Witajcie, czy znacie przepis na zupę pieczarkową z mięsem z piersi drobiowych w takie duże kawałki krojonym. Ostatnio byłam na bankciecie i podano taką zupę w bulionówkach ale były tam pieczarki krojone i te mięso, nie była to zupa krem z serkami topionymi . Zupa była super pyszna. Jeśli ktoś zna przepis to proszę o pomoc.
Mięso pokroic na kawałki, dodać marchewke, pietruszkę, seler, natke z pietruszki, mozna dać lubczyk, kostka rosolowa z kurczaka. Ja dodaje od razu pieczarki pokrojone w plasterki. I gotować do miękkości mięsa. Potem jarzyny wyciągamy a zupę zabielamy śmietaną rozbełtana z jedna łyżeczką maki. Pieczarki mozna wczesniej podsmażyć na masełku z pokrojona cebulą. Ja tak robię, ale moze ktos ma inny przepis.
Myślę, że 1 przepis bardziej pasuje do tego co jadłam. Dziękuję z pewnością ugotuję. Myślę, że 2 przepis jest też interesujący i pewnie też skorzystam, bo lubię eksperymenty. Dziękuję za odpowiedzi.
Ja robię tak 2 piersi z kurczaka podduszone na masełku z pieczarkami około 4 l wody gotujemy z kilkoma kostkami rosołowymi do tego kukurydza i czerwona fasola z zalewa czosnek papryka czerwona pokrojona w piorka, chili oregano szczypta kurkumy , nie zageszczamy ze względu na zalewe z puszek ,na koniec juz w bulionowkach posypujemy startym zołtym serem .
tak słyszałam (ale jeszcze nie robiłam ) że takie miesko nie musi być pierś może być też udko kurczaka gotujemy kroimy na kawałki dodajemy do wywaru oraz pieczarki pokrojone i doprawiamy tak jak flaki podobno jest pyszne
Witajcie, czy znacie przepis na zupę pieczarkową z mięsem z piersi drobiowych w takie duże kawałki krojonym. Ostatnio byłam na bankciecie i podano taką zupę w bulionówkach ale były tam pieczarki krojone i te mięso, nie była to zupa krem z serkami topionymi . Zupa była super pyszna. Jeśli ktoś zna przepis to proszę o pomoc.
Mięso pokroic na kawałki, dodać marchewke, pietruszkę, seler, natke z pietruszki, mozna dać lubczyk, kostka rosolowa z kurczaka. Ja dodaje od razu pieczarki pokrojone w plasterki. I gotować do miękkości mięsa. Potem jarzyny wyciągamy a zupę zabielamy śmietaną rozbełtana z jedna łyżeczką maki. Pieczarki mozna wczesniej podsmażyć na masełku z pokrojona cebulą.
Ja tak robię, ale moze ktos ma inny przepis.
Myślę, że 1 przepis bardziej pasuje do tego co jadłam. Dziękuję z pewnością ugotuję. Myślę, że 2 przepis jest też interesujący i pewnie też skorzystam, bo lubię eksperymenty. Dziękuję za odpowiedzi.
A jak ugotujesz, to napisz jak smakowała :)
pozdrawiam.
Ja robię tak 2 piersi z kurczaka podduszone na masełku z pieczarkami około 4 l wody gotujemy z kilkoma kostkami rosołowymi do tego kukurydza i czerwona fasola z zalewa czosnek papryka czerwona pokrojona w piorka, chili oregano szczypta kurkumy , nie zageszczamy ze względu na zalewe z puszek ,na koniec juz w bulionowkach posypujemy startym zołtym serem .
To moja wersja polecam :)
tak słyszałam (ale jeszcze nie robiłam ) że takie miesko nie musi być pierś może być też udko kurczaka gotujemy kroimy na kawałki dodajemy do wywaru oraz pieczarki pokrojone i doprawiamy tak jak flaki podobno jest pyszne