Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Bład w sztuce lekarskiej

• Autor: MARTA84 Data: 2010-10-04 12:04:38

http://przeglad.olkuski.pl/index.php/pod-paragrafem/2852-gigantyczne-odszkodowanie-za-bd-w-sztuce-lekarskiej

tez byłam pod okieka tegolekarza czekał z cesarskim cieciem cały dzien a synek urodzil sie z wylewem krwi do mozgu na chwile obecna wszytsko z nim dobrze ale słabo mowi czesto boli go głowka i goraczkuje nic tam sie nie dzieje na szczescie ale nie wyobrazma sobie akby cos mu sie stalo .Na szczescie teraz mamy miłych lekarzy .

• Autor: Klaudia.o Data: 2010-10-04 18:03:39

Wybacz Marto, ale z tego co napisałaś wcale nie wynika ,że lekarz popełnił jakiś błąd. Skoro czekał, to najprawdopodobniej widział możliwośc zakończenia ciąży porodem fizjologicznym. Położnictwo to dziedzina, gdzie wypadki dzieją się w ekspresowym tempie i cieżko o jednoznaczną opinię na temat tego co się stało, bez zaznajomienia sie z pełną dokumentacją medyczną. Rozumiem ,że część matek ma tendencję do "gdybania" i doszukiwania się błędów personelu medycznego jeśli chodzi o ich potomstwo, tylko proszę, nie przesadzajmy..

• Autor: Olciaa Data: 2010-10-05 11:28:20

u mnie lekarze czekali 58(weekend) godzin z cc bo widzieli mozliwosc porodu naturalnego. tylko ja bylam juz tak wykonczona bólami ze jak w koncu przyszedl ordynator i mnie zobaczyl odrazu zapytal czy zgadzam sie na cc. nawet nie mialam sily dlugopisu trzymac w rece zeby dok.podpisac.i wcale nie gdybam i nie doszukuje sie błędów personelu medycznego ale maja szczescie ze mojemu synkowi nic sie nie stalo.

Przejdź do pełnej wersji serwisu