Forum

Rozmowy wolne i frywolne

sms za granicę

• Autor: Agussia834 Data: 2010-10-09 21:57:46

Witajcie :)
    Przejrzałam kilkanaście stron w internecie i muszę stwierdzić, że ile ludzi, tyle opinii. Aby być pewną, zapytam Was. Pytanie może banalne, ale wolę nie zdziwić się, gdy dostanę rachunek za telefon. A więc do rzeczy.
    Ile zapłacę za sms, wysyłając do za granicę na polski numer? Według stawki (20gr) czy więcej?
    Przepraszam, za głupie pytanie ale może macie jakieś doświadczenie w tej kwestii.
    Pozdrawiam i z góry dziękuję. :)

• Autor: as Data: 2010-10-09 22:13:02

Ja płacę tyle co w kraju. Nic więcej jak wysyłam z Polski na polski numer będący za granicą. Gdybym dzwoniła do kogoś będącego za granicą to też płaciła bym normalnie tylko odbiorca też musi wtedy płacić ale i tak bardziej opłaca się w tak taku odebrać tą rozmowę niż dzwonić z zagranicy  z polskiego numeru do Polski.

• Autor: megi65 Data: 2010-10-10 08:29:25

Sms-y płacisz według stawki polskiej ...
    Spokojnie bez obaw ... pisze z duzym doświadczeniem w zagranicznej telefonii komórkowej .. :
    Pozdrawiam .. ... nie stresuj się wiecej .. !

• Autor: Beata500 Data: 2010-10-10 09:21:17

Obojętnie, czy wyślesz sms, czy zadzwonisz na nr polski za granicę, to zapłacisz według stawki Twojego operatora.Nie masz obowiązku wiedzieć, że ktoś przebywa akurat za granicą mając polski numer.Osoba odbierająca rozmowę zapłaci za rozmowę przychdzącą, natomiast odebranie sms-a nie kosztuje.Tak przynajmniej było w krajach, w których ja byłam ostatnio.Najlepiej zadzwoń do Biura Obsługi swojego operatora i upewnij się.Udzielają takich informacji.Tylko podaj , o jaki kraj Ci chodzi.

• Autor: Agussia834 Data: 2010-10-10 11:03:40

Ślicznie dziękuję za Wasze odpowiedzi. Mogę spokojnie słać smsy, co tam! :)
    Miłego dnia! :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu