Witam .Mam pytanko z jakich składników robicie koreczki???jak ze sobą zestawiacie kolejne produkty aby sie nie "gryzły"bardzo bym prosiła o pomysły bez oliwek i sera feta.
Użytkownik irenab napisał w wiadomości: > Witam .Mam pytanko z jakich składników robicie koreczki???jak ze sobą > zestawiacie kolejne produkty aby sie nie "gryzły"bardzo bym prosiła o
Ja czasem robię takie koreczki "tematyczne" Np - "włoskie" : mały pomidorek, kuleczka mozzarelli, zwiniety listek bazyli ( sos ziołowy na bazie jogurtu) "bawarskie" kawałek uciętej skośnie cienkiej kiełbaski, kawałek korniszona, perłowa cebulka ( sos musztardowo- cebulowy) "francuskie"- kostka sera pleśniowego, winogrono, połówka orzecha włoskiego ( klasyczny winegret z cytryny i oliwy) "hawajskie"- ananas, szynka, żółty ser ( sos jogurtowo- czosnkowy)
Skojarzenia można mnożyć. Jeden rodzaj koreczków to góra 3 składniki, powbijane po kilka sztuk i do każdego rodzaju inny sos.
Niedawno na wuzecie był koreczkowy konkurs i fajne propozycje padały- zerknij sobie do przepisów Izeczki ( użytkownik: izeczka), lub do przepisów All- ze śledzikiem też były propozycje.
A może coś bardziej na słodko, czyli koreczki z owoców, dwu lub trzy składnikowe. Np. winogron, ananas świeży (z puszki może byłby zbyt wilgotny), kiwi lub banan.
Witam .Mam pytanko z jakich składników robicie koreczki???jak ze sobą zestawiacie kolejne produkty aby sie nie "gryzły"bardzo bym prosiła o pomysły bez oliwek i sera feta.
Moje '' najulubieńsze '' robi je dla mnie 10 letnia córeczka znajomych ..
Ser zółty pikantny , suszona śliwka , kostka szyneczki westfalskiej ..:)
Dla mnie hiciorek .. !
Często przygotowuję "koreczkową górę dobrego". W tym przepisie na kolorowe koreczki podaję także przepyszne połączenia składników. Polecam.
Użytkownik irenab napisał w wiadomości:
> Witam .Mam pytanko z jakich składników robicie koreczki???jak ze sobą
> zestawiacie kolejne produkty aby sie nie "gryzły"bardzo bym prosiła o
> pomysły bez oliwek i sera feta.
A może jakieś koreczki ze śledzikiem???
Ja czasem robię takie koreczki "tematyczne"
Np - "włoskie" : mały pomidorek, kuleczka mozzarelli, zwiniety listek bazyli ( sos ziołowy na bazie jogurtu)
"bawarskie" kawałek uciętej skośnie cienkiej kiełbaski, kawałek korniszona, perłowa cebulka ( sos musztardowo- cebulowy)
"francuskie"- kostka sera pleśniowego, winogrono, połówka orzecha włoskiego ( klasyczny winegret z cytryny i oliwy)
"hawajskie"- ananas, szynka, żółty ser ( sos jogurtowo- czosnkowy)
Skojarzenia można mnożyć. Jeden rodzaj koreczków to góra 3 składniki, powbijane po kilka sztuk i do każdego rodzaju inny sos.
Niedawno na wuzecie był koreczkowy konkurs i fajne propozycje padały- zerknij sobie do przepisów Izeczki ( użytkownik: izeczka), lub do przepisów All- ze śledzikiem też były propozycje.
Wyświetliło mi że że nie ma użytkownika All?!a za pomysły od Izeczki bardzo dziękuję.
Alll, prze 3 l:)
hihi - wielkie umysły myślą podobnie :D i na dodatek w tym samym czasie :D
:)
Alll (trzy "L")
http://wielkiezarcie.com/user.php?id=164493
:)
A może coś bardziej na słodko, czyli koreczki z owoców, dwu lub trzy składnikowe. Np. winogron, ananas świeży (z puszki może byłby zbyt wilgotny), kiwi lub banan.