To nie jest glupie pytanie, utrzyj swiezego buraka na drobno, w plotnie wycisnij sok. Potrzebne jest pare kropli soku do zabarwienia smietany, nie da zadnego smaku a smietana bedzie pieknie rozowa:)
Niestety nie możesz. Żelatyna zbyt szybko się ścina. Do przełożenia ok. do obłożenia nie. Do wygładzenia czy wyciskania dekoracyjnych elementów potrzebujesz czasu. Torty które robię, przeważnie pokrywam śmietanką. Używam stabilizatora ( smietan-fix) i tylko barwniki w żelu lub w proszku. Naturalne często zmieniają kolor, utleniają się.
potrzebuje zabarwić bitą śmietane na różowo nie mam barwników prosze kto ma pomysł o porade DZIĘKUJE:):):)
jak masz buraka, to sok z niego zabarwi smietane na rozowo:)
smaku to nie zepsuje? Pytam bo się nie znam.
Nie Aniu, smaku nie zepsuje, bo sok z buraka niedoprawiony jest zupelnie neutralny w smaku :)
Głupie pytanie ale mnie może uświadomisz :Jak z tego buraka wyciągnąć sok?
To nie jest glupie pytanie, utrzyj swiezego buraka na drobno, w plotnie wycisnij sok. Potrzebne jest pare kropli soku do zabarwienia smietany, nie da zadnego smaku a smietana bedzie pieknie rozowa:)
Tak się spodziewałam ale wolałam zapytać eksperta
. Już nie piszę bo się spam robi.
Spam????????
No możenie do końca bo koleżanka pyta czym zabarwić, a ja jak to zrobić, czyli nie do końca nie na temat:).
TINECZKO DZIĘKUJE MASZ RACJE :):):)
Ciesze sie :)
Jak robię torty to dodaje do bitej śmietany galaretki i wtedy wychodza kolory :)
nigdy nie moge trafić ile śmietany a ile galaretki może podpowiesz :):):)
Już Dorotaxx to zrobiła :)
Nie radzę barwić sokiem z buraków.
Po kilku godzinach kolor zmieni się w brzydki jasny fiolet :-)
Możesz zabarwić truskawkową galaretką.Rozrób 1 galaretke w pół litra wody a kiedy zacznie tężeć dodaj do niej ubitą śmietane i delikatnie wymieszaj.
Tą bitą śmietaną chciałam obłożyć suknie lalki czy też można w ten sposób co piszesz z galaretką .
Niestety nie możesz. Żelatyna zbyt szybko się ścina. Do przełożenia ok. do obłożenia nie. Do wygładzenia czy wyciskania dekoracyjnych elementów potrzebujesz czasu. Torty które robię, przeważnie pokrywam śmietanką. Używam stabilizatora ( smietan-fix) i tylko barwniki w żelu lub w proszku. Naturalne często zmieniają kolor, utleniają się.
BARDZO DZIĘKUJE ZROBIŁAM WŁAŚNIE BIAŁĄ SUKNIE .NASTĘPNYM RAZEM PRZYGOTUJE SIĘ LEPIEJ
Pokaż nam jak Ci wyszło. Prosimy o zdjęcie:)
Super. Ja bym tak nie potrafiła:) Z czego są te ozdoby fioletowe na białej na spódnicy?