O nie!!! Chciałam oddać głos dzisiaj i otrzymałam komunikat, że w tym dniu już głosowałam. Jak to możliwe? Przecież nic takiego nie miało miejsca. Doskonale wiem, ze można głosować tylko raz dziennie. Jednak w tym przypadku, to się nie sprawdziło :-( Czemu?
Heja! Pomoglabym bardzo chetnie Tobie na wygranie kuchni z Ikea, gdyby ten projekt byl tego wart. Narazie widze tylko szafki i puste miejsce na przyklad na piekarnik. Widze kuchnie /projekt bez fantazji, bez radosci, bez zadnej wizji......Przykro mi , ale nie bede glosowac tylko dla samego glosowania w imie solidarnosci wz-towej. Pozdrawiam!
Tineczko ,a czy ty nie widzisz,ze ta kuchnia jest raczej mala i nieustawna,na kazdej scianie jest cos na jednej okno,na drugiej drzwi i na trzeciej tez chyba drzwi sa.Pomieszczenie nie jest z gumy,nie da sie go rozciagnac. Ja kiedys mialam kuchnie nawet spora,ale na kazdej scianie cos bylo,na jednej drzwi wejsciowe bardzo szerokie i dosc spore,bo to byl stary dom,na drugiej bardzo szerokie okno,na trzeciej drzwi do spizarki,a na czwartej wejscie do pokoju,graniczylo z cudem ,zeby dopasowac tak aby,jako tako ta kuchnia wygladala. Inne moje mieszkanie,kuchnia w bloku,malenka,nieustawna.Drzwi wejsciowe,a na wprost ogromniaste okno,nie wiem po jaka cholere,takie duze,Piec byl gazowy i przylaczenie jakos tak na samym srodku niefortunnie,po prawej stronie pieca zmiescila sie szafka ze zlewozmywakiem,natomiast po lewj ,byla dosc spora luka,ale na szafke za mala,tak budowano bloki w PRL-u i kladli rurki gdzie popadlo,nie patrzeli na to czy bedzie to funkcjonalne,moje poprzednie meble kuchenne,sie tam nie zmiescily,czesc stala w spizarce,bo cale szczescie w tym mieszkaniu tez bala mala spizarka.
To ,ze ci sie projekt nie podoba,masz do tego pelne prawo,ale zauwaz,ze jest nieustawna,tak jak wyzej pisalam,tam nie ma prawie ani jednej sciany wolnej,zeby kuchnia mogla byc w calosci i fajnie wygladac.
Aleksandro , mialam na mysli brak jakiejkolwiek przytulnosci tego projektu, a nie to, ze kuchnia jest nieustawna. Zobacz na inne projekty zgloszone do konkursu. Sciany pokolorowane, podloga polozona, doniczki z kwiatami, jakies inne drobiazgi rowniez. Calosc projektu cieszy oko. W tym projekcie widze goly beton i zero fantazji, niestety.
Tineczko nie musisz. Szkoda, że nie przyszło Ci na myśl, że w projekcie są tylko rzeczy standardowe, z katalogu, a tego co musi być w tej kuchni na wymiar poprostu sie nie da w programie IKEA umieścić. Piekarnik jest, dolicza sie do ceny projektu, ale się nie wyświetla. Fajnie, że ty masz zawsze wszytko na odpowiednim miejscu, pełne zycia i radości. Ja mam dom do którego muszę się w prowadzić jeśli chce podjąć nowa pracę, mam 4 ściany na których są 3x drzwi i jedno okno, przyłącza których nie da sie przenieść itrd, w dodatku sytuację finansowa taką któa nie pozwa mi kupić sobie kuchni za kilka czy kilkanaście tys.
Nie musisz głosować - cały ten konkurs traktujemy z mężem jako dobrą zabawę i najbardziej liczy się dla nas wsparcie jakie dostajemy od ludzi a nie to czy IKEA zrobi nam kuchnię. Zrobimy ją sobie sami, ze zwykłej najtańszej płyty, nam sie będzie podobać, Tobie nie musi.
Nie zrozumialas co mialam na mysli. Projekt na konkurs ma byc kuchnia Twojego marzenia. Wstawienie piekarnika nic nie kosztuje, zaprojektowanie kolorow jest rowniez za darmo. Mam na mysli, ze moglas przylozyc wiecej trudu i fantazji chcac brac udzial w konkursie. Zreszta chyba widzisz jakie projekty maja najwiecej glosow? Napisalam swoja szczera opinie o projekcie. Wiem, ze nie musze glosowac, bo glosowac bede tylko na cos co mnie osobiscie sie spodoba. Pozdrawiam.
Napisze jeszcze raz, piekarnik jest tylko przez błąd programu sie nie wyświetla. To nie jest kuchnia moich marzeń tylko kuchnia mojej konieczności. BTW a ściany będą białe.
A i jeszcze jedno - projekt który wygra jest realizowany w zakresie wyposażenia dokładnie tak jak został zaprojektowany do kwoty 10 000zł.
Oki i podloga bedzie rowniez biala? Ciekawe dlaczego w innych projektach piekarnik jest na miejscu? Jak masz dopracowany projekt co do zlotowki, to zycze powodzenia i wygrania !
Tineczko popatrz na to inaczej. Oczywiście masz prawo mieć takie zdanie jakie masz i nie zagłosować. Dziewczyna poprosiła nas o pomoc, a nie ocenianie czy nam sie ta kuchnia podoba czy nie.. Jeśli jej sie podoba a myślę, że tak skoro sobie taką wymyśliła to jest najważniejsze. Ja zagłosowałam :):) I głosuję codziennie bo jeśli mogę komuś pomóc tak małym kosztem to czemu nie :):)
Oj, to tylko czwarte miejsce (póki co). A może trzeba poprosić o pomoc swoich znajomych i rozpędzić tę maszynę? Przecież my jesteśmy w tym bardzo dobrzy, prawda? Wiele razy pokazaliśmy, że potrafimy wspólnie coś zdziałać.
Witajcie IKEA dziś usuneła z konkursu wszytkie projekty z liczbą głosów powyżej 2000. Z bardzo lakonicznym uzasadnieniem ze sposób oddawania głosów był inny niż ten którzy założyli twórcy konkursu. ...
Odcinając sie od sytuacji chciała bym Wam bardzo podziękować wszystkim za wsparcie i pomoc. Było to i jest nadal dla mnie bardzo ważne. Dzięki :)
Dzięki :) To "kibicowanie" jest cenniejsze niż ta kuchnia. mam teraz dość ciężki okres i energia którą dostałam od ludzi przy okazji tego konkursu bardzo mi pomogła.
Nie wiem czy zażalenie ale mam ochotę im taki tekst wysłać (parafrazując to co napisali do mnie:
Szanowny Koordynatorze Konkursu, nie rozumiem wprawdzie, w którym miejscu moje postępowanie było nieuczciwe, rozumiem za to reakcję 2230 moich znajomych, którzy głosowali na mój projekt: żaden z nich nie kupi w Ikei już nigdy nawet świeczki. Mam nadzieję, że zdobyte w konkursie doświadczenie pozwoli Szanownemu Koordynatorowi uniknąć w przeszłości tego rodzaju błędów.
Skoro zwalasz na pogodę, to pewnie będziesz miał wybaczone
Wiadomo, że tylu znajomych raczej nikt nie ma, ale przecież pozwolili głosować raz na dobę więc mogli się liczyć z dużą ilością głosów. Właścicielka projektu nikogo nie zmuszała do głosowania. Zaproponowała nam "zabawę" w Jej "walce" o kuchnię a organizatorzy zakwestionowali to. Nie bardzo wiem na jakiej podstawie zdyskwalifikowali te osoby z ilością głosów ponad 2.000. Czy to oznacza, że Ci, którzy mają 1.800 nie korzystali z pomocy różnych forum...? Coś mi tu nie paskuje.
Faktem jest jedynie to, że nie bardzo można wspominać o tak licznej grupie znajomych, bo to jest jedynie ilość oddanych głosów.
Wiesz ILEA sama w zakładce zasady napisała "zaproś znajomych do głosowania" defininicji znajomych nie podano. Wiadomo przecież że konkurs ma na celu rozpropagowanie ich programu do projektowania kuchni.
Zresztą nie ważne miło jest wiedzieć, że ludzie potrafią sie zjednoczyć i zrobić coś dla kogoś bezinteresownie i to jest chyba najważniejsze.
Masakra to jakaś do gazety bym jeszcze napisała. Ja jestem poważnie oburzona tym faktem żeby moje codzienne głosowanie poszło na marne. Opisz swoją sytuację do jakieś lokalnej gazety trzeba zrobić skandal !!
Konkurs nadal istnieje co Ci napisali dlaczego Twój projekt nie może wziąźć udziału w konkursie ? -to skandal jakiś. Weszłam teraz na ich stronę i widzę projekty które mają poniżej 2000 głosów o co chodzi ? Na stronie nie ma meila do nich możesz mi go podesłać. Nie nalezy podwijać ogona pod siebie. To są oszuści dla mnie myślę że prasa się tym zainteresuje.
Aguś napisali dokładnie tak: Witam, dziękujemy za udział w konkursie IKEA "Kuchnia jak marzenie".
Formę przyznawania nagrody głównej wybraliśmy licząc na uczciwość użytkowników biorących udział w konkursie. Jesteśmy zmuszeni zdyskwalifikować Pańską pracę z konkursu, gdyż sposób zdobywania głosów jest niezgodny z założeniami konkursu.
Ideą akcji „Kuchnia jak marzenie" jest nie tylko możliwość wygrania atrakcyjnej nagrody, ale również pokazanie użyteczności programu do planowania IKEA HOME PLANNER. Mamy nadzieję, że zdobyta wiedza przy projektowaniu kuchni przyda się Państwu w przeszłości.
Z poważaniem Koordynator Konkursu
Nie ma wyjaśnienia co jest niezgodne, ale regulamin jest tak skonstruowany, że zadne odwołanie nie ma sensu, zastrzegli sobie możliwość wyrzucania projektów. Poza tym zapisy jednego punktu w regulaminie wykluczają drugi. Myślę że na szarpanie z nimi szkoda czasu.
Ja bym tego tak nie zostawiła poprosiła o wyjaśnienie dlaczego i nagłosniła tą sprawę. Czytałam regulamin nie określa on jasno kto może a kto nie może na Ciebie głosować. Napisz że masz wielu znajomych którzy zaangażowali swoich znajomych w głosowaniu na Ciebie i nie zostawisz tego gdyż TY i Twoi znajomi czujecie się oszukani.
Aggusiu, w przypadku konkursów internetowych jest to moim zdaniem "walka z wiatrakami". Ja osobiście nie ufam i z góry zakładam, że jest to w znacznym stopniu forma nieuczciwej reklamy. Może to zabrzmi trochę głupio, ale mi przychodzi w takich chwilach do głowy, że projekty, które wygrają będą własnością organizatora konkursu więc główna nagroda i tak nie zostanie wydana. Szkoda czasu i nerwów. Zakładam, że umowa została skonstruowana tak, aby zabezpieczyć organizatora.
Zgadzam się z tym, że jest to przede wszystkim reklama. Dlatego też reklamodawca namawia do reklamowania konkursu wśród znajomych. Nie sądzę jednak, by 10 tys. to była jakaś istotna kwota w funduszu reklamowym takiej firmy. Koordynator konkursu też byłby głupcem, gdyby ryzyzykował dla takiej kwoty manipulując wynikami. Chociaż doświadczenie uczy, że nawet 300 zł kusi co niektórych prawych posłów.
Moim zdaniem jest odwrotnie. Tym razem zarządzający postanowił potraktować konkurs poważnie, wykrył czyjeś nadużycia (np. masowe głosowania przez proxy) i ukarał hurtem nie wdając się w to "kto zaczął" i kto głosował.
Moooooże...? Tylko czy wykluczenie czterech osób można potraktować jako hurtowe załatwienie sprawy? Myślę, że jednak bardzo nieprofesjonalnie postąpili nie wnikając kto naprawdę postępował nieuczciwie. Z góry założyli, że Ci, co mają mniej, niż 2000 głosów (np. 1800) zostają. A co, jeśli te osoby za jakiś czas będą miały zaskakująco dużą ilość oddanych głosów...? Moim zdaniem wszyscy będą się starali namówić znajomych i będzie to wyglądało dokładnie tak samo. Jeśli nie chce im sie poświęcić czasu na analizę, to ie powinni w ten sposób postępować. Takie postępowanie może być krzywdzące.
Wydaje mi się, że cztery, bo tyle projektów miało ową magiczną liczbę przekraczającą dwa tysiące. Ale 100% pewności nie mam.Autorka wątku napisała: "IKEA dziś usuneła z konkursu wszytkie projekty z liczbą głosów powyżej 2000".
Witajcie :)
Tym razem ja poproszę o pomoc :)
Pomóżcie mi wygrać kuchnię :)
http://promocje.ikea.pl/kuchniajakmarzenie/projekt/4cc9f61718674.html
Zagłosowałam :)
Dzięki :*
Akcja trwa do 25.11.2010
Z jednego komputera można oddac jeden głos dziennie.
Zagłosowałam
proszę bardzo powodzenia :)
Zagłosowałam. Powodzenia.
Juz jutro tez oddam glosik:)
zrobione...powodzenia...pozdrawiam.!
Głos oddany;-)
Głos oddany! Trzymam kciuki za wygraną! Pozdrawiam
Proszę bardzo, mój głos 27 :) Powodzenia.
Głos oddałam! Powodzenia!
Wygrasz na pewno :)
Kod wpisany,poleciało ...
Jesteście niesamowici :)
Dzięki
Głos oddany, powodzenia.
Zagłosowane!
głos oddany.powodzenia
Zapomiałam dopisac, ze żeby głos się liczył trzeba wpisać kod z obrazka.
:)
49
Powodzenia!
54
56 Pozdrawam !
prosze bardzo zaglosowalam i zycze powodzenia :)
Mój głos 60.
70,Głosik oddany:)Powodzenia
zrobione:)
klikniete
Głos oddany:)
:):):)
Dzięki ogromne
To strasznie stresujące jest nie wiem jak ja do tego 25 listopada wytrzymam :)
Głos oddany. Życzę powodzenia i trzymam kciuki
Zrobione-)
Dzięki
mam nadzieję, że pomogłam :) ... bo zagłosowałam
Pewnie że pomogłaś :)
205- 4 miejsce, jest szansa, konkurs trwa do 25.11., przy waszym wsparciu może się udać :)
O nie!!! Chciałam oddać głos dzisiaj i otrzymałam komunikat, że w tym dniu już głosowałam. Jak to możliwe? Przecież nic takiego nie miało miejsca. Doskonale wiem, ze można głosować tylko raz dziennie. Jednak w tym przypadku, to się nie sprawdziło :-( Czemu?
Możesz głosować co 24 godz. Ostatnio głosowałaś o 13:49:43 . Po tej godz powinno się Tobie udać.
O! O tym nie pomyślałam. Ale gapa ze mnie
Dziękuję.
Ja tez o tym nie pomyślałam :)
213
220 ...
Sukces murowany :)
:)
238 :)
265:)
316 Pozdrawiam !
zagłosowane, mój głos był 371
Heja!
Pomoglabym bardzo chetnie Tobie na wygranie kuchni z Ikea, gdyby ten projekt byl tego wart. Narazie widze tylko szafki i puste miejsce na przyklad na piekarnik. Widze kuchnie /projekt bez fantazji, bez radosci, bez zadnej wizji......Przykro mi , ale nie bede glosowac tylko dla samego glosowania w imie solidarnosci wz-towej.
Pozdrawiam!
Tineczko ,a czy ty nie widzisz,ze ta kuchnia jest raczej mala i nieustawna,na kazdej scianie jest cos na jednej okno,na drugiej drzwi i na trzeciej tez chyba drzwi sa.Pomieszczenie nie jest z gumy,nie da sie go rozciagnac.
Ja kiedys mialam kuchnie nawet spora,ale na kazdej scianie cos bylo,na jednej drzwi wejsciowe bardzo szerokie i dosc spore,bo to byl stary dom,na drugiej bardzo szerokie okno,na trzeciej drzwi do spizarki,a na czwartej wejscie do pokoju,graniczylo z cudem ,zeby dopasowac tak aby,jako tako ta kuchnia wygladala.
Inne moje mieszkanie,kuchnia w bloku,malenka,nieustawna.Drzwi wejsciowe,a na wprost ogromniaste okno,nie wiem po jaka cholere,takie duze,Piec byl gazowy i przylaczenie jakos tak na samym srodku niefortunnie,po prawej stronie pieca zmiescila sie szafka ze zlewozmywakiem,natomiast po lewj ,byla dosc spora luka,ale na szafke za mala,tak budowano bloki w PRL-u i kladli rurki gdzie popadlo,nie patrzeli na to czy bedzie to funkcjonalne,moje poprzednie meble kuchenne,sie tam nie zmiescily,czesc stala w spizarce,bo cale szczescie w tym mieszkaniu tez bala mala spizarka.
To ,ze ci sie projekt nie podoba,masz do tego pelne prawo,ale zauwaz,ze jest nieustawna,tak jak wyzej pisalam,tam nie ma prawie ani jednej sciany wolnej,zeby kuchnia mogla byc w calosci i fajnie wygladac.
Masz rację Aleksandro, w kuchni będą jeszcze dodatkowe półki i blat pod okne, ale to musi być na wymiar, a tego niestety program IKEA nie przewiduje.
Aleksandro , mialam na mysli brak jakiejkolwiek przytulnosci tego projektu, a nie to, ze kuchnia jest nieustawna. Zobacz na inne projekty zgloszone do konkursu. Sciany pokolorowane, podloga polozona, doniczki z kwiatami, jakies inne drobiazgi rowniez. Calosc projektu cieszy oko. W tym projekcie widze goly beton i zero fantazji, niestety.
Tineczko nie musisz.
Szkoda, że nie przyszło Ci na myśl, że w projekcie są tylko rzeczy standardowe, z katalogu, a tego co musi być w tej kuchni na wymiar poprostu sie nie da w programie IKEA umieścić. Piekarnik jest, dolicza sie do ceny projektu, ale się nie wyświetla. Fajnie, że ty masz zawsze wszytko na odpowiednim miejscu, pełne zycia i radości. Ja mam dom do którego muszę się w prowadzić jeśli chce podjąć nowa pracę, mam 4 ściany na których są 3x drzwi i jedno okno, przyłącza których nie da sie przenieść itrd, w dodatku sytuację finansowa taką któa nie pozwa mi kupić sobie kuchni za kilka czy kilkanaście tys.
Nie musisz głosować - cały ten konkurs traktujemy z mężem jako dobrą zabawę i najbardziej liczy się dla nas wsparcie jakie dostajemy od ludzi a nie to czy IKEA zrobi nam kuchnię. Zrobimy ją sobie sami, ze zwykłej najtańszej płyty, nam sie będzie podobać, Tobie nie musi.
Nie zrozumialas co mialam na mysli. Projekt na konkurs ma byc kuchnia Twojego marzenia. Wstawienie piekarnika nic nie kosztuje, zaprojektowanie kolorow jest rowniez za darmo. Mam na mysli, ze moglas przylozyc wiecej trudu i fantazji chcac brac udzial w konkursie. Zreszta chyba widzisz jakie projekty maja najwiecej glosow?
Napisalam swoja szczera opinie o projekcie. Wiem, ze nie musze glosowac, bo glosowac bede tylko na cos co mnie osobiscie sie spodoba.
Pozdrawiam.
Napisze jeszcze raz, piekarnik jest tylko przez błąd programu sie nie wyświetla. To nie jest kuchnia moich marzeń tylko kuchnia mojej konieczności. BTW a ściany będą białe.
A i jeszcze jedno - projekt który wygra jest realizowany w zakresie wyposażenia dokładnie tak jak został zaprojektowany do kwoty 10 000zł.
Oki i podloga bedzie rowniez biala? Ciekawe dlaczego w innych projektach piekarnik jest na miejscu? Jak masz dopracowany projekt co do zlotowki, to zycze powodzenia i wygrania !
Bo w innych projektach piekarnik jest z serii nowoczesnych i ten się pokazuje, u mnie jest stylizowany i się niestety ie wyświetla.
Tineczko popatrz na to inaczej. Oczywiście masz prawo mieć takie zdanie jakie masz i nie zagłosować. Dziewczyna poprosiła nas o pomoc, a nie ocenianie czy nam sie ta kuchnia podoba czy nie.. Jeśli jej sie podoba a myślę, że tak skoro sobie taką wymyśliła to jest najważniejsze. Ja zagłosowałam :):) I głosuję codziennie bo jeśli mogę komuś pomóc tak małym kosztem to czemu nie :):)
Aggusiu, wytlumaczylam wyzej :)
rozumiem :)
Głos oddany:)
391, powodzenia!
tez bym chciala nowe meble wiec moze chociaz Ty bedziesz miala ;)
458 :)
dzisiaj też poszło 485 głos
512
559
560
568
643 :)
656:)
679
+1
Dziękuję Wam bardzo za wsparcie i pozytywną energię :)
klikam codziennie-powodzenia
695
748
Głos oddany
Powodzenia!
poszło 767 głos
795 :-)
801 :)
1086
1093
1096 !
1107...:)
Zaglosowalam.
1114 :)
Będzie Twoja :)
Kolejny oddany
1136
Niech dziewczyna wygra!
A w domu też "kliknę". A co!
1143
1152
Dzięki :)
+1
1310
1648 :)
1659
glos oddany
pozdrawiam
1674
1676
:)) 1712 !
1720
Oj, to tylko czwarte miejsce (póki co). A może trzeba poprosić o pomoc swoich znajomych i rozpędzić tę maszynę? Przecież my jesteśmy w tym bardzo dobrzy, prawda?
Wiele razy pokazaliśmy, że potrafimy wspólnie coś zdziałać.
:) Ja już wszytkie możliwości wykorzystałam :(
1750
Wczesniej kliknęłam szybciutko z pracy a teraz jeszcze jeden głos z domu.
1752
1776
1936
1937
1973 ...
1982 :)
1984
Data mojego urodzenia :-)
2049
2058 z drugiego komputera
2063 :)
2070
2089
2099
Przed chwila zaglosowalam, zycze Ci wygrania
Oddalam glosy,powodzenia zycze
Dzieki wam bardzo :)
Zagłosowałam
Powodzenia :)
2173 Yes,Yes,Yes :)
2176
2179
2187...:)
2188
2210:)
2222
2223
Późno ale zagłosowałam:)
2232 głos:) Powodzenia
Witajcie IKEA dziś usuneła z konkursu wszytkie projekty z liczbą głosów powyżej 2000. Z bardzo lakonicznym uzasadnieniem ze sposób oddawania głosów był inny niż ten którzy założyli twórcy konkursu.
...
Odcinając sie od sytuacji chciała bym Wam bardzo podziękować wszystkim za wsparcie i pomoc. Było to i jest nadal dla mnie bardzo ważne. Dzięki :)
szkoda bo bardzo Ci kibicowałam i głosowałam.
Pozdrawiam
Dzięki :) To "kibicowanie" jest cenniejsze niż ta kuchnia.
mam teraz dość ciężki okres i energia którą dostałam od ludzi przy okazji tego konkursu bardzo mi pomogła.
To wspaniale, że umiałaś na to tak spojrzeć. Uściski i dużo serdeczności
:):):) zabawa była fajna :)
Mówi się trudno:) Jeszcze nie raz będzie okazja, głowa do góry:)
Szkoda:(
Przykro mi
To okropne i niesprawiedliwe. Wciągnęło mnie to. Może złożysz zażalenie? Czyli zwykła ściema
Nie wiem czy zażalenie ale mam ochotę im taki tekst wysłać (parafrazując to co napisali do mnie:
Szanowny Koordynatorze Konkursu,
nie rozumiem wprawdzie, w którym miejscu moje postępowanie było nieuczciwe, rozumiem za to reakcję 2230 moich znajomych, którzy głosowali na mój projekt: żaden z nich nie kupi w Ikei już nigdy nawet świeczki.
Mam nadzieję, że zdobyte w konkursie doświadczenie pozwoli Szanownemu Koordynatorowi uniknąć w przeszłości tego rodzaju błędów.
Z poważaniem...
Będą mieli tylko ubaw. Założę się, że już oni policzyli ilu tych "znajomych" było. Tak przy okazji to był konkurs na ilość "znajomych":?
Skoro zwalasz na pogodę, to pewnie będziesz miał wybaczone
Wiadomo, że tylu znajomych raczej nikt nie ma, ale przecież pozwolili głosować raz na dobę więc mogli się liczyć z dużą ilością głosów. Właścicielka projektu nikogo nie zmuszała do głosowania. Zaproponowała nam "zabawę" w Jej "walce" o kuchnię a organizatorzy zakwestionowali to. Nie bardzo wiem na jakiej podstawie zdyskwalifikowali te osoby z ilością głosów ponad 2.000. Czy to oznacza, że Ci, którzy mają 1.800 nie korzystali z pomocy różnych forum...? Coś mi tu nie paskuje.
Faktem jest jedynie to, że nie bardzo można wspominać o tak licznej grupie znajomych, bo to jest jedynie ilość oddanych głosów.
Dokładnie.Dużo oddanych głosów, a nie 2 tyś znajomych
Wiesz ILEA sama w zakładce zasady napisała "zaproś znajomych do głosowania" defininicji znajomych nie podano. Wiadomo przecież że konkurs ma na celu rozpropagowanie ich programu do projektowania kuchni.
Zresztą nie ważne miło jest wiedzieć, że ludzie potrafią sie zjednoczyć i zrobić coś dla kogoś bezinteresownie i to jest chyba najważniejsze.
Pogoda się poprawiła, więc nie będę ciągnął tematu, pozwolisz:) Powodzenia w następnym konkursie. Szczerze.
Nie ciągnij. nie wiem o co Ci chodziło poprzednio ale szczerze nie ma to dla mnie znaczenia. Pozdrawiam.
Możesz spróbować tak napisać. Ja i tak nie kupuję u nich bo nie ma koło mnie ich sklepu:D
Przed wysłaniem zwróć uwagę na literówkę w słowie "przeszłości". Jak sądzę chciałaś napisać "przyszłości".
Zdecydowanie ;) Dzięki :*
Masakra to jakaś do gazety bym jeszcze napisała. Ja jestem poważnie oburzona tym faktem żeby moje codzienne głosowanie poszło na marne. Opisz swoją sytuację do jakieś lokalnej gazety trzeba zrobić skandal !!
Konkurs nadal istnieje co Ci napisali dlaczego Twój projekt nie może wziąźć udziału w konkursie ? -to skandal jakiś. Weszłam teraz na ich stronę i widzę projekty które mają poniżej 2000 głosów o co chodzi ? Na stronie nie ma meila do nich możesz mi go podesłać. Nie nalezy podwijać ogona pod siebie. To są oszuści dla mnie myślę że prasa się tym zainteresuje.
Aguś napisali dokładnie tak:
Witam,
dziękujemy za udział w konkursie IKEA "Kuchnia jak marzenie".
Formę przyznawania nagrody głównej wybraliśmy licząc na uczciwość użytkowników biorących udział w konkursie.
Jesteśmy zmuszeni zdyskwalifikować Pańską pracę z konkursu, gdyż sposób zdobywania głosów jest niezgodny z założeniami konkursu.
Ideą akcji „Kuchnia jak marzenie" jest nie tylko możliwość wygrania atrakcyjnej nagrody, ale również pokazanie użyteczności programu do planowania IKEA HOME PLANNER. Mamy nadzieję, że zdobyta wiedza przy projektowaniu kuchni przyda się Państwu w przeszłości.
Z poważaniem
Koordynator Konkursu
Nie ma wyjaśnienia co jest niezgodne, ale regulamin jest tak skonstruowany, że zadne odwołanie nie ma sensu, zastrzegli sobie możliwość wyrzucania projektów. Poza tym zapisy jednego punktu w regulaminie wykluczają drugi. Myślę że na szarpanie z nimi szkoda czasu.
Ja bym tego tak nie zostawiła poprosiła o wyjaśnienie dlaczego i nagłosniła tą sprawę. Czytałam regulamin nie określa on jasno kto może a kto nie może na Ciebie głosować. Napisz że masz wielu znajomych którzy zaangażowali swoich znajomych w głosowaniu na Ciebie i nie zostawisz tego gdyż TY i Twoi znajomi czujecie się oszukani.
Aggusiu, w przypadku konkursów internetowych jest to moim zdaniem "walka z wiatrakami". Ja osobiście nie ufam i z góry zakładam, że jest to w znacznym stopniu forma nieuczciwej reklamy. Może to zabrzmi trochę głupio, ale mi przychodzi w takich chwilach do głowy, że projekty, które wygrają będą własnością organizatora konkursu więc główna nagroda i tak nie zostanie wydana. Szkoda czasu i nerwów. Zakładam, że umowa została skonstruowana tak, aby zabezpieczyć organizatora.
Masz rację smakosiu.
Zgadzam się z tym, że jest to przede wszystkim reklama. Dlatego też reklamodawca namawia do reklamowania konkursu wśród znajomych. Nie sądzę jednak, by 10 tys. to była jakaś istotna kwota w funduszu reklamowym takiej firmy. Koordynator konkursu też byłby głupcem, gdyby ryzyzykował dla takiej kwoty manipulując wynikami. Chociaż doświadczenie uczy, że nawet 300 zł kusi co niektórych prawych posłów.
Moim zdaniem jest odwrotnie. Tym razem zarządzający postanowił potraktować konkurs poważnie, wykrył czyjeś nadużycia (np. masowe głosowania przez proxy) i ukarał hurtem nie wdając się w to "kto zaczął" i kto głosował.
Moooooże...? Tylko czy wykluczenie czterech osób można potraktować jako hurtowe załatwienie sprawy? Myślę, że jednak bardzo nieprofesjonalnie postąpili nie wnikając kto naprawdę postępował nieuczciwie. Z góry założyli, że Ci, co mają mniej, niż 2000 głosów (np. 1800) zostają. A co, jeśli te osoby za jakiś czas będą miały zaskakująco dużą ilość oddanych głosów...? Moim zdaniem wszyscy będą się starali namówić znajomych i będzie to wyglądało dokładnie tak samo. Jeśli nie chce im sie poświęcić czasu na analizę, to ie powinni w ten sposób postępować. Takie postępowanie może być krzywdzące.
Tylko czterech? Ostatnio widziałem, że wygrywał projekt z kwiatkami doniczkowymi tuż przy palniku kuchni. Durne konkursy, durne zasady.
Wydaje mi się, że cztery, bo tyle projektów miało ową magiczną liczbę przekraczającą dwa tysiące. Ale 100% pewności nie mam.Autorka wątku napisała: "IKEA dziś usuneła z konkursu wszytkie projekty z liczbą głosów powyżej 2000".
Takie dziadostwo to tylko u nas, bo jak to nazwać ?! ...Tfu ...
Chęci ogromne, chcieliśmy pomóc, no cóż ...
Pozdrawiam :)
Oj, jaka szkoda :-(