Forum

Kuchenne porady

Piekarnik przenośny

• Autor: BEATA55555 Data: 2010-11-02 16:20:35

Chcę kupić elektryczny piekarnik przenośny (ale nie okrągły prodziż), taki z otwieranymi drzwiczkami. Zależy mi aby mieściła się do niego duża blacha. Może kochani ktoś z Was coś poleci.   

• Autor: kasiadzida Data: 2010-11-02 18:43:03

http://allegro.pl/nowy-piekarnik-podwojny-bardzo-pojemny-polecam-i1288262664.html
    ja mam coś takiego i jestem zadowolona

• Autor: cerekm Data: 2010-11-02 20:02:53

ja mam taki sam ale pojedynczy juz jakies 18 lat i stwierdzam, ze w zadnhym innym piekarniku nie piekly mi sie tak pieknie ciasta jak w nim!krotko sie nagrzewa to tez bardzo wazne! jesli moge cos doradzic to kup pojedynczy-moja ciocia miala podwojny i piekl jej nierowno.
    pozdrawiam;)

• Autor: a. Data: 2010-11-02 19:15:10

Cześć :)
    Ja miałam coś takiego zanim kupiłam kuchenkę z piekarnikiem. Posiadałam wersję jednoblaszkową na spiralę. Chodził około 2 lat zanim się spirala przepaliła, ogólnie jeynym minusem jest to że nie można regulować temperatury. Lepiej kupić wersję na grzałki niż na spiralę. Uważam, że rzecz godna polecenia, zwłaszcza, przy tej cenie.

• Autor: hanah30 Data: 2010-11-02 19:29:15

Mam taki po rodzicach często tacie piekłam gdy jeszcze żył placki drożdżowe teraz stoi na działce ile lat go mieli wiem że sporo(około18lat) a teraz jeszcze mi służy.Cena przystępna i piecze dobrze.

• Autor: a. Data: 2010-11-02 19:48:55

W moim spirala wytrzymała tylko dwa lata głównie przez pieczenie mięs, sól robi swoje :)

• Autor: Dorotaxx Data: 2010-11-02 20:08:09

Mam taki.Nie polecam,ponieważ nie można w nim regulować temperatury.

Użyłam tego piekarnika tylko raz kiedy miałam bardzo dużo pieczenia.Wtedy piekłam w zwykłym piekarniku i w tym przenośnym.Ze zwykłego wychodziły o niebo lepsze placki.

Temp. w takim przenośnym piekarniku jest zdecydowanie za wysoka ( 200 st.) np. dla biszkoptów.Fakt,biszkopty upiekły się ale nie miały czasu ładnie i pomału urosnąć.

Trzeba być bardzo ostrożnym i ciągle kontrolować ciasto bo bardzo szybko się przypala.

• Autor: anboku Data: 2010-11-03 08:03:00

http://allegro.pl/promocja-nowy-mini-piekarnik-termoobieg-mp119-hcm-i1286854344.html Ja mam coś takiego. Piecze mi się w nim całkiem dobrze, ale niestety nie mieści się duża blacha. Są też z większą pojemnością ale wtedy i cena wyższa.

Pozdrawiam!!

• Autor: Martynka_cytrynka87 Data: 2012-03-12 14:35:05

Mam ten wiekszy troszkie, ale mieszkamy z rodzicami wiec z mamą sie złożyłam i kupiliśmy większy, ciasta wychodzą dobrze.... w ostatnim jaki miałam przypalały się i nierówno rosło.. :(

• Autor: BEATA55555 Data: 2010-11-04 17:28:27

Dzięki za pomoc.  Zależy mi najbardziej na pieczeniu ciast i troszkę się obawiam tych 200st. Jak w tym piekarniku wyrastają ciasta i czy się nie spiekają? 

• Autor: dajanka Data: 2011-09-06 23:11:53

Beatko, ja miałam taki piekarnik (za 30 zł z bazarku) odkąd zaczęłam piec i zawsze piekło mi się w nim rewelacyjnie:) Teraz mam kuchenkę z piekarnikiem i przestałam go używać, chociaż czasami tęsknię... te wszystkie funkcje piekarnika robią mi wodę z mózgu, a kiedyś pieczenie było takie proste...

Ciasta kruche, a także biszkopty (z 5 jajek lub mniej) wychodziły mi zawsze rewelacyjnie.. Jedyne ciasto, które mi się w nim przypaliło jeden jedyny raz to sernik z brzoskwiniami z mojego przeisu, ale jest on bardzo wysoki, wyrasta nawet powyżej blaszki i stąd przypieczoney wierzch. Rozwiązałam to w ten sposób, że kiedy ciasto już się lekko zezłociła, a musiało jeszcze dojść w środku delikatnie okrywałam je folią. Później było już tylko dobrze:)

Myślę, że jak na domowe potrzeby taki piekarnik sprawdza się idealnie:)

• Autor: antuza Data: 2011-09-06 19:01:12

Od dłuższego czasu używam tylko przenośnego piekarnika elektrycznego z Firmy Savion i nie zamieniłabym go na żaden inny    http://profit-agd.pl/inkontrahent.php?t=1409&g=0&q=&r=0&rg=9&sg=  W tego typu piekarnikach najwazniejszy jest termoobieg, żeby wszystko piekło się równomiernie a ten piekarnik właśnie tą funkcje ma i jeszcze wiele innych :)

• Autor: kuchacik Data: 2011-09-06 20:25:39

Te mini piekarniki są dobre z MPMu ..świetnie pieczą ciasta ,zapiekanki itp.

• Autor: anqe Data: 2011-09-08 20:58:12

moja mama też ma MPM teraz w stczniu będzie 3 rok i uzywa regularnie do ciast

• Autor: paulina.1605 Data: 2012-03-09 23:02:43

ja mam ten MPM i nie mogę jakoś ciasta w nim upiec ;/ biszkopt upiek się w ciągu 5 minut;/ ciasta się przypalają... Drożdzowe chcialam upiec na mniejszej temp zeby sie nie przypaliło, to ładnie urosło a później opadło ;( co robię nie tak??

Przejdź do pełnej wersji serwisu