Poradzcie proszę,właśnie piekę ciasto z bitą śmietaną,chciałam ją usztywnić śmietan-fixem.Mam problem,bo mam tylko 1 opakowanie (9g) śmietan-fixu i 0.5L śmietany 36%.Jak myślicie czy to nie za mało proszku ,żeby bita śmietana wyszła sztywna?
Niestety za mało ja czasem usztywniam cukrem żelującym ale on niestety zmienia smak śmietany
dodaj galaretkę cytrynową, jak tak robię, zresztą zobacz na przepis AgusiH na Wuzetkę cytrynową
Dziękuję Wam za radę na szczęście mam galaretkę.
Mi jak się śmietana dobrze nie ubije z cukrem to już śmieta-fix nie pomoże, daje go ale po to żeby ta ubita już śmietana się nie rozpłynęła.
Poradzcie proszę,właśnie piekę ciasto z bitą śmietaną,chciałam ją usztywnić śmietan-fixem.Mam problem,bo mam tylko 1 opakowanie (9g) śmietan-fixu i 0.5L śmietany 36%.Jak myślicie czy to nie za mało proszku ,żeby bita śmietana wyszła sztywna?
Niestety za mało ja czasem usztywniam cukrem żelującym ale on niestety zmienia smak śmietany
dodaj galaretkę cytrynową, jak tak robię, zresztą zobacz na przepis AgusiH na Wuzetkę cytrynową
Dziękuję Wam za radę
na szczęście mam galaretkę.
Mi jak się śmietana dobrze nie ubije z cukrem to już śmieta-fix nie pomoże, daje go ale po to żeby ta ubita już śmietana się nie rozpłynęła.