Czy ktoś z Was kupował przez internet jakiś towar z zagranicy?Chciałabym się zorientować mniej więcej jaki jest koszy przesyłki paczki ważącej około 3 kg.Przesyłka ta byłaby wysłana z Rosji.
Przede wszystkim uzbrój sie w cierpliwość .. To jak pracuje poczta polska pozostawia wiele do zyczenia .. !! Ostatni wiele '' nerew '' mnie kosztowała ... O poczcie rosyjskiej nie mam zdania ... Tylko jedno zawsze mówie '' najlepsze to są .. ruskie pierogi '' .... reszte pomijam milczeniem ... :)
Najprosciej: zapytaj sprzedawce o koszt przesylki zanim jeszcze cos kupisz. Ja czestko kupuje z Polski i najpierw pytam sprzedawcy o cene. Potem wiem czy mi sie oplaca bulic za paczke czy nie.
Z Rosji przesyłki przychodzą sprawnie, są dobrze opakowane - dostajemy książki - wszystkie w "niezniszczalnej" folii - a jeżeli jest uszkodzona - znaczy ktoś próbował się dobrać do środka. Ile kosztuje trudno mi powiedzieć - musiałabym przekopać pocztę męża (a nie bardzo mam na to czas) - ostania dostawa była chyba podana z kosztami przesyłki. Poza tym nie gwarantuję, że na wszystkie przesyłki jest ta sama cena. Najlepiej zapytaj sprzedawcy - i niech poda Ci w dolarach (tą walutę używają)- bo ruble są u nas różnie wyceniane, więc możesz się zdziwić.
Czy ktoś z Was kupował przez internet jakiś towar z zagranicy?Chciałabym się zorientować mniej więcej jaki jest koszy przesyłki paczki ważącej około 3 kg.Przesyłka ta byłaby wysłana z Rosji.
nie wiem ile bedzie z Rosji. ale jakbys Ty do Rosji wysyłała paczke od 3 do 4 kg zapłaciłabys 75 zł.moze to mniej wiecej przyblizy Ci cene.
Przede wszystkim uzbrój sie w cierpliwość ..
To jak pracuje poczta polska pozostawia wiele do zyczenia .. !!
Ostatni wiele '' nerew '' mnie kosztowała ...
O poczcie rosyjskiej nie mam zdania ...
Tylko jedno zawsze mówie '' najlepsze to są .. ruskie pierogi ''
.... reszte pomijam milczeniem ... :)
Najprosciej: zapytaj sprzedawce o koszt przesylki zanim jeszcze cos kupisz. Ja czestko kupuje z Polski i najpierw pytam sprzedawcy o cene. Potem wiem czy mi sie oplaca bulic za paczke czy nie.
Z Rosji przesyłki przychodzą sprawnie, są dobrze opakowane - dostajemy książki - wszystkie w "niezniszczalnej" folii - a jeżeli jest uszkodzona - znaczy ktoś próbował się dobrać do środka. Ile kosztuje trudno mi powiedzieć - musiałabym przekopać pocztę męża (a nie bardzo mam na to czas) - ostania dostawa była chyba podana z kosztami przesyłki. Poza tym nie gwarantuję, że na wszystkie przesyłki jest ta sama cena.
Najlepiej zapytaj sprzedawcy - i niech poda Ci w dolarach (tą walutę używają)- bo ruble są u nas różnie wyceniane, więc możesz się zdziwić.