Witam i znowu proszę Was o pomoc,zawsze robię ciasto w standardowej blaszce 35 na 20 i potem jemy i jemy taką ilość ciasta,a jak bym zrobiła w keksówce to muszę brać o połowę mniej składników niż na tą blaszkę czy ile??? Zgóry dziękuję za odpowiedzi:)
35 x 20, to też wcale nie jest standardowa blaszka, bo takowych to wcale nie ma. Ja mam 4 identyczne blaszki "standardowe" o wymiarach 24 x 36 . A w keksówce to nie za bardzo każde ciasto wyjdzie. Nie bardzo sobie wyobrażam piec w keksówce szarlotkę z kruchego ciasta. Keksówka dobrze się sprawdzi w wypiekach z ciast ucieranych czy biszkoptowych. Serniki, ciasta z owocami czy szarlotki zdecydowanie będą walały być pieczone w tortownicy. Np. o średnicy 22cm, to nie jest duże ciasto
Witam i znowu proszę Was o pomoc,zawsze robię ciasto w standardowej blaszce 35 na 20 i potem jemy i jemy taką ilość ciasta,a jak bym zrobiła w keksówce to muszę brać o połowę mniej składników niż na tą blaszkę czy ile??? Zgóry dziękuję za odpowiedzi:)
Keksówki są różne. Zmierz swoje blachy i ustal proporcje do mniejszej. Pozdrawiam !
35 x 20, to też wcale nie jest standardowa blaszka, bo takowych to wcale nie ma. Ja mam 4 identyczne blaszki "standardowe" o wymiarach 24 x 36 .
A w keksówce to nie za bardzo każde ciasto wyjdzie. Nie bardzo sobie wyobrażam piec w keksówce szarlotkę z kruchego ciasta. Keksówka dobrze się sprawdzi w wypiekach z ciast ucieranych czy biszkoptowych. Serniki, ciasta z owocami czy szarlotki zdecydowanie będą walały być pieczone w tortownicy. Np. o średnicy 22cm, to nie jest duże ciasto
Dziękuję za odpowiedzi.