Najpierw oskrobać chrzan przed zamrożeniem? Czy korzenie się sklejają jak będą w jednym woreczku? Wiem, że pytania może śmieszne ale nie znam się na tym.
Tak,nadaje się-można go zanależć m.in.w gotowych mieszankach do kiszenia ogórków.Też stosowałam,żeby za kazdym razem go nie wykopywać.Podobnie stosuję ostrą paprykę-świeża lub suszoną.
Dostałam trochę korzeni chrzanu. Jak mogę je przechować by mi nie wyschły lub nie zgniły?
Ja zamrazam korzenie chrzanu.
Ja również zamrażam. Znajoma trze, przyprawia i wkłada w słoje.
Jak Twoja znajoma przyprawia?
Octem i cukrem, nie mam dokładnych proporcji bo tak nie robię:)
Warte wypróbowania http://wielkiezarcie.com/recipe24921.html
http://wielkiezarcie.com/recipe24920.html
Najpierw oskrobać chrzan przed zamrożeniem? Czy korzenie się sklejają jak będą w jednym woreczku? Wiem, że pytania może śmieszne ale nie znam się na tym.
Rozkładam pojedynczo, jak sie zamrożą do woreczka:)
Dzięki. Oskrobać wcześniej czy dopiero po rozmrożeniu?
Nie skrobane zamrazac, skrobiesz zamrozone, idzie jak maslo:)
Można włożyć do pojemnika i zasypać mokrym piachem , wtedy nie wysycha .
Oczyszczone korzenie chrzanu pokroić i wysuszyć. Będzie jak znalazł w przyszłym roku do ogórków :)
to suszony też się nadaje do ogórków?
Tak,nadaje się-można go zanależć m.in.w gotowych mieszankach do kiszenia ogórków.Też stosowałam,żeby za kazdym razem go nie wykopywać.Podobnie stosuję ostrą paprykę-świeża lub suszoną.
Dlaczego chrzan ma gorzki posmak?