Forum

Kuchenne porady

korzenie chrzanu

  • Autor: as Data: 2010-10-03 22:23:05

    Dostałam trochę korzeni chrzanu. Jak mogę je przechować by mi nie wyschły lub nie zgniły?

  • Autor: tineczka Data: 2010-10-03 22:30:10

    Ja zamrazam korzenie chrzanu.

  • Autor: makusia Data: 2010-10-03 22:33:22

    Ja również zamrażam. Znajoma trze, przyprawia i wkłada w słoje.

  • Autor: as Data: 2010-10-03 22:37:54

    Jak Twoja znajoma przyprawia?

  • Autor: makusia Data: 2010-10-03 22:40:58

    Octem i cukrem, nie mam dokładnych proporcji bo tak nie robię:)
    Warte wypróbowania http://wielkiezarcie.com/recipe24921.html
    http://wielkiezarcie.com/recipe24920.html

  • Autor: as Data: 2010-10-03 22:37:23

    Najpierw oskrobać chrzan przed zamrożeniem? Czy korzenie się sklejają jak będą w jednym woreczku?  Wiem, że pytania może śmieszne ale nie znam się na tym.

  • Autor: makusia Data: 2010-10-03 22:42:04

    Rozkładam pojedynczo, jak sie zamrożą do woreczka:)

  • Autor: as Data: 2010-10-03 22:44:42

    Dzięki. Oskrobać wcześniej czy dopiero po rozmrożeniu?

  • Autor: tineczka Data: 2010-10-03 22:51:23

    Nie skrobane zamrazac, skrobiesz zamrozone, idzie jak maslo:)

  • Autor: bozena28 Data: 2010-10-04 21:00:38

    Można włożyć do pojemnika i zasypać mokrym piachem , wtedy nie wysycha .

  • Autor: marjola53 Data: 2010-10-05 08:23:04

    Oczyszczone korzenie chrzanu pokroić i wysuszyć. Będzie jak znalazł w przyszłym roku do ogórków :)

  • Autor: as Data: 2010-10-05 09:14:50

    to suszony też się nadaje do ogórków?

  • Autor: jolka60 Data: 2011-07-27 17:01:19

    Tak,nadaje się-można go zanależć m.in.w gotowych mieszankach do kiszenia ogórków.Też stosowałam,żeby za kazdym razem go nie wykopywać.Podobnie stosuję ostrą paprykę-świeża lub suszoną.

  • Autor: as Data: 2010-10-05 09:52:42

    Dlaczego chrzan ma gorzki posmak?

Przejdź do pełnej wersji serwisu