Witam wszystkich... jestem na 5tym roku i jestem "zmuszona" do napisania pracy magisterskiej :( tematem pracy jest gmina Władysławowo :) w związku z tym mam do Was prosbe. Stworzylam ankiete, ktora ma mi pomoc w pisaniu pracy... czy ktos z Was chciałby wziąć udział w tej ankiecie? jezeli tak prosze o info, przesle Wam na PW, poniewaz jest to ankieta anonimowa ;)
Chętnie wezmę udział w ankiecie. Mój email na stronie użytkownika. Polecam lekturę : Hieronim Derdowski - „O panu Czarlińścim co do Pucka po sece jechał”. Jest to panorama życia Kaszubów, ich zwyczajów, charakteru, bogatego świata duchowego, krajobrazu a także reminescencji historycznych. Dedykował poeta swa epopeje Józefowi Ignacemu Kraszewskiemu kończąc słowami: „ Czujce tu ze serca toni, skład nasz apostolości- nie ma Kaszub bez Polonii a bez Kaszub Polści”. W poemacie poeta umieścił marsz kaszubski, który z czasem stał się hymnem Kaszubów. Nikt tak pięknie nie opisywał ziemi ojczystej jak on.
Witam wszystkich...
jestem na 5tym roku i jestem "zmuszona" do napisania pracy magisterskiej :( tematem pracy jest gmina Władysławowo :)
w związku z tym mam do Was prosbe. Stworzylam ankiete, ktora ma mi pomoc w pisaniu pracy... czy ktos z Was chciałby wziąć udział w tej ankiecie? jezeli tak prosze o info, przesle Wam na PW, poniewaz jest to ankieta anonimowa ;)
Z przyjemnością pomogę, zwłaszcza że mieszkam w tych stronach ;)
Proszę o przesłanie ankiety
w sumie nie jestem stamtad ale kiedys bylam na wakacjach i bardzo chetnie pomoge i wypelnie z przyjemnoscia ta ankiete :)
i ja i ja ;]
Ja też bardzo chętnie wypełnie ja w sumie nie daleko bo na Warmii.
:) dzieki wszystkim chetnym :)
No jeżeli warunkiem nie jest zamieszkiwanie ww gminy, to ja też mogę pomóc. :)
Użytkownik Kluko napisał w wiadomości:
> No jeżeli warunkiem nie jest zamieszkiwanie ww gminy, to ja też mogę
> pomóc. :)
j.w
Mi również możesz przesłać :))
Jezdziłam tam na wakacje kilka lat z rzędu. Jeśli będę w czymś pomocna to chętnie. Przyślij.
moze jeszcze ktos chce mi pomoc? :)
Ja mogę wypełnić byłam 2 razy w Władysławowie. bardzo sobie chwalę szczególnie smażalnie ryb w porcie :)
Znam z wakacyjnych pobytów, jeśli pasuje,przysyłaj.
Polecam lekturę : Hieronim Derdowski - „O panu Czarlińścim co do Pucka po sece jechał”. Jest to panorama życia Kaszubów, ich zwyczajów, charakteru, bogatego świata duchowego, krajobrazu a także reminescencji historycznych. Dedykował poeta swa epopeje Józefowi Ignacemu Kraszewskiemu kończąc słowami: „ Czujce tu ze serca toni, skład nasz apostolości- nie ma Kaszub bez Polonii a bez Kaszub Polści”. W poemacie poeta umieścił marsz kaszubski, który z czasem stał się hymnem Kaszubów. Nikt tak pięknie nie opisywał ziemi ojczystej jak on.
a moze jeszcze ktos zna Wladyslawowo i jego okolice i chcialaby mi pomoc? :)