Mam zamiar na święta upiec rurki, zastanawiam się tylko ile wcześniej mogę to zrobic. Orzeszki piekę ok 1,5 -2 tygodnie wcześniej, czy z rurkami mogę zrobic tak samo ? ( oczywiście nadzieję je " w ostatniej chwili " )
Janeczko, upiecz krótko przed, bo myślę, że na kruchości rurki stracą. Wyglądają apetycznie, więc takie wcześniejsze zrobienie można potraktować jako próbę generalną (córka i tak ci je opchnie nadziane czy nie, hihihi). Pozdrawiam cię serdecznie
Zastanawiałam się nad tym, jednak myślę, że nie stracą wiele na kruchości, może się tak stac po nadzianiu bo jednak masa jest wilgotna. A co do córki masz Bogusiu zupelną rację, to i tak ona "pożre" lwią częśc wypieków.
Znam to Janeczko, wprawdzie u mnie córki daleko, ale mam domowego podjadacza, nic się nie uchowa, zapasy rodzynków, orzechów czy migdałów gdzieś znikają. Ciekawe kto je podżera? Buziaki
Mam zamiar na święta upiec rurki, zastanawiam się tylko ile wcześniej mogę to zrobic.
Orzeszki piekę ok 1,5 -2 tygodnie wcześniej, czy z rurkami mogę zrobic tak samo ?
( oczywiście nadzieję je " w ostatniej chwili " )
Janeczko, upiecz krótko przed, bo myślę, że na kruchości rurki stracą. Wyglądają apetycznie, więc takie wcześniejsze zrobienie można potraktować jako próbę generalną (córka i tak ci je opchnie nadziane czy nie, hihihi). Pozdrawiam cię serdecznie
Zastanawiałam się nad tym, jednak myślę, że nie stracą wiele na kruchości, może się tak stac po nadzianiu bo jednak masa jest wilgotna.
A co do córki masz Bogusiu zupelną rację, to i tak ona "pożre" lwią częśc wypieków.
Znam to Janeczko, wprawdzie u mnie córki daleko, ale mam domowego podjadacza, nic się nie uchowa, zapasy rodzynków, orzechów czy migdałów gdzieś znikają. Ciekawe kto je podżera? Buziaki