"leje na oko" do miski szklanke octu uzupełniam ciepła woda i juz. tylko koniecznie rekawiczki do tego bo potem rece suche jak pieprz. na koniec przecieram lodówke cieplejsza sama woda zeby zapachu octu sie pozbyc.
octem tez czyszcze mikrofalówke,do miseczki wlewam 1/3 szklanki octu uzupełniam wodą i wstawiam na 3 minuty bez grilla oczywiscie.potem przecieram recznikiem papierowym i jest jak nowa. tylko smierdzi troszke w domu ale od czego sa okna:)
Do czyszczenia lodówki moim zdaniem najlepszy jest ocet 10 %, usuwa zanieczyszczenia i neutralizuje zapach. Dolewm go do dobrze ciepłej wody i takim roztworem myję, po umyciu pozostawiam do wyschnięcia.
ja też używam octu tyle ze na jakieś zacieki czy coś w tym rodzaju robie pastę z proszku do pieczenia ewentualnie sody z octem nakładam na szmatkę(zwilzoną) i pocieram :)
Z domowych sposobów to uszczelkę od lodówki(gdzie zazwyczaj zbierają się te paskudztwa grzyby i pleśnie ) można umyc szczoteczką do zębów z wybielającą pastą (do zębów) potem wilgotną szmatką przetrzeć i wytrzeć do sucha .
Witam! Pytanie jak wyżej. Mam lodówkę niecałe dwa lata a już zauważyłam dzisiaj w zamrażalce rdzę czy coś w tym rodzaju.Odpiszcie .Pozdrawiam!
lodówke czyszcze woda z octem, potem przemywam samą woda.
myję wodą z dodatkiem Ludwika
ja dokładnie tak samo :D
W jakiej mniej więcej proporcji stosujecie ten ocet do wody? Wzywa mnie czyszczenie lodówki więc może informacja się przyda mi.
"leje na oko" do miski szklanke octu uzupełniam ciepła woda i juz. tylko koniecznie rekawiczki do tego bo potem rece suche jak pieprz. na koniec przecieram lodówke cieplejsza sama woda zeby zapachu octu sie pozbyc.
octem tez czyszcze mikrofalówke,do miseczki wlewam 1/3 szklanki octu uzupełniam wodą i wstawiam na 3 minuty bez grilla oczywiscie.potem przecieram recznikiem papierowym i jest jak nowa. tylko smierdzi troszke w domu ale od czego sa okna:)
Dzięki za informacje
Do czyszczenia lodówki moim zdaniem najlepszy jest ocet 10 %, usuwa zanieczyszczenia i neutralizuje zapach.
Dolewm go do dobrze ciepłej wody i takim roztworem myję, po umyciu pozostawiam do wyschnięcia.
a ocet zawsze trzymam w lodówce, w małej i otwartej buteleczce, w celu neutralizowania zapachów /i jeszcze kawę w małym słoiczku/
ja też używam octu tyle ze na jakieś zacieki czy coś w tym rodzaju robie pastę z proszku do pieczenia ewentualnie sody z octem nakładam na szmatkę(zwilzoną) i pocieram :)
Z domowych sposobów to uszczelkę od lodówki(gdzie zazwyczaj zbierają się te paskudztwa grzyby i pleśnie ) można umyc szczoteczką do zębów z wybielającą pastą (do zębów) potem wilgotną szmatką przetrzeć i wytrzeć do sucha .
Do szklanych półek używam preparat ORO specjalny do tego celu. Inox czyszcze Cifem w spreyu przeznaczonym do inoxsu ( taki srebrny)