Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Ile kosztuje przesyła z zza granicy

• Autor: marzanna.k5 Data: 2010-09-27 15:19:17

Czy ktoś z Was kupował przez internet jakiś towar z zagranicy?Chciałabym się zorientować mniej więcej jaki jest koszy przesyłki paczki ważącej około 3 kg.Przesyłka ta byłaby wysłana z Rosji.

• Autor: Olciaa Data: 2010-09-27 15:52:59

nie wiem ile bedzie z Rosji. ale jakbys Ty do Rosji wysyłała paczke od 3 do 4 kg zapłaciłabys 75 zł.moze to mniej wiecej przyblizy Ci cene.

• Autor: megi65 Data: 2010-09-27 21:15:33

Przede wszystkim uzbrój sie w cierpliwość ..
    To jak pracuje poczta polska pozostawia wiele do zyczenia .. !!
    Ostatni wiele '' nerew '' mnie kosztowała ...
    O poczcie rosyjskiej  nie mam zdania ...
    Tylko jedno zawsze mówie '' najlepsze to są   .. ruskie pierogi ''
    .... reszte pomijam milczeniem ... :)

• Autor: Shanna Data: 2010-09-28 11:16:59

Najprosciej: zapytaj sprzedawce o koszt przesylki zanim jeszcze cos kupisz. Ja czestko kupuje z Polski i najpierw pytam sprzedawcy o cene. Potem wiem czy mi sie oplaca bulic za paczke czy nie.

• Autor: ekkore Data: 2010-09-28 13:22:59

Z Rosji przesyłki przychodzą sprawnie, są dobrze opakowane - dostajemy książki - wszystkie w "niezniszczalnej" folii - a jeżeli jest uszkodzona - znaczy ktoś próbował się dobrać do środka. Ile kosztuje trudno mi powiedzieć - musiałabym przekopać pocztę męża (a nie bardzo mam na to czas) - ostania dostawa była chyba podana z kosztami przesyłki. Poza tym nie gwarantuję, że na wszystkie przesyłki jest ta sama cena.
     Najlepiej zapytaj sprzedawcy - i niech poda Ci w dolarach (tą walutę używają)- bo ruble są u nas różnie wyceniane, więc możesz się zdziwić.

Przejdź do pełnej wersji serwisu