jadłam dzisiaj pizzę, przepyszną na dość grubym cieście. miala pyszne mięciutkie ranty dookoła. a ja, ile razy robię pizzę, ranty zawsze wychodzą chrupiące. macie może jakiś sposób na miękkie ranty? oczywiście dopuszczam chrupiącą skórkę, ale skoro da się bez, to wolałabym bez ;). wiem, że podobny temat już kiedyś był, ale nie mogę go znaleźć :(
jadłam dzisiaj pizzę, przepyszną na dość grubym cieście. miala pyszne mięciutkie ranty dookoła. a ja, ile razy robię pizzę, ranty zawsze wychodzą chrupiące. macie może jakiś sposób na miękkie ranty? oczywiście dopuszczam chrupiącą skórkę, ale skoro da się bez, to wolałabym bez ;).
wiem, że podobny temat już kiedyś był, ale nie mogę go znaleźć :(
prosze:)
http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=7001&post=25882
Ja też polecam Ci mój przepis na pizzę rustykalną. Pycha.
Posmaruj oliwą brzegi, najlepiej będzie jak dużo jej dasz;)
Jeżeli skórka jest chrupiąca,to znaczy że zbyt mocno przypiekasz. Moim zdaniem wystarczy tylko wcześniej wyjąć j z piekarnika i skóra będzie miękka:)