Jak dlugo powinno sie smazyc na patelni teflonowej (bez tluszczu) pokrojone w dosc grube plastry mieso z indyka? do tej poru trzymalem je na patelni jakies 30 minut i zawsze wychodza gumowe, mieso z kurczaka jest bardziej delikatne i niemam z nim zbytnich problemow, ale tez czasami wychodzi twarde.
dodatkowo przy obecnym smazeniu w wysokiej temperaturze mieso zabarwia mi sie na czerwono (podejrzewam ze to od krwi z miesa bo na patelni tez troche jej zostaje) i tworzy sie na nim dosc twarda powloka. Mieso na pewno niejest zepsute, kupowalem i smazylem w ten sposob mieso z wielu zrodel wiele razy, problem na pewno tkwi w mojej niewiedzy.
Jak dlugo i w jaki sposob powinno sie smazyc mieso z kurczaka i indyka bez uzycia tluszczu zeby bylo delikatne a nie gumowe z zabarwieniem od krwi z miesa?
Kurczaka, zdecydowanie jedynie parę minut! Indyka neco dłużej ale skoro pokrojony w pastry, nie dłużej niż 10 min!!!
I tu i tu - dobrze wytrzeć! Na patelnię ląduje mięso BEZ SOLI i o temperaturze pokojowej! NIGDY prosto z lodówki. Solisz tuż przed zdjęciem z patelni. Powodzenia!
Jak dlugo powinno sie smazyc na patelni teflonowej (bez tluszczu) pokrojone w dosc grube plastry mieso z indyka? do tej poru trzymalem je na patelni jakies 30 minut i zawsze wychodza gumowe, mieso z kurczaka jest bardziej delikatne i niemam z nim zbytnich problemow, ale tez czasami wychodzi twarde.
dodatkowo przy obecnym smazeniu w wysokiej temperaturze mieso zabarwia mi sie na czerwono (podejrzewam ze to od krwi z miesa bo na patelni tez troche jej zostaje) i tworzy sie na nim dosc twarda powloka. Mieso na pewno niejest zepsute, kupowalem i smazylem w ten sposob mieso z wielu zrodel wiele razy, problem na pewno tkwi w mojej niewiedzy.
Jak dlugo i w jaki sposob powinno sie smazyc mieso z kurczaka i indyka bez uzycia tluszczu zeby bylo delikatne a nie gumowe z zabarwieniem od krwi z miesa?
Kurczaka, zdecydowanie jedynie parę minut!
Indyka neco dłużej ale skoro pokrojony w pastry, nie dłużej niż 10 min!!!
I tu i tu - dobrze wytrzeć! Na patelnię ląduje mięso BEZ SOLI i o temperaturze pokojowej! NIGDY prosto z lodówki. Solisz tuż przed zdjęciem z patelni.
Powodzenia!
A czy w trakcie smażenia dolewałeś wody może? wtedy robi się miękkie ;)