Forum

Gawędy o jedzeniu

niebiańsko miękkie ranty pizzy

  • Autor: monique21 Data: 2010-10-26 20:32:52

    jadłam dzisiaj pizzę, przepyszną na dość grubym cieście. miala pyszne mięciutkie ranty dookoła. a ja, ile razy robię pizzę, ranty zawsze wychodzą chrupiące. macie może jakiś sposób na miękkie ranty? oczywiście dopuszczam chrupiącą skórkę, ale skoro da się bez, to wolałabym bez ;).
    wiem, że podobny temat już kiedyś był, ale nie mogę go znaleźć :(

  • Autor: Aleex Data: 2010-10-27 14:23:17

    Ja też polecam Ci mój przepis na pizzę rustykalną. Pycha.

  • Autor: Satina Data: 2010-10-27 18:50:35

    Posmaruj oliwą brzegi, najlepiej będzie jak dużo jej dasz;)

  • Autor: DoDomku Data: 2010-11-10 17:03:44

    Jeżeli skórka jest chrupiąca,to znaczy że zbyt mocno przypiekasz. Moim zdaniem wystarczy tylko wcześniej wyjąć j z piekarnika i skóra będzie miękka:)

Przejdź do pełnej wersji serwisu