Forum

Rozmowy wolne i frywolne

O kuchnia!

• Autor: Zośka Data: 2010-10-30 22:46:41

Mam ogromną prośbę do użytkowników mebli kuchennych firmy BRW (Black Red White). Napiszcie proszę jak meble tej firmy znoszą Waszą aktywność w kuchni.
       Pytam, bo jestem tuż przed podpisaniem umowy z tą firmą. Czytałam różne fora z wyszukiwarki i opinie sa negatywne. Wiem jednak, że nie można ufać tym opiniom, bo w większości mogą to być opinie od konkurencji. Dlatego, jesli masz doświadczenia z BRW, proszę napisz kilka słów.
       A może masz firmę godną polecenia? Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję.

• Autor: agus2404 Data: 2010-10-30 23:02:14

A skąd jesteś Zośka..?? Bo chętnie bym Ci poleciła kuchmistrzów z Mysłowic.. Jeno nie wiem, czy nie za daleko będziesz miała :D
    (BRW w kuchni akurat nie mam..)

• Autor: Zośka Data: 2010-10-30 23:15:21

Grójec. Wiem jednak,że transport to dla wielu firm nie problem. Jutro wybiorę się jeszcze na giełdę w Słomczynie k/Grójca, bo tam przyjeżddżają przedstawiciele róznych firm ze swoimi ekspozycjami.

• Autor: agus2404 Data: 2010-10-30 23:39:44

No to chyba jednak za daleko :D

• Autor: małgoska Data: 2010-10-31 20:03:27

Nie mam coprawda mebli kuchennych ale mam pokojowe i z całym sercem nie poleciłabym ich nikomu.

• Autor: as Data: 2010-10-31 22:15:54

Też mam w pokoju i szuflady to porażka.

• Autor: jaska2503 Data: 2010-11-01 11:11:15

Nie znam nikogo kto ma meble z tej firmy,więc nie dam zbyt konkretnej odpowiedzi.Tylko gdy je kiedyś oglądałam to nie przypadły mi do gustu.
    Z całym sercem mogę polecić firmę z Radomska( pozostał mi tylko nr telefonu).Mają sieć hurtowni po kraju i transport nie sprawia im kłopotu.Tam zamawiałam meble kuchennne ,do łazienki i dużą szafę.Niektórzy się dziwią,bo w okolicy jest wiele zakładów produkujących meble,a ja wybrałam z tak daleka.Nie żałuję i po 4 lata użytkowania nie mam zastrzeżeń.Znajomi ,którzy pracują w tej branży chwalili wykonanie i cenę.
    Więcej informacji udzielę na pw lub gg jak Cię interesuje,bo nie chcę być oskarżona o reklamowanie(nie wiem jak to konkretnie się nazywa)

• Autor: a. Data: 2010-11-01 16:17:08

Ja bym poprosiła na gg albo pw (gg 9963784) a pamiętasz nazwę firmy?

• Autor: Zośka Data: 2010-11-01 19:02:06

Hmmm, no i wszystko jasne! Można stwierdzić, że niewielu WŻ-towiczów  ma w kuchni meble BRW, a to znaczy....., że zaczęłam się zastanawiać nad tym co robię. Opinie o BRW są złe, nie ma dobrych, więc po co brnąć dalej tą ścieżką?
       W niedzielę byłam na giełdzie w Słomczynie i rozmawiałam z kilkoma producentami mebli....z Radomska. Okazuje się, że można kupić to samo za 3/4 ceny. Mówię to samo, ponieważ wzornictwo, projekty, a nawet zdjęcia jakimi się posługuje BRW i inne firmy są często identyczne. Jestem zdecydowana zdac się na mniej rozreklamowaną firmę.
       Dziękuję za opinie i chęci pomocy. Jasiu, Twoją kuchnię znam ze zdjęć już jakiś czas i zawsze mi się podobała. Chętnie skontaktowałabybm się z ludźmi, którzy ją wykonali.

• Autor: Dorotaxx Data: 2010-11-01 20:15:49

Mam kuchnie z BRW.Podobna jest do tej http://www.akcesoria-meblowe.eu/a/brw_mielec/portal/meble_kuchenne_portal.jpg

Jestem bardzo zadowolona.

Jedyny mankament to taki,że od czasu do czasu łamią się lub odrywają uczwyty od szafek.

• Autor: marcicha Data: 2010-11-02 19:45:09

Zośka, moja mama ma meble tej firmy w salonie, powiem Ci, że porażka, po 5 latach użytkowania padły prowadnice w szufladach, padają też zawiasy. Zauważ, że kuchennne meble częściej użytkujesz, niż meble "salonowe". Ja polecam firmę w Chobocie, mają filię w Wawie na Bartyckiej, ale tani nie są, niesterty, za to jakość mebli pierwsza klasa!! Jestem choleryczką i nie raz trzaskałam szafkami, żadna nie ucierpiała! ;))

• Autor: Dorotaxx Data: 2010-11-02 20:18:31

Użytkownik marcicha napisał w wiadomości:
    > Zośka, moja mama ma meble tej firmy w salonie, powiem Ci, że porażka,
    > po 5 latach użytkowania padły prowadnice w szufladach, padają też zawiasy.

No to wszystko przede mną bo meble z BRW mam dopiero 3 lata

Fajna perspektywa

• Autor: agula.rs Data: 2010-11-03 06:17:14

meble z BRW mam w sypialni - wielką i pomiestną szafę i powiem tylko jedno słowo rewelacja
    co to mebli kuchennych też się zastanawiałam już bardzo poważnie, ale wybrałam z firmy Bodzio - a wiele fajniejsze (fakt, że droższe)

Przejdź do pełnej wersji serwisu