Forum

Kuchenne porady

Toster do kanapek i gofrów

• Autor: MoniaKociara Data: 2010-11-03 23:52:15

Witam,
    jest to mój pierwszy post, więc od razu się przywitam :)

Myślę nad zakupem tostera, w którym mogłabym zrobić tosty z nadzieniem i gofry, potrzebuje zatem jakiegoś modelu z wymiennymi wkładkami.

Zdam się na Wasze doświadczenie, potrzebuję porady, jaki kupić. Zależy mi na tym aby toster posłuzył mi przez dluższy czas, wiele razy kupowałam takie za 40zł, odchodził z nich teflon czy tez inna powłoka, kanapki przywierały a całośc było bardzo cięzko umyć. Jakie modele polecacie?

Z góry dziękuje za wypowiedzi.
    Pozdrawiam

• Autor: PATI :) Data: 2010-11-04 06:04:38

Witaj
    ja mam 3 w 1 ciatronic wkład do tostów, gofrów, grila  dałam 109 zł ale to już sporo czasu temu więc teraz napewno cena niższa  i działa super powłoka do której nic nie przywiera ( trzeba stosowac drewniane łopatki czy szczypce ale to w każdym :) )
    Pozdrawiam :)

• Autor: daga26 Data: 2010-11-12 01:40:17

przciez ciatronic czy jakos tak to najtansza i jedna z gorszych firm na niemieckim rynku aaa w polsce kosztujde 109zl zdzierstwo :P

• Autor: ekkore Data: 2010-11-04 08:43:54

Ja nie jestem zwolenniczka modeli combi - choćby dlatego, że do opiekania te 700 wat wystarczy - natomiast gofrom potrzeba dużo więcej mocy - powyżej tysiąca.
    Może lepie zaopatrzyć się w dwa osobne sprzęty.

Jeżeli robisz często tosty - wydaje mi sie, że nie warto inwestować w super drogi sprzęt - teflon i tak odejdzie po pewnym czasie - moje dzieciaki są namiętnymi zjadaczami, przetestowałam mnóstwo modeli - powyżej dwóch lat żaden nie przeżył w wersji idealnej. Teraz mam najtańszy - za 20 parę złotych z Kauflanda (za to z 2-letnią gwarancją, która mam nadzieję do czegoś zobowiązuje) - jak sie zużyje kupię nowy - nie będzie szkoda zutylizować.

Jeżeli idzie o gofrownicę polecam dezala - kosztuje sporo - bo koło (w górę lub w dół) 150 zł - są droższe wersje przemysłowe - ale na to nie zwracaj uwagi, w domu nie są potrzebne - ale naprawdę warto. Mój ma już 7 lat i najmniejszego ubytku. Gofry z każdego przepisu są chrupiące - bo urządzenie ma dużą moc (1300 wat) - zamiast gotować ciasto od razu je przypieka.

• Autor: ewka63 Data: 2010-11-04 10:53:24

I ja tez zgadzam się z ekkore. Gofrownica poniżej 1000 wat nie zrobi chrupiących gofrów - wiem bo taką posiadam,robiłam już chyba ze wszystkich przepisów i ciasto jest raczej ugotowane niż upieczone.

• Autor: Mar'La Data: 2010-11-04 13:34:07

Witaj! Jestem posiadaczką takiego urządzenia 3 w 1 firmy Ravanson i jestem z niego bardzo zadowolona. Ma dosyć dużą moc, bo 1400 W i gofry wychodzą super, trochę gorzej z tostami, bo muszę je na trójkąty rozdzielać nożem, ale to już mniejszy problem. Jeszcze jedną jego zaletą jest to, że ma podwójne wkładki, czyli za jednym "zamachem" pieką się 4 gofry, co w przypadku mojej rodziny jest baaaardzo ważne, a koszt to około 150 zł.

• Autor: MoniaKociara Data: 2010-11-04 16:03:42

A czy tosty przy takiej mocy nie sa za bardzo spieczone, wręcz spalone?

• Autor: Mar'La Data: 2010-11-04 16:55:56

Absolutnie nie, oczywiście może się tak zdarzyć jeżeli za długo się je przytrzyma, ale wierz mi, że przy takiej mocy nie dzieje się to aż tak błyskawicznie jakby się mogło wydawać.

• Autor: MoniaKociara Data: 2010-11-07 21:43:44

Dziękuję za Wasze rady. Zakupiłam toster-grill, dosyć fajnie wygląda, ale gofrów nie robi. Nie mogłam znależć zadnego tostera, który robiłby kanapki i gofry. Będe musiała gofrownicę kupić oddzielnie i chyba kupie raczej jakaś tania, bo gofrów czesto nie robię, teraz tylko naszła mnie tak jakoś ochota :)

• Autor: as Data: 2010-11-07 21:46:53

Przy gofrownicy zwróć uwagę by miała 100W a nie 750W

• Autor: MoniaKociara Data: 2010-11-08 00:11:55

A dlaczego? Czegos nie rozumiem, myślałam własnie, ze gofrownica powinna mieć wieksza moc, dziewczyny wyżej pisały, że rpzy niskiej mocy gofry się 'gotuja' i sa 'glutowate', a ja własnie marze o takich chrupiących :)

• Autor: jolka60 Data: 2010-11-08 05:31:37

Pewnie As miała napisać 1000 i jedno zero "sie zjadło".Chyba nie ma nawet gofrownic o takiej "zabójczej",czyli stuwatowej mocy.

• Autor: as Data: 2010-11-09 13:03:34

Pomyliłam się (zjadłam jedno 0) oczywiście ma być1000W lub więcej a nie 100 jak napisałam

• Autor: daga26 Data: 2010-11-12 01:45:55

to jest jasne hehe ja gofrownicy nie mam ale tez chce se zakupic i myslalam o tych 3 w 1 ale z lepszych firm, toster mam kupilam za 10€ tez emalia schodzi i uzywam drewienka ale narazie chodzi wiec jest ok nie jest tragicznie aaa z tym zakupem to se poczekam teraz i tak bede ser fondue robic lub cos w tym stylu :D pozdro

Przejdź do pełnej wersji serwisu