Mam zamiar za 3 dni upiec to ciasto http://wielkiezarcie.com/recipe9781.html, napiszcie proszę czy blaszkę przed pieczeniem biszkoptu należy posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą? czy smarujemy i posypujemy sam spód? czy biszkopt piekłyście na termoobiegu czy bez? z jakim budyniem lepiej Wam smakuje? czy polewamy ciasto gorącą polewą czy trzeba chwilę odczekać, aż trochę ostygnie?proszę odezwijcie się:)
Użytkownik misiek_1 napisał w wiadomości: > Mam zamiar za 3 dni upiec to ciasto > http://wielkiezarcie.com/recipe9781.html, napiszcie proszę czy blaszkę > przed pieczeniem biszkoptu należy posmarować tłuszczem i posypać bułką
> tartą?
Posmaruj np.margaryną sam spód blaszki i posyp mąką, nie bułką tartą!
brzegi blaszki zostaw suche
>czy biszkopt piekłyście
> na termoobiegu czy bez?
Piecz na termoobiegu
>z jakim budyniem lepiej Wam smakuje?
Wierz mi nie ma różnicy czy użyjesz budyniu śmietankowego czy waniliowego.
>czy polewamy
> ciasto gorącą polewą czy trzeba chwilę odczekać, aż trochę
> ostygnie?
Poczekaj chwile aż polewa ostygnie ale nie całkowicie.Musi być płynna,zebyś mogła ją rozlać
Dzięki za odpowiedź, właśnie gdzieś mi się obiło o uszy, że trzeba posmarować sam spód blaszki, bo jeśli posmaruje się boki to wtedy nie wyrośnie, bo będzie się po nich ślizgał:)możesz mi napisać czy wstawiasz biszkopt do nagrzanego piekarnika czy do zimnego?
Mam zamiar za 3 dni upiec to ciasto http://wielkiezarcie.com/recipe9781.html, napiszcie proszę czy blaszkę przed pieczeniem biszkoptu należy posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą? czy smarujemy i posypujemy sam spód? czy biszkopt piekłyście na termoobiegu czy bez? z jakim budyniem lepiej Wam smakuje? czy polewamy ciasto gorącą polewą czy trzeba chwilę odczekać, aż trochę ostygnie?proszę odezwijcie się:)
http://wielkiezarcie.com/recipe9781.html
Użytkownik misiek_1 napisał w wiadomości:
> Mam zamiar za 3 dni upiec to ciasto
> http://wielkiezarcie.com/recipe9781.html, napiszcie proszę czy blaszkę
> przed pieczeniem biszkoptu należy posmarować tłuszczem i posypać bułką
> tartą?
Posmaruj np.margaryną sam spód blaszki i posyp mąką, nie bułką tartą!
brzegi blaszki zostaw suche
>czy biszkopt piekłyście
> na termoobiegu czy bez?
Piecz na termoobiegu
>z jakim budyniem lepiej Wam smakuje?
Wierz mi nie ma różnicy czy użyjesz budyniu śmietankowego czy waniliowego.
>czy polewamy
> ciasto gorącą polewą czy trzeba chwilę odczekać, aż trochę> ostygnie?
Poczekaj chwile aż polewa ostygnie ale nie całkowicie.Musi być płynna,zebyś mogła ją rozlać
Dzięki za odpowiedź, właśnie gdzieś mi się obiło o uszy, że trzeba posmarować sam spód blaszki, bo jeśli posmaruje się boki to wtedy nie wyrośnie, bo będzie się po nich ślizgał:)możesz mi napisać czy wstawiasz biszkopt do nagrzanego piekarnika czy do zimnego?
Nie robiłam jeszcze tego ciasta ale prawie wszystkie piecze się tak samo.
Oczywiście wstawiam do nagrzanego.
i pamiętaj,żeby nie posypywać blaszek bułką tartą.Posypuj tym z czego jest zrobione ciasto
Dzięki, że rozwiałaś wszystkie moje wątpliwości, teraz tylko brać się za pieczenie:)pozdrawiam!!!
Powodzenia
Również pozdrawiam!
robilam , pracochlonne ale przepyszne