś nie zepsuć. Pozdrawiam.
Zituj się i napisz może, jakie funkcje ten Twój wypasiony piekarnik posiada? Czy to z takich, co mają płytę oddzielającą dwa poziomy czy zwykły jednokomorowy? Jakie ma możliwości pieczenia? Góra, dół, góra+dół, termoobieg. Coto toto? Jeśli to zwykły jednokomorowy, to pieczenie na dwóch blachach jednocześnie wychodzi tak sobie. Miałam wypasioną Amicę i nie sprawdziło się. Teraz mam z płytą oddzielającą i doskonale piecze np. rybę i mięso, warzywa i mięso, jedno u góry, drugie na dole, najlepiej w przykrytych naczyniach, bo termoobieg, wiadomo, lubi wysuszać lub przypalać to i owo. Czego się łączyć nawet w takim piekarniku nie powinno, bahus już napisał :D
Czy można w piekarniku na dwóch róźnych półkach piec różne potrawy? Pytam, bo mam nowy piekarnik, bardziej wypasiony od poprzedniego (amica) i nie wiem jeszcze jak się go użytkuje. Myślę na górną półkę dać blachę z ziemniakami i karczkiem, a niżej zapiec brokuły pod beszamelem. Czy to się da? I jak ustawić piekarnik? Będę wdzieczna za szybką odpowiedź, bo to będzie obiad na jutro.
Oczywiście, że można....najlepiej się sprawdza : na jednej półce pyszny sernik...na drugiej pieczeń barania w czosnku...
Bahus
Widzę, ze dobrze się bawisz. Zastanów się czasem zanim głupio komuś odpiszesz.
Użytkownik anko72 napisał w wiadomości:
> Widzę, ze dobrze się bawisz. Zastanów się czasem zanim głupio
> komuś odpiszesz.
Jakie pytanie taka odpowiedź...A na żartach to się raczej nie znasz. ;)
Bahus
Może i głupie pytanie, ale ja zapytałam serio. Słyszałam, że tak można, więc jeżeli to prawda to pytam jakim sposobem? Na żartach znam się, ale drwin nie lubię.
O matko-ale się uśmiałam. Dzięki!!! Idę spać z dobrym humorkiem;)
Bahus Ty cholerniku
Można piec , moja córka zawsze pierniczki piecze na dwóch blachach na raz,piekłąm kiedyś na jednej pasztet, a na drugiej mięso, ale uważam że lepiej się piecze pojedyńczo. Bo szybciej, a tak jedna z blach zatrzymuje ciepło i pieczenie się wydłuża.:)
Najlepiej poczytaj sobie instrukcję obsługi, tam jest napisane.
Pozdrawiam:)
Dziękuję za odpowiedź:).
Witaj! Jeśl masz nowy piekarnik to zapewne też masz instrukcję obsługi. Przeczytaj i wszystkiego się dowiesz. Tutaj nikt nie wie jaki masz ten piekarnik i trudno coś Ci doradzić. Ja mam z termoobiegiem i mogę piec na 2 poziomach równocześnie.
W instrukcji wszystko pisze nawet w jakiej temperaturze. Życzę miłej lektury. A tak w nawiasie to zawsze kupując nowy sprzęt to pierwsze co robię to czytam instrukcję obsługi. To jest najważniejsze żeby nawet przez przypadek coś nie zepsuć. Pozdrawiam.
Właśnie w mojej nic na ten temat nie pisze. Przeczytałam kilka razy:).
Zituj się i napisz może, jakie funkcje ten Twój wypasiony piekarnik posiada? Czy to z takich, co mają płytę oddzielającą dwa poziomy czy zwykły jednokomorowy? Jakie ma możliwości pieczenia? Góra, dół, góra+dół, termoobieg. Coto toto?
Jeśli to zwykły jednokomorowy, to pieczenie na dwóch blachach jednocześnie wychodzi tak sobie. Miałam wypasioną Amicę i nie sprawdziło się.
Teraz mam z płytą oddzielającą i doskonale piecze np. rybę i mięso, warzywa i mięso, jedno u góry, drugie na dole, najlepiej w przykrytych naczyniach, bo termoobieg, wiadomo, lubi wysuszać lub przypalać to i owo.
Czego się łączyć nawet w takim piekarniku nie powinno, bahus już napisał :D