Witam! Macie może jakis pomysł na strój dla dziecka do przedszkola na Halloween? Dowiedzialam sie dzisiaj ze zabawa jest w piatek tj.29 pazdziernika.Poradzcie proszę w co wasze dzeciaczki były przebrane lub dajcie jakies propozycje,Dzięki! Pozdrawiam!
Moje obydwie coreczki beda przebrane za czarownice w ubieglym roku jedna byla krolawa sniegu, a druga "Tinkerbell" (nie mam pojecia jak jest po polsku). Pomyslow wiele i jeszcze wiecej kostiumow, no niemasz jus duzo czasu na przygotowania. A tak nawiasem nie mialam pojecia ze w Polsce Halloween sie obchodzi?!
Wpisz w goodla makijaż dla dziecka na Helloween wyskoczy dużo ciekawych propozycji. Ja robilłam dzieciakom makijaże córce czarownicy do tego była ubrana na czarno, a synkowi zmasakrowanej twarzy. Miałam książkę jak to zrobić. Teraz w necie patrzyłam jest duzo propozycji może zacznij od zapytania dzieci w co chciały by być przebrane i działaj :):)
Mam ten sam problem:( Szczerze to cale Halloween to dla mnie idiottyzm. Po co dzieciom w wieku przedszkolnym takie rzeczy do głowy wbijac. Osobiście nie uznaję te go świeta i zastanawiam sie czy w ogóle puścic chłopców na ten bal. Sami pewnie nie zrozumieją o co w tym tak naprawdę chodzi. Bal karnawałowy, mikołajki to ok ale to całe Halloween porażka jak dla mnie.
eee a kiedy dzieciaczki będą się bawić :) Dla dzieciakow to jest fajna radocha. Nie ma nic złego w zabawie. Niekoniecznie trzeba niewiadomo jakie stroje wymyślać . Ja swoją córke ubrałam w swoją bluzę wyrozciąganą i przewiązałam kawałkiem lnianego sznurka, włosy natapirowałam. Syn raz nie chciał się przebierać to namalowałam mu swoją kredką pajęczyne na oku i z oka spuszczał się na niteczce pajączek. Mieliśmy ubaw przy tych przebierankach i malowankach. To nie chodzi o to żeby nie wiadomo w co się ubrać i wiedzieć o co chodzi. Małe dzieciaki potrafia się śmiać z siebie a śmiech to zdrowie czyż tak nie jest ? W przedszkolach są organizowane przy tych balach fajne konkursy i zabawy to o to chodzi żeby zrobić coś innego.
Uważam, że powinniśmy propagować nasze, polskie zwyczaje i obrzędy a nie jak kopiowac z zachodu. Bo to powinno być jak przekaz - "Polacy nie gęsi i swój język mają". Widać, że jesteśmy gorzej niż gęsi.
nie jestem złośliwa przepraszam jeśli tak to odebrałaś. Zastanawia mnie jak do tego zamierzasz zmusić wszystkich. Piszesz propagujmy. Kto ma propagować ja, Ty ? Raczku pewnych rzeczy przywrócić już się nie da -, niestety.
Masz racje, nie da sie. Ale pisząc propagujmy myslałam o rodzicach, bo to oni mają największy wpływ na kształtowanie postaw dziecka, społecznych, patriotycznych itp. Nie sądź, że się wymądrzam, po prostu tak uważam. Moim zdaniem powinniśmy zachować polskość i wszystko co z tym związane. Pozdrawiam.
Ale jednocześnie dobrze by było, gdybyśmy byli otwarci na nowe, inne, obce....!! Nie jedna Polska jest na świecie..Pozwólmy dzieciom poznawać obce tradycje i obyczaje...
Witam! Macie może jakis pomysł na strój dla dziecka do przedszkola na Halloween? Dowiedzialam sie dzisiaj ze zabawa jest w piatek tj.29 pazdziernika.Poradzcie proszę w co wasze dzeciaczki były przebrane lub dajcie jakies propozycje,Dzięki! Pozdrawiam!
Może jakaś peleryna, a na twarz papierowe okulary w kształcie nietoperza?
Moje obydwie coreczki beda przebrane za czarownice w ubieglym roku jedna byla krolawa sniegu, a druga "Tinkerbell" (nie mam pojecia jak jest po polsku).
Pomyslow wiele i jeszcze wiecej kostiumow, no niemasz jus duzo czasu na przygotowania.
A tak nawiasem nie mialam pojecia ze w Polsce Halloween sie obchodzi?!
Sprawdziłam w Google: - Tinkerbell to po Polsku elf o imieniu Dzwoneczek. Bardzo lubiany przez polskie dzieci. Przynajmniej przez moje:)
Wpisz w goodla makijaż dla dziecka na Helloween wyskoczy dużo ciekawych propozycji. Ja robilłam dzieciakom makijaże córce czarownicy do tego była ubrana na czarno, a synkowi zmasakrowanej twarzy. Miałam książkę jak to zrobić. Teraz w necie patrzyłam jest duzo propozycji może zacznij od zapytania dzieci w co chciały by być przebrane i działaj :):)
Mam ten sam problem:( Szczerze to cale Halloween to dla mnie idiottyzm. Po co dzieciom w wieku przedszkolnym takie rzeczy do głowy wbijac. Osobiście nie uznaję te go świeta i zastanawiam sie czy w ogóle puścic chłopców na ten bal. Sami pewnie nie zrozumieją o co w tym tak naprawdę chodzi.
Bal karnawałowy, mikołajki to ok ale to całe Halloween porażka jak dla mnie.
Zgadzam się z tobą
eee a kiedy dzieciaczki będą się bawić :) Dla dzieciakow to jest fajna radocha. Nie ma nic złego w zabawie. Niekoniecznie trzeba niewiadomo jakie stroje wymyślać . Ja swoją córke ubrałam w swoją bluzę wyrozciąganą i przewiązałam kawałkiem lnianego sznurka, włosy natapirowałam.
Syn raz nie chciał się przebierać to namalowałam mu swoją kredką pajęczyne na oku i z oka spuszczał się na niteczce pajączek. Mieliśmy ubaw przy tych przebierankach i malowankach. To nie chodzi o to żeby nie wiadomo w co się ubrać i wiedzieć o co chodzi. Małe dzieciaki potrafia się śmiać z siebie a śmiech to zdrowie czyż tak nie jest ? W przedszkolach są organizowane przy tych balach fajne konkursy i zabawy to o to chodzi żeby zrobić coś innego.
morisek nie napisałś dla kogo ma być strój dziewczynki czy chłopaka i ile lat ?
Uważam, że powinniśmy propagować nasze, polskie zwyczaje i obrzędy a nie jak kopiowac z zachodu. Bo to powinno być jak przekaz - "Polacy nie gęsi i swój język mają".
Widać, że jesteśmy gorzej niż gęsi.
to propaguj jak Ci to szczęście przyniesie :)
Nie musisz byc złośliwa. Ja tylko wypowiedziałam własne zdanie. Mam do tego prawo?
nie jestem złośliwa przepraszam jeśli tak to odebrałaś. Zastanawia mnie jak do tego zamierzasz zmusić wszystkich. Piszesz propagujmy. Kto ma propagować ja, Ty ? Raczku pewnych rzeczy przywrócić już się nie da -, niestety.
Pozdrawiam
Masz racje, nie da sie. Ale pisząc propagujmy myslałam o rodzicach, bo to oni mają największy wpływ na kształtowanie postaw dziecka, społecznych, patriotycznych itp. Nie sądź, że się wymądrzam, po prostu tak uważam.
Moim zdaniem powinniśmy zachować polskość i wszystko co z tym związane. Pozdrawiam.
Ale jednocześnie dobrze by było, gdybyśmy byli otwarci na nowe, inne, obce....!!
Nie jedna Polska jest na świecie..Pozwólmy dzieciom poznawać obce tradycje i obyczaje...
Chłopczyk podoba mi się w stroju kowboja lub supermana... choć to powszechne, mi sie to podoba.. a dziewczynke za biedroneczke... :-))
Ja mam taki pomysl by zabronić urzadzania tego całego halułin.