Czy możecie mi polecić jakiś fajny pensjonat lub hotel w Zakopanym? W listopadzie mamy rocznicę ślubu i tak sobie wymyśliłam, bo mój mąż lubi bardzo góry, że zrobię mu niespodziankę i wybierzemy się do Zakopanego na trzy dni. Już znalazłam jedno miejsce ale może ktoś ma jakieś sprawdzone, fajne miejsce? Chciałabym żeby to było takie tradycyjne miejsce, w góralskim stylu, kominek itp. Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam.
W Zakopanym Ci odradzam chyba że lubisz słuchać tłumów chodzących po deptaku osobiście polecam Kiry, Dolinę Kościelisko jak już chcesz być blisko tych klimatów. Zobacz sobie chyba o to chodzi :):) http://zol.pl/noclegi/?action=obiekt&id=824
W całym Zakopanem nie słychać "tłumów chodzących po deptaku" Aggusiu :) tylko na samym deptaku. Zresztą trudno się spodziewać żeby takie miasto jak Zakopane było "cichym" miastem :) ale napewno ma swój wspaniały klimat i urok i ja się tam osobiście świetnie czuję.
Ja nie lubię samego Zakopanego okolice owszem ale nie znosze tego klmatu który wytwarzają miejscowi nastawieni tylko na trzepanie dudków z ceprów. Zresztą dla mnie Krupówki obecnie nie maja nic wspólnego z tradycją góralską. Same okolice Zakopanego owszem bardzo lubię. Często tam bywam ode mnie jest 100 km :):) Zreszta sama myszko wiesz jak jest jak się jest gdzieś pierwszy raz wszystko wydaje się piękne i cudowne. Jak się jest za 50 ktorymś razem to wtedy widzi się ten brud i smog unoszący się nad miastem
W Zakopanem byłam już któryś raz z rzędu. Za dziecka jeździłam tam z mamą często, później jako nastolatka również. I chociaż teraz byłam tam pięćdziesiąty któryś raz, widziałam przede wszyskim piękną okolicę. Każdy z nas poprostu inaczej wszystko postrzega. W naszym kraju niestety w prawie każdym mieście jest brud i smog, a miejscowi sprzedawcy nastawieni na "wycyckanie" klienta. Zwłaszcza jak to miasto jest oblegane przez turystów.
Masz rację ja uciekam od ludzi na takich wyjazdach :):) i zwyczajnie przeszkadza mi ten tłum na Krupówkach. Nie znosze jak idąc musze uważać aby kogoś nie podeptać lub aby ktoś mnie nie podeptał. Jeśli chodzi o okolice to piękne miejsce ach wzieło mnie na wspomnienia pierwszę randkę z mężem miałam włąsnie w Kirach :):)
Szczerze polecam ten pensjonat http://www.apartamenty.leluja.pl/. Bardzo nam się podobało, świetna atmosfera, mili właściciele. Spędziliśmy tam nasz "miesiąc" miodowy i było ekstra. Natomiast Krupówki i ich specyficzny gwar nie przeszkadzał nam w żaden sposób :)
A moze zmienisz kierunek .. na północ Pl .. Polecam Bałtyk jesienia ... !! Cudowna sprawa .. sztormy .. mase jodu w powietrzu .. piekne spacery po wietrznej stronie .. ! Przytulny .. prawie pusty pensjonat ... szum morza was powita i .. utuli .. ! Kołobrzeg w zeszłym roku w listopadzie bardzo nam przypadł do '' gustu '' Smazalnie ryb .. puste rybki pierewsza klasa '' dorobione '' Cukiernia z... pyszna ciepłą szarlotką i ... lody '' gorąca miłość '' Polecam od serca .... ! W tym momencie wyleciał mi z głowy... uroczy pensjonat w którym byliśmy .. ! ale przypomne sobie dla ciebie na życzenie . :) Pozdrawiam .. !
Dzięki ja bardzo chętnie nad morze ale mąż kocha góry, a ostatnie kilka razy byliśmy właśnie nad morzem ze względu na dzieci. A teraz chciałabym spełnić jego życzenie... chociaż ja bardzo chętnie, tak fajnie to opisałaś...
Czy możecie mi polecić jakiś fajny pensjonat lub hotel w Zakopanym? W listopadzie mamy rocznicę ślubu i tak sobie wymyśliłam, bo mój mąż lubi bardzo góry, że zrobię mu niespodziankę i wybierzemy się do Zakopanego na trzy dni. Już znalazłam jedno miejsce ale może ktoś ma jakieś sprawdzone, fajne miejsce? Chciałabym żeby to było takie tradycyjne miejsce, w góralskim stylu, kominek itp. Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam.
Może to i nie Zakopane - ale do dzisiaj pamiętam z dyskusji dawno temu.
Tutaj jest link http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=79352&post=79498
W Zakopanym Ci odradzam chyba że lubisz słuchać tłumów chodzących po deptaku osobiście polecam Kiry, Dolinę Kościelisko jak już chcesz być blisko tych klimatów. Zobacz sobie chyba o to chodzi :):)
http://zol.pl/noclegi/?action=obiekt&id=824
Ja polecam Bukowinę Tatrzańską. Dużo mniej ludzi-a do Zakopanego rzut beretem.
I te baseny termalne... ;-)
też polece bukowinę :)
W całym Zakopanem nie słychać "tłumów chodzących po deptaku" Aggusiu :) tylko na samym deptaku. Zresztą trudno się spodziewać żeby takie miasto jak Zakopane było "cichym" miastem :) ale napewno ma swój wspaniały klimat i urok i ja się tam osobiście świetnie czuję.
Ja nie lubię samego Zakopanego okolice owszem ale nie znosze tego klmatu który wytwarzają miejscowi nastawieni tylko na trzepanie dudków z ceprów. Zresztą dla mnie Krupówki obecnie nie maja nic wspólnego z tradycją góralską. Same okolice Zakopanego owszem bardzo lubię. Często tam bywam ode mnie jest 100 km :):) Zreszta sama myszko wiesz jak jest jak się jest gdzieś pierwszy raz wszystko wydaje się piękne i cudowne. Jak się jest za 50 ktorymś razem to wtedy widzi się ten brud i smog unoszący się nad miastem
W Zakopanem byłam już któryś raz z rzędu. Za dziecka jeździłam tam z mamą często, później jako nastolatka również. I chociaż teraz byłam tam pięćdziesiąty któryś raz, widziałam przede wszyskim piękną okolicę. Każdy z nas poprostu inaczej wszystko postrzega.
W naszym kraju niestety w prawie każdym mieście jest brud i smog, a miejscowi sprzedawcy nastawieni na "wycyckanie" klienta. Zwłaszcza jak to miasto jest oblegane przez turystów.
Masz rację ja uciekam od ludzi na takich wyjazdach :):) i zwyczajnie przeszkadza mi ten tłum na Krupówkach. Nie znosze jak idąc musze uważać aby kogoś nie podeptać lub aby ktoś mnie nie podeptał. Jeśli chodzi o okolice to piękne miejsce ach wzieło mnie na wspomnienia pierwszę randkę z mężem miałam włąsnie w Kirach :):)
:)
Szczerze polecam ten pensjonat http://www.apartamenty.leluja.pl/. Bardzo nam się podobało, świetna atmosfera, mili właściciele. Spędziliśmy tam nasz "miesiąc" miodowy i było ekstra. Natomiast Krupówki i ich specyficzny gwar nie przeszkadzał nam w żaden sposób :)
A moze zmienisz kierunek .. na północ Pl ..
Polecam Bałtyk jesienia ... !!
Cudowna sprawa .. sztormy .. mase jodu w powietrzu .. piekne spacery po wietrznej stronie .. !
Przytulny .. prawie pusty pensjonat ... szum morza was powita i .. utuli .. !
Kołobrzeg w zeszłym roku w listopadzie bardzo nam przypadł do '' gustu ''
Smazalnie ryb .. puste rybki pierewsza klasa '' dorobione ''
Cukiernia z... pyszna ciepłą szarlotką i ... lody '' gorąca miłość ''
Polecam od serca .... !
W tym momencie wyleciał mi z głowy... uroczy pensjonat w którym byliśmy .. !
ale przypomne sobie dla ciebie na życzenie . :)
Pozdrawiam .. !
Dzięki ja bardzo chętnie nad morze ale mąż kocha góry, a ostatnie kilka razy byliśmy właśnie nad morzem ze względu na dzieci. A teraz chciałabym spełnić jego życzenie... chociaż ja bardzo chętnie, tak fajnie to opisałaś...
Mogę polecić schronisko w Dolinie Pięciu Stawów Polskich http://www.piecstawow.pl/ Polecam także ich szarlotkę. Bierz od razu całą blachę ...
czy uda się coś znaleźć w przystepnej cenie(do 50zł) ze śniadaniem i obiadem w Bukowinie lub Zakop.??
Wydaje mi się, że będzie ciężko. Może z samym śniadaniem coś by się znalazło ale jeszcze z obiadem to szczerze wątpię.
Kochana ,za 50zl,to czasem trudno znalezc w samym Zakopanem tylko nocleg bez niczego.
http://zol.pl/noclegi/?action=obiekt&id=815
Ja nie napisalam ,ze niemozliwe,napisalam ze CZASEM ciezko znalezc za taka cene.
a ja tylko wkleiłam linka :):):)
a ja wam dziękuję..
Dzięki bardzo za wszystkie podpowiedzi , muszę teraz coś wybrać, pozdrawiam.